argyroula35
argyroula35 @ababab241199
kavala,greece

Απλή συνταγή και εύκολη για ντόνατς. Τη βρήκα στο διαδίκτυο και την διαμόρφωσα λιγάκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

1) Για να στολίσετε τα ντόνατς μπορείτε φτιάξετε γλάσο ή να λιώσετε 1 κουβερτούρα σε Μπεν μαρί ή να τη λιώσετε σε πολύ χαμηλή φωτιά σε τηγανάκι. Βουτάτε τη επάνω επιφάνεια του ντόνατ και έπειτα τα πατάτε σε τρούφα μαύρη ή χρωματιστή ή καρύδα ή τριμμένο φουντούκι κ.α. 2) Αν είναι σφιχτό το μείγμα σας προσθέστε λίγο γάλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
Περίπου 35 μικρά ντονατάκια
  1. 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1/2 φλ. ζάχαρη
  3. 1 1/2 κ.γ. baking powder
  4. 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  5. 1 φλ. γάλα
  6. 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  7. 1 βανίλια ή 2-3 σταγόνες εσάνς ότι άρωμα έχετε

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμάνετε την μηχανή για ντόνατς.

  2. 2

    Ενώστε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ.

  3. 3

    Κάντε μια τρύπα στο κέντρο.

  4. 4

    Ρίξτε μέσα το βούτυρο, το γάλα, το αυγό, τη βανίλια ή εσάνς και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα.

  5. 5

    Αλείψτε την μηχανή με λάδι και ρίξτε το μείγμα στα δακτυλίδια.

  6. 6

    Κλείστε την μηχανή και ψήστε για 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

  7. 7

    Μεταφέρετε τα ντόνατς σε σχάρα ή σε ταψί για να κρυώσουν.

  8. 8

    Συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

Mimi Manou
Mimi Manou @MimMan
Εμένα πάλι δεν μου ψήνονταν! Ξερει κάποιος γιατί;

Από

argyroula35
argyroula35 @ababab241199
στις
kavala,greece