Ντόνατς στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.5752
       
 
153 ψήφοι
Sitronella, 07.12.07

Περιγραφή

Μια εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν με τίποτα το τηγάνι!

Ντόνατς στο φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα ξηρή μαγιά
  • 1/3 φλ. χλιαρό νερό
  • 1 1/2 φλ. γάλα
  • 1/3 φλ. μαργαρίνη
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 αβγά
  • 4 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη ανακατεμένη με 1 κ.γ. κανέλα
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με βίντεο
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Φτιάχνει: 24 περίπου
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 110' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 18' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ρίξτε τη μαγιά στο χλιαρό νερό σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τη να διαλυθεί για 5 λεπτά.
  2. Βάλτε το γάλα και τη μαργαρίνη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήστε το να κρυώσει λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό.
  3. Βάλτε το μίγμα της μαγιάς σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μίγμα του γάλακτος. Ανακατέψτε μέσα το 1/4 φλ. ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τα αβγά και 2 φλ. αλεύρι. Χτυπήστε να ανακατευτούν καλά.
  4. Προσθέστε και τα υπόλοιπα 2 1/2 φλ. αλεύρι και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
  5. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 1 ώρα).
  6. Πασπαλίστε μια επιφάνεια με αλεύρι και βάλτε πάνω τη ζύμη σας. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και θέλει αρκετό αλεύρι στην επιφάνεια για να μην κολλήσει, αλλά θα μπορείτε να την χειριστείτε εύκολα. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό περίπου 1 εκατοστό σε πάχος. Πάρτε ένα ποτήρι ή μια φόρμα με διάμετρο 6 εκ. και κόψτε στρογγυλά (αν θέλετε χρησιμοποιείστε ένα πιο μικρό για να κόψετε το κέντρο να γίνουν σαν δακτυλίδια).
  7. Τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένες λαδόκολλες περίπου 2 εκ. μακριά το ένα από το άλλο. Δεν θα απλώσουν πολύ, θα ανέβουν.
  8. Αφήστε τα να ανέβουν για 20'.
  9. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220° για 10' ή λίγο περισσότερο, μέχρι να γίνουν κάπως χρυσοκάστανα. Βγάλτε τα από το φούρνο. Να έχετε έτοιμο το λιωμένο βούτυρο και ένα πινελάκι, καθώς και τη ζάχαρη με την κανέλα. Πάνω σε μια λαδόκολα απλώστε τη ζάχαρη με την κανέλα. Περάστε το κάθε ντόνατ με το λιωμένο βούτυρο και μετά κυλίστε το στη ζάχαρη.
  10. Σερβίρετε ζεστά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το πιο σημαντικό είναι να μη φοβηθείτε τη ζύμη. Θα κολλάει στα χέρια. Βάλτε αλεύρι στον πάγκο και τα χέρια πριν την πιάσετε (δε θα ξεκολλάει καν από το μπολ εύκολα). Αν βάλετε παραπάνω αλεύρι θα έχετε ψωμάκια και όχι ντόνατς. Επίσης προσέξτε μη τα ψήσετε πολύ.

Μην περιμένετε πως θα έχουν την ίδια ακριβώς γεύση με τα τηγανιτά. Αν θέλετε ακριβώς σαν τα τηγανιτά δε μπορείτε να αποφύγετε το τηγάνι. Είναι όμως πολύ νόστιμα, μια εξαιρετική εναλλακτική, ειδικά όταν είναι φρέσκα από το φούρνο.

Θέλουν περίπου 2 ώρες προετοιμασίας, είναι ελαφριά και μαλακά και μπορείτε να τα βάλετε και στην κατάψυξη. Εάν δε τα καταναλώσετε άμεσα, προτιμότερο να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα βγάζετε όταν τα θέλετε, ώστε να είναι όσο πιο φρέσκα γίνεται.

Τη συνταγή βρήκα στον εκπληκτικό τσελεμεντέ "The Fannie Farmer Cookbook" που στην ουσία με έχει μάθει να μαγειρεύω. 

 


 

Σχετικές συνταγές

Krapfen με πατάτα! Krapfen με πατάτα!
4
       
       
(1)
Ντόνατς γεμιστά Ντόνατς γεμιστά
4.5
       
       
(2)
Ντόνατς με γλάσο Ντόνατς με γλάσο
4
       
       
(1)
Τα μελωμένα ντόνατς Τα μελωμένα ντόνατς
5
       
       
(1)
Συνταγή για ντόνατς Συνταγή για ντόνατς
4.6
       
       
(10)
Πανεύκολα  Ντόνατς Πανεύκολα Ντόνατς
4.7647
       
       
(34)
Λουκουμάδες φουρνιστοί Λουκουμάδες φουρνιστοί
4.3333
       
       
(3)
Ντόνατς Ντόνατς
4.8897
       
       
(136)
Krapfen ή Berliner ή Λουκουμάς Krapfen ή Berliner ή Λουκουμάς
4.5
       
       
(8)
Ντόνατς τα Original Ντόνατς τα Original
4.6667
       
       
(3)
Bomboloni Bomboloni
4.84
       
       
(25)
Τα ντόνατς της παρέας Τα ντόνατς της παρέας
4.75
       
       
(8)
Αφράτα ντόνατς φούρνου Αφράτα ντόνατς φούρνου
4.84
       
       
(25)
Krapfen ή Berliner Krapfen ή Berliner
4.8684
       
       
(76)
Donuts  φούρνο μιαμ μιαμ! Donuts φούρνο μιαμ μιαμ!
3.8333
       
       
(6)
Donuts ή λουκουμάδες Donuts ή λουκουμάδες
4
       
       
(4)

    278 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evdoba, 7-12-07  
    Γεια σου Sitronella,
    Είναι από τις έξυπνες συνταγές.
    Δεν θυμάμαι απέξω τις ποσότητες των υλικών από τα ντόνατς που έχω φτιάξει στο φούρνο. Η λογική όμως του ντόνατς που είναι λιχουδιά που αρέσει στα παιδιά είτε με ζάχαρη είτε με σοκολάτα είτε με μερέντα, "φουρνισμένη" και όχι τηγανισμένη είναι μοναδική.
    Αισθάνεσαι πολύ πιο ελαφρύ το στομάχι μόλις το φας από το τηγανισμένο ντόνατς! ευχαριστούμε. Θα δοκιμάσω τη δόση σου και θα σου γράψω. :-)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-12-07  
    Καλα, με σωζεις!Παντα απεφευγα να φτιαξω ντονατς στο σπιτι λογω του πολυ λαδιού που απορροφουν απο το τηγανισμα, τα περιττα λιπη..και γενικα είναι βαριά και δεν τα ευχαριστιεσαι!Θα τα δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 7-12-07  
    EYXAΡΙΣΤΩΩΩΩ
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 8-12-07  
    Τα έφτιαξα εχθές το βράδυ. Είναι ΤΕΛΕΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 30-12-07  
    Πολύ καλή η συνταγή,αν και η ζύμη κολλούσε αρκετά,αλλά το αποτέλεσμα ήταν τέλειο.Τα γέμισα και με μερέντα και ήταν ακόμα πιο νόστιμα.Τρώγονται άνετα και την επόμενη μέρα για πρωινό!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 22-1-08  
    Mόλις τώρα την έκανα την συνταγή!Δεν ξέρω τι έκανα λάθος αλλά την ακολούθησα κατά γράμμα την συνταγή σου!Τα έβαλα στο φούρνο φούσκωσαν μια χαρά και μόλις πήραν το κατάλληλο χρώμα τα έβγαλα ..και ω!του θαύματος μόλις τα πάτησα με το χέρι μου να δω πόσο αφράτα είναι αυτά ήτανε κούφια απο μέσα!Γκρρρρρρρρρρρ.!!!!!!!!!Ας μου πει την γνώμη του όποιος τα εφτιαξε και του πέτυχαν!!έμεινα με την όρεξη!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-1-08  
    Δυνατη η μαγια ? Αραιη η ζυμη ,ηθελε και αλλο αλεΥρι?Παντως μπορουσες να το εκμεταλευτεις ,να τα γεμιζες με μαρμελαδα .Ακου τι εκανα με τη μαγικη αυτη συνταγη,εκανα μπαλακια σαν λουκουμαδακια γεμισμενα με μαρμελαδα και μετα στην αχνη .
    Για να σε διευκολυνω ,αν φτιαχνεις τσουρεκια ,ιδια ζυμη ειναι ,οτι κανεις για αυτα κανε και για τα ντονατς.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 22-1-08  
    Πώς γεμίζουν τα ντόνατς, πχ με μερέντα; Τα κόβουμε, τα γεμίζουμε και μετά τα ξανακλείνουμε; Μπα, ε;
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-1-08  
    Να σου πω εγω πηρα ζυμη σαν μεγαλο καρυδι την ανοιξα στη παλαμη μου και εβαλα μισο κουταλακι μαρμελαδα και τα εκλεισα σαν μπαλακι ,φανταζομαι το ιδιο κανεις με τη μερεντα.
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 23-1-08  
    Δεν μπορούσα να τα κάνω τίποτα,εγώ δεν πετάω έυκολα ζύμες αλλά δυστυχώς δεν γινόντουσαν τίποτα.Σαν ζύμη ήτανε πολύ ωραία αλλαστο ψήσιμο...Δεν πειράζει,πάμε γι'αλλα!!!!
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 26-1-08  
    Τριάδα κι εγώ την έκανα κατά γράμμα τη συνταγή.Η ζύμη μου κολλούσε στην αρχή αλλά συμπλήρωσα λίγο αλευράκι και ήταν μια χαρά.Όσο φούσκωσαν καθώς ψηνόντουσαν τόσο έμειναν και μετά.Δε μου κάθησαν καθόλου.Δεν ξέρω τι πήγε λάθος με τα δικά σου.Συμβαίνει καμιά φορά,τι να πω.Ginger εγώ τα γέμισα με μερέντα έτσι όπως είπες,αλλά θα δοκιμάσω και την πρόταση της Ντίνας.Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από ddora, 7-5-08  
    CITRONELLA Σ.Ο.Σ. ! ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ TO FANNIE FARMER COOKBOOK ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-5-08  
    ddora σου απάντησα και με μαιλ. Δε νομίζω πως υπάρχει αυτό το βιβλίο μεταφρασμένο.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-7-08  
    ΤΡΙΑΔΑ μηπως ξεχασες να προθερμανεις το φουρνο η μηπως χρεειαζονταν λιγο παραπανω ψησιμο?? Θελω κ γω να τα κανω αλλα με τρομαξε η αναποδια που ειχες!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 3-7-08  
    Πεταλουδίτσα καλημέρα,αν και πέρασε πολύς καιρός απο τότε θυμάμαι καλά ότι τον είχα προθερμάνει τον φούρνο(πάντα τον προθερμαίνω φυσικά),είχαν φουσκώσει μια χαρα και είχαν πάρει πολύ ωριο χρώμα και μόλις τα έβγαλα και πάτησα λίγο την επιφάνεια τους να δω πόσο αφράτα ήταν αυτά όχι απλά ξεφουσκώσανε αλλά έσπασε η επιφάνεια τους,ήτανε κούφια απο μέσα!!!!!Δεν ξέρω δοκίμασε τα απλά εγω απογοητέυτηκα γιατί ήτανε αρκετά χρονοβόρα και στο τέλος αποτύχαν!!!Βέβαια υπάρχουν και άλλοι εδώ μέσα που λέν ότι τα έκαναν και τους πέτυχαν,δοκίμασε το αν έχεις χρόνο,δεν έχεις να χάσεις τίποτα!!!!!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 10-9-08  
    Εγω ειναι η δευτερη φορα που την φτιαχνω αλλα την πρωτη ημουν διακοπες και δεν ειχα δικο μου p.c για να πω την γνωμη μου.Λοιπον σημερα εφτιαξα, τωρα ψηνεται το δευτερο ταψι, και τα γεμισα με μαρμελαδα ροδακινο.Αυτα που θα βγουν θα τα μοιρασω, μισα με μερεντα και μισα με ζαχαρη και κανελλα.Ααα, πανω στην μερεντα πολυ ωραιο και το τριμμενο καρυδι.Ειναι παρα πολυ καλα και σιγουρα πολυ ελαφρια.
    #
    Σχόλιο από dimikroula, 24-10-08  
    Τα donuts είναι τέλεια. Τα έκανα μια φορά για δοκιμή και τώρα που γιορτάζω θα τα ξανακάνω για το παρτάκι μου. Αυτή τη φορά θα βάλω γλάσο από διάφορες σοκολάτες και κλασικά θα στολίσω με διάφορες τρούφες. Έγιναν τέλεια και πολύ ελαφριά σχετικά και με τα τηγανιτά. Ευχαριστώ για την εύκολη και νόστιμη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από mama, 26-10-08  
    Εξαιρετική συνταγή.. Δεν το περίμενα τόσο καλή... Με οδηγίες που με βοήθησαν απίστευτα (ειδικά στην επεξεργασία της ζύμης που είναι ιδιαιτέρως μαλακή) αν δεν είχα τις οδηγίες θα την πέταγα. Η πρώτη φουρνιά έφυγε σε δευτερόλεπτα! Ευχαριστώ για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από Fresia, 2-11-08  
    Poli kali sintagi.Molis ta eftiaxa kai o xronos psisimatos itan mono 6 lepta(eksartatai apo ton fourno vevaia.
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 29-11-08  
    σιτρονελα χαιρετω κι εγω με τη σειρα μου
    εκτος του μεγαλου μπραβο που σου αξιζει γι αυτη τη συνταγη σου αξιζει κι ενα τεραστιο μπραβο για τη καταπληκτικη ιδεα της σελιδας αυτης
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>

    196 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evdoba, 7-12-07  
    Γεια σου Sitronella,
    Είναι από τις έξυπνες συνταγές.
    Δεν θυμάμαι απέξω τις ποσότητες των υλικών από τα ντόνατς που έχω φτιάξει στο φούρνο. Η λογική όμως του ντόνατς που είναι λιχουδιά που αρέσει στα παιδιά είτε με ζάχαρη είτε με σοκολάτα είτε με μερέντα, "φουρνισμένη" και όχι τηγανισμένη είναι μοναδική.
    Αισθάνεσαι πολύ πιο ελαφρύ το στομάχι μόλις το φας από το τηγανισμένο ντόνατς! ευχαριστούμε. Θα δοκιμάσω τη δόση σου και θα σου γράψω. :-)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-12-07  
    Καλα, με σωζεις!Παντα απεφευγα να φτιαξω ντονατς στο σπιτι λογω του πολυ λαδιού που απορροφουν απο το τηγανισμα, τα περιττα λιπη..και γενικα είναι βαριά και δεν τα ευχαριστιεσαι!Θα τα δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 7-12-07  
    EYXAΡΙΣΤΩΩΩΩ
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 8-12-07  
    Τα έφτιαξα εχθές το βράδυ. Είναι ΤΕΛΕΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 30-12-07  
    Πολύ καλή η συνταγή,αν και η ζύμη κολλούσε αρκετά,αλλά το αποτέλεσμα ήταν τέλειο.Τα γέμισα και με μερέντα και ήταν ακόμα πιο νόστιμα.Τρώγονται άνετα και την επόμενη μέρα για πρωινό!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 22-1-08  
    Mόλις τώρα την έκανα την συνταγή!Δεν ξέρω τι έκανα λάθος αλλά την ακολούθησα κατά γράμμα την συνταγή σου!Τα έβαλα στο φούρνο φούσκωσαν μια χαρά και μόλις πήραν το κατάλληλο χρώμα τα έβγαλα ..και ω!του θαύματος μόλις τα πάτησα με το χέρι μου να δω πόσο αφράτα είναι αυτά ήτανε κούφια απο μέσα!Γκρρρρρρρρρρρ.!!!!!!!!!Ας μου πει την γνώμη του όποιος τα εφτιαξε και του πέτυχαν!!έμεινα με την όρεξη!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-1-08  
    Δυνατη η μαγια ? Αραιη η ζυμη ,ηθελε και αλλο αλεΥρι?Παντως μπορουσες να το εκμεταλευτεις ,να τα γεμιζες με μαρμελαδα .Ακου τι εκανα με τη μαγικη αυτη συνταγη,εκανα μπαλακια σαν λουκουμαδακια γεμισμενα με μαρμελαδα και μετα στην αχνη .
    Για να σε διευκολυνω ,αν φτιαχνεις τσουρεκια ,ιδια ζυμη ειναι ,οτι κανεις για αυτα κανε και για τα ντονατς.
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 23-1-08  
    Δεν μπορούσα να τα κάνω τίποτα,εγώ δεν πετάω έυκολα ζύμες αλλά δυστυχώς δεν γινόντουσαν τίποτα.Σαν ζύμη ήτανε πολύ ωραία αλλαστο ψήσιμο...Δεν πειράζει,πάμε γι'αλλα!!!!
    #
    Σχόλιο από FILITSA, 26-1-08  
    Τριάδα κι εγώ την έκανα κατά γράμμα τη συνταγή.Η ζύμη μου κολλούσε στην αρχή αλλά συμπλήρωσα λίγο αλευράκι και ήταν μια χαρά.Όσο φούσκωσαν καθώς ψηνόντουσαν τόσο έμειναν και μετά.Δε μου κάθησαν καθόλου.Δεν ξέρω τι πήγε λάθος με τα δικά σου.Συμβαίνει καμιά φορά,τι να πω.Ginger εγώ τα γέμισα με μερέντα έτσι όπως είπες,αλλά θα δοκιμάσω και την πρόταση της Ντίνας.Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-7-08  
    ΤΡΙΑΔΑ μηπως ξεχασες να προθερμανεις το φουρνο η μηπως χρεειαζονταν λιγο παραπανω ψησιμο?? Θελω κ γω να τα κανω αλλα με τρομαξε η αναποδια που ειχες!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 3-7-08  
    Πεταλουδίτσα καλημέρα,αν και πέρασε πολύς καιρός απο τότε θυμάμαι καλά ότι τον είχα προθερμάνει τον φούρνο(πάντα τον προθερμαίνω φυσικά),είχαν φουσκώσει μια χαρα και είχαν πάρει πολύ ωριο χρώμα και μόλις τα έβγαλα και πάτησα λίγο την επιφάνεια τους να δω πόσο αφράτα ήταν αυτά όχι απλά ξεφουσκώσανε αλλά έσπασε η επιφάνεια τους,ήτανε κούφια απο μέσα!!!!!Δεν ξέρω δοκίμασε τα απλά εγω απογοητέυτηκα γιατί ήτανε αρκετά χρονοβόρα και στο τέλος αποτύχαν!!!Βέβαια υπάρχουν και άλλοι εδώ μέσα που λέν ότι τα έκαναν και τους πέτυχαν,δοκίμασε το αν έχεις χρόνο,δεν έχεις να χάσεις τίποτα!!!!!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 10-9-08  
    Εγω ειναι η δευτερη φορα που την φτιαχνω αλλα την πρωτη ημουν διακοπες και δεν ειχα δικο μου p.c για να πω την γνωμη μου.Λοιπον σημερα εφτιαξα, τωρα ψηνεται το δευτερο ταψι, και τα γεμισα με μαρμελαδα ροδακινο.Αυτα που θα βγουν θα τα μοιρασω, μισα με μερεντα και μισα με ζαχαρη και κανελλα.Ααα, πανω στην μερεντα πολυ ωραιο και το τριμμενο καρυδι.Ειναι παρα πολυ καλα και σιγουρα πολυ ελαφρια.
    #
    Σχόλιο από dimikroula, 24-10-08  
    Τα donuts είναι τέλεια. Τα έκανα μια φορά για δοκιμή και τώρα που γιορτάζω θα τα ξανακάνω για το παρτάκι μου. Αυτή τη φορά θα βάλω γλάσο από διάφορες σοκολάτες και κλασικά θα στολίσω με διάφορες τρούφες. Έγιναν τέλεια και πολύ ελαφριά σχετικά και με τα τηγανιτά. Ευχαριστώ για την εύκολη και νόστιμη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από mama, 26-10-08  
    Εξαιρετική συνταγή.. Δεν το περίμενα τόσο καλή... Με οδηγίες που με βοήθησαν απίστευτα (ειδικά στην επεξεργασία της ζύμης που είναι ιδιαιτέρως μαλακή) αν δεν είχα τις οδηγίες θα την πέταγα. Η πρώτη φουρνιά έφυγε σε δευτερόλεπτα! Ευχαριστώ για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από Fresia, 2-11-08  
    Poli kali sintagi.Molis ta eftiaxa kai o xronos psisimatos itan mono 6 lepta(eksartatai apo ton fourno vevaia.
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 29-11-08  
    σιτρονελα χαιρετω κι εγω με τη σειρα μου
    εκτος του μεγαλου μπραβο που σου αξιζει γι αυτη τη συνταγη σου αξιζει κι ενα τεραστιο μπραβο για τη καταπληκτικη ιδεα της σελιδας αυτης
    #
    Σχόλιο από corina, 10-12-08  
    Na sas pw thn alh8eia de mou arese polu to mosxokarudo. Nomizw den tairiaze alla einai gousta auta. Wstoso evala 5 pirounakia giati kata ta alla htan uperoxa!! H zumh kollaei ontws alla mallon etsi prepei gia na ginoun toso afrata! Thn epomenh fora isws valw kai ligh parapanw zaxarh gia na glukizoun.
    #
    Σχόλιο από marmyr, 6-1-09  
    Έφτιαξα τα ντόνατς πριν 10 λεπτά.Δεν έμεινε ούτε ένα.Το ζυμάρι είναι σάν αφρός.Με ζάχαρη και κανέλα αποπάνω νομίζω είναι τα καλύτερα.Έβαλα λίγο λιγότερο γάλα και περίπου μισή κούπα παραπάνω αλεύρι από αυτά που δίνει η συνταγή.Ο αδελφός μου, που λατρεύει τα ντόνατς, τρελάθηκε.Τα πιτσιρίκια μου φυσικά ήθελαν μόνο με σοκολάτα!Η οικογένεια σε ευχαριστεί για τη super συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από chilli, 2-2-09  
    τελεια τα ντονατς!!!ειχα παψει χρονια να τα τρωω εξαιτιας του λαδιου γιατι το σιχαινομαι το τηγανισμα.και αρκετα ευκολα να φτιαχτουν(αν κ όταν ειδα τη ζυμη τρομαξα αλλα οντως μπορεις να τη χειριστεις ευκολα)χρειαστηκε να προσθεσω λιγο αλευρι αλλα υπεροχο αποτελεσμα.θα γινει το μονιμο γλυκακι στο σπιτι.grazie!
    #
    Σχόλιο από emark, 5-3-09  
    εγώ τις ζύμες τις φοβάμαι, γιατί και τα τσουρέκια δεν τα καταφέρνω καλά. όμως αυτή είναι απίθανη!! στα παιδιά αρέσει πάρα πολύ. το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι επειδή κάνω τη μισή δόση, δυσκολεύομαι στις αναλογίες. αυτό το 1/8 του φλιτζανιού, τι να σας πω...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    79 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ginger, 22-1-08  
    Πώς γεμίζουν τα ντόνατς, πχ με μερέντα; Τα κόβουμε, τα γεμίζουμε και μετά τα ξανακλείνουμε; Μπα, ε;
    #
    Σχόλιο από NTINA, 22-1-08  
    Να σου πω εγω πηρα ζυμη σαν μεγαλο καρυδι την ανοιξα στη παλαμη μου και εβαλα μισο κουταλακι μαρμελαδα και τα εκλεισα σαν μπαλακι ,φανταζομαι το ιδιο κανεις με τη μερεντα.
    #
    Σχόλιο από ddora, 7-5-08  
    CITRONELLA Σ.Ο.Σ. ! ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ TO FANNIE FARMER COOKBOOK ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-5-08  
    ddora σου απάντησα και με μαιλ. Δε νομίζω πως υπάρχει αυτό το βιβλίο μεταφρασμένο.
    #
    Σχόλιο από stefos124, 21-5-09  
    xrisimopoiisa aleyri gia oles tis xriseis.alla nomizw pws xreiazetai aleyri gia keik....apantiste mou please..
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-5-09  
    Τι εννοείς stefo αλεύρι για κέικ; Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του; Γιατί έχει 2 πακέτα μαγιά μέσα, δε χρειάζεται να φουσκώνει το αλεύρι. Τώρα αν εννοείς cake flour που έχουν έξω, στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Αν το θέλεις έτσι, μπορείς να κοσκινίσεις το αλεύρι (αλλά νομίζω δεν χρειάζεται).
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-6-09  
    στο φουρνο γινονται σαν ψωμακια?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 14-10-09  
    Να ρωτησω κατι ποτε τα βαζουμε στην καταψηξη; σχηματισμενα κ πριν τα ψησουμε ή αφου ειναι ηδη ψημενα;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-10-09  
    Glykoula λυπάμαι αλλά δεν ξέρω να απαντήσω με σιγουριά στην ερώτησή σου. Το βιβλίο δεν διευκρινίζει και δεν το έχω κάνει για να σου πω.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 22-10-09  
    Θέλω να βάλω κάποια στην κατάψυξη, γιατί έγιναν αρκετά. Λέω να τα γεμίσω με μερέντα όταν τα αποψύξω, θα έχουν πρόβλημα;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 24-11-09  
    Να συμπληρώσω ότι όταν τα ψήσουμε και κρυώσουν μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη. Όταν χρειαστούμε βγάζουμε λίγα τα βάζουμε μισό λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων και γίνονται σαν αφρός!! δοκιμάστε το!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 28-11-09  
    Θέλω να τα φτιάξω με καστανή ζάχαρη.Πιστεύετε ότι θα υπάρχει πρόβλημα;Επίσης γίνεται να αποφύγει κανείς το βουτύρωμα και να κολλήσει η καστανή ζάχαρη με την κανέλλα με άλλον τρόπο;Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-11-09  
    mitsaki δε νομίζω η καστανή ζάχαρη να αποτελέσει πρόβλημα. Απ' όσο ξέρω μπορείς να κάνεις την αντικατάσταση σε όλες τις συνταγές.
    Όσο για το βουτύρωμα δεν ξέρω αν θα κολλούσε με λίγο νεράκι... Δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα κάτι άλλο...
    #
    Σχόλιο από dimikl, 8-12-09  
    Τα ντόνατς είναι η αδυναμία των παιδιών μου,αλλά μέχρι τώρα τα κάνω μόνο στο τηγάνι.Γίνονται καταπληκτικά όμως...δεν παύει να είναι τηγανιτά.
    Σκέφτομαι να δοκιμάσω τη συνταγή σου Sitronella,όμως ήθελα να ρωτήσω αν γίνονται όπως της φωτό.Δεν μου φαίνονται φουσκωτά πολύ,μοιάζουν με τηγανίτες και με απογοητεύει αυτό.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-12-09  
    Στα δεξιά της συνταγής θα δεις πολλές φωτογραφίες από όσες φίλες έφτιαξαν τη συνταγή. Αν δε σου γεμίζουν το μάτι σε αυτές, τότε ίσως να μη σε ευχαριστήσει το αποτέλεσμα...
    #
    Σχόλιο από dimikl, 8-12-09  
    Λοιπόν Sitronella,είμαι επιεικώς απαράδεκτη.Τόσο καιρό μπαίνω εδώ μέσα και ποτέ δεν είχα παρατηρήσει τις φωτογραφίες στο πλάι.Τι να πω...έχω πολλά να μάθω ακόμα ως φαίνεται.
    Τέλος πάντων,αρκετές από τις φωτογραφίες με ικανοποιούν απόλυτα.Όσο για τη γεύση...θα τα δοκιμάσω σύντομα και θα σου πω.
    Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για τη βοήθεια!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-12-09  
    :) Παρακαλώ κι ελπίζω να σε ικανοποιήσει η συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 9-12-09  
    Τα έφτιαξα σήμερα.Είναι θεϊκά!!!
    Μόνο που μου πήρε πολύ περισσότερο αλεύρι. Με τα 4 1/2 φλυτζάνια μου βγήκε ένας πολύ πηχτός χυλός. Πρόσθεσα αρκετό αλεύρι ακόμα και έγιναν υπέροχα.
    Ερώτηση: Μπορούμε αν παραλείψουμε τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο και αντί για βούτυρο να βάλουμε λάδι για να τα κάνουμε αλμυρά ψωμάκια;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-12-09  
    lenoula δεν ξέρω να σου απαντήσω στην ερώτησή σου... Αν κάνεις τη δοκιμή πες μας.
    Χαίρομαι που σας αρέσουν τόσο πάντως :)
    #
    Σχόλιο από qwerty, 4-3-10  
    Πολύ καλή η συνταγή σας! Είναι βέβαια ταλαιπωρία την πρώτη φορά, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο γιατί γίνονται όντως πολύυυ αφράτα!! Τα δικά μου είχαν ψηθεί μέσα με τα πρώτα σημάδια χρώματος που εμφανίστηκαν στην επιφάνεια χωρίς να γίνουν καστανά εξωτερικά και να κάνουν κρούστα και έβαλα μόνο ζάχαρη. Για να βάλουμε γλάσο περιμένουμε να κρυώσουν;; Δεν μαλακώνουν κι άλλο όταν το βάζουμε;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Celena, 13-5-12  
    Αντικατέστησα τη μαγιά και το νερό βάζοντας αντί για αλεύρι φαρινάπ γιατί βιαζόμουν και έγιναν τέέλεια. επίσης έβαλα και αντί για μαργαρίνη μέσα λάδι (άδειο το ψυγείο :Ρ)
    τέλεια συνταγή, 5 πιρουνάκιααα
    #
    Σχόλιο από Miss caramel, 16-10-12  
    Αν και μοιάζουν πιο πολύ με μαλακά ψωμάκια δεν παύουν να είναι νόστιμα και υγειινά. Τα έφτιαξα με γλυκαντικό αντί ζάχαρης και με γέμιση χωρίς ζάχαρη και βγήκαν πολύ καλά. Ίσως να τα ήθελα πιο γλυκά (2πλάσια ποσότητα ζάχαρης) Σίγουρα μπορούν να γίνουν με γέμιση τυριού ή/και πολτού λαχανικών ή να σερβιριστούν σε τραπέζι με φρέσκο βούτυρο (αρωματικό ή μη)!
    #
    Σχόλιο από fanikat, 20-10-12  
    5 πιρουνάκια είναι λίγα πολύ λίγα.....
    Λοιπόν τα έφτιαξα...μιαμ μιαμ....τα μίσα με ζαχαρη κανέλα, τα άλλα μισά τα γέμισα με μερέντα...μιαμ μιαμ...και ζάχαρη άχνη!!!
    Αντικατέστησα τη μαγιά πακετάκι με 2 φακελάκια σκόνη κ τα έκανα στον αρτοπαρασκευαστή. Δεν υπάρχει το ζύμωμα κ το φούσκωμα που κάνει αυτό το εργαλέιο. Οποιος το έχει να τα κάνει εκει.
    Η συνταγή αλλάζει ως εξής:
    Ζεσταίνουμε γάλα με βούτυρο κ αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη κ τα αυγά κ ανακατέυουμε. Ρόχνουμε το μίγμα αυτο στο δοχείο του αρτοπαρασκευαστή, απο πάνω το αλεύρι κ πανω πανω τη μαγια σκόνη. ΤΟ βάζουμε στο πρόγρμαμμα που ζυμώνει κ φουσκώνει μονο.
    ΤΕΛΕΙΑ!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της tzeni_xol
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της gogo09
    ζύμες ψωμιά
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της elli17
    Γλυκονοστιμιές
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της sugarchef
    Γλυκές ζύμες
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal