Ντόνατς

Bαθμολογία: 4.8865
       
 
141 ψήφοι
elena_dimitris, 29.09.08

Περιγραφή

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε η πεθερά μου η οποία ότι κάνει είναι τέλειο!

Ντόνατς
photo: ANGOLINA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4 κούπες αλεύρι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά , Βούτυρο , Γάλα
Φτιάχνει: 24 κομμάτια
Κόστος:
(7 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(8 ψήφοι)
Προετοιμασία: 104' (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 24' (5 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύουμαι την μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύουμαι όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Την σκεπάζουμαι και την αφήνουμαι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Την ξαναζυμώνουμαι μερικά λεπτά και την ανοίγουμαι σε αλευρομένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών και κόβουμαι με ένα ποτήρι δίσκου 6 εκατοστών κύκλους.
  3. Με ένα βιδωτό καπάκι μπουκαλιού (νερού) αφαιρούμαι μικρούς δίσκους απο το κέντρο του κύκλου για να γίνουν σαν δαχτυλίδια.
  4. Αραδιάζουμε τα δαχτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
  5. Τα τηγανίζουμαι σε καυτό λάδι ροδίζοντάς τα ελαφριά και απο τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.
  6. Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε σε γλάσο σοκολάτας ή ζάχαρης άχνης ή σε ζάχαρη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό με το καπάκι του μπουκαλιού είναι πολύ ωραίο γιατί γίνονται ομοιόμορφα και είναι πανεύκολο! Για να τα σερβίρω ζεσταίνω σε μπέν μαρί κουβερτούρα με 1 κουταλιά άχνη και λίγο γάλα (ανάλογα πόσο ρευστό το θέλω) και τα βουτάω μεσα ή φτάχνω γλάσο με άχνη και λίγο νερό και ρίχνω λίγο ξίσμα λεμονιού. Είναι πραγματικά υπέροχο! Κάποια τα κάνω και σκέτη ζάχαρη! Όμως αυτά με την σοκολάτα την άλλη μέρα παραμένουν πιο μαλακά και αφράτα απ' ότι με το γλάσο ή τη ζάχαρη!

Σχετικές συνταγές

Πανεύκολα  Ντόνατς Πανεύκολα Ντόνατς
4.7714
       
       
(35)
Krapfen ή Berliner ή Λουκουμάς Krapfen ή Berliner ή Λουκουμάς
4.5
       
       
(8)
Ντόνατς τα Original Ντόνατς τα Original
4.6667
       
       
(3)
Donuts  φούρνο μιαμ μιαμ! Donuts φούρνο μιαμ μιαμ!
3.8333
       
       
(6)
Bomboloni Bomboloni
4.84
       
       
(25)
Λουκουμάδες φουρνιστοί Λουκουμάδες φουρνιστοί
4.3333
       
       
(3)
Τα ντόνατς της παρέας Τα ντόνατς της παρέας
4.75
       
       
(8)
Ντόνατς στο φούρνο Ντόνατς στο φούρνο
4.5752
       
       
(153)
Ντόνατς με γλάσο Ντόνατς με γλάσο
4
       
       
(1)
Krapfen με πατάτα! Krapfen με πατάτα!
4
       
       
(1)

    208 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xristina33, 2-11-08  
    Πολύ ωραία συνταγή. Έγιναν σαν τους λουκουμάδες με τη ζάχαρη που πουλάνε οι φούρνοι. Φοβερά. Όσοι δοκίμασαν ξετρελάθηκαν. Ευχαριστώ!!!!
    #
    Σχόλιο από Glykeria, 3-12-08  
    Τέλεια συνταγή!! Η δεύτερη φορά που την έκανα!! Τα παιδιά μου τρελαθήκαν! Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 3-12-08  
    Αυτή τη συνταγή κάνω κι εγώ για τους λουκουμάδες παραλίας με τη διαφορά ότι αφού τους κόψω με το ποτήρι τους αραδιάζω σε ρηχό ταψί με λαδόχαρτο και τους ψήνω για 15 λεπτά στο φούρνο στους 170 βαθμούς (μην ανησυχείτε δεν ροδίζουν) μετά έχω ζεστάνει το λάδι στο τηγάνι και βγάζοντας τους απο το φούρνο απ`ευθείας τους βάζω στο τηγάνι να ροδίσουν.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 20-3-09  
    Καταπληκτική συνταγή!!!! Συγχαρητήρια πρώτα στη πεθερά σου και μετά σε σένα που μας την έδωσες!!!! Πράγματι, σαν τους λουκουμάδες που πουλάνε στους φούρνους!!!
    #
    Σχόλιο από kessy, 6-4-09  
    .απλά κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή συνταγή.Στην ζυμη πρόσθεσα λίγη κανέλλα.Τα μισά τα έκανα με τρυπα στην μέση και τα πασπάλισα με ζάχαρη και τα υπόλοιπα χωρίς τρύπα γεμιστα΄με σως μερέντας (λίγο γάλα+μερέντα στα μικροκύματα)...Κόλαση!!!1
    #
    Σχόλιο από louna, 20-4-09  
    Μπράβο Ελενίτσα,πολύ καλή συνταγή
    τα καλύτερα ντόνατς που έχω φάει ποτέ!
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 22-4-09  
    Να ναι καλα η πεθερα σου ,τα ντονατς ηταν παρα πολυ νοστιμα,τα παιδια μου ενθουσιαστηκαν και ζητησαν κι αλλα.Για πρωτη φορα μου βγηκαν λιγο "μελαχρινα"αλλα δεν υστερουσαν σε γευση.5 τα πηρουνακια.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 4-5-09  
    Κα-τα-πλη-κτι-κά και λίγο λέω.Χίλια ευχαριστώ σε εσένα και στην πεθερά σου για την καταπληκτική συνταγή,έκανε θραύση.Έψαχνα χρόνια να βρω τη συνταγή των ντόνατς της παραλίας.5 πιρουνάκια είναι πολύ λίγα.
    #
    Σχόλιο από PENELOPITSA, 2-6-09  
    Είναι πραγματικά υπέροχα τα ντόνατς. Τα έφτιαξα χθες και τα παιδιά μου ξετρελλάθηκαν!! Καλύτερα και απ΄ αυτά του εμπορίου. Με λίγα υλικά και σχετικά εύκολη παρασκευή. Και δεν χρειάζεται να μείνουν πολλή ώρα στο τηγάνι. Μόλις μπουν ροδοκοκκίζουν! Τέλεια!! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 2-6-09  
    Τέλεια και πανεύκολα! Μου πήρε λίγο παραπάνω αλεύρι και τα έψησα στο φούρνο.
    #
    Σχόλιο από golfo, 2-6-09  
    το μονο πραγμα που κοιταζω οταν μπαινω μεσα σε φουρνο ειναι αν εχει αυτα τα θεικα γλυκα ντονατς.μιλαμε οτι τρελαινομαι για αυτα .
    μπραβο για τη συνταγη.οσο για το γλασο οτι εχω βαζω,ειδικα τωρα που εχουμε μαρμελαδες απο φρεσκα φρουτα.
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 3-6-09  
    Angolina πως σου έγιναν στο φούρνο?Ρωτάω επειδή η συγκεκριμένη συνταγή απ'ότι διαβάζω είναι πολύ καλή και γίνεται στο τηγάνι,θα'θελα να την φτιάξω αλλά αν γίνονται και στον φούρνο το ίδιο καλά θα'θελα να το μάθω για να τα φτιάξω και εγώ!Περιμένω λεπτομέρειες!!!!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 3-6-09  
    Τη συνταγή αυτή την κάνω χρόνια τώρα και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη όπου έχω κεράσει.Τα παιδιά μου τρελαίνονται.
    Ας είναι καλά η αδερφή μου που μου την είχε δώσει.
    Για να πετύχουν και στο ψήσιμο,θέλουν χαμηλή φωτιά και όχι πολύ ώρα,ώστε να αποκτήσουν χρυσοκίτρινο χρώμα.Εγώ τους φέρνω 1-2 τούμπες στο λάδι και τα βγάζω και γίνονται τέλεια!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΣ.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 3-6-09  
    Τα έψησα στους 220 για 15 -20΄. Αλλά την άλλη μέρα δεν είναι μαλακά . Σαφώς στο τηγάνι πρέπει να είναι πιο νόστιμα.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 8-6-09  
    Το πεθερικό ντόνατς είναι καταπληκτικό!!!Τα έκανα εχτές το βράδυ και στον ύπνο μου τα λειγουρευόμουνα!!!Σηκώθηκα πολύ νωρίς μόνο και μόνο για να τα ξανατσακίσω!!!Να σε ρωτήσω η πεθερά κάνει και άλλα τέτοια θαύματα!!!Θα μου την δανείσεις για καμιά 15αριά μέρες και θα στην επιστρέψω στο ορκίζομαι!!!
    #
    Σχόλιο από sofia_chios, 8-6-09  
    ΟΧΙ, απλώς τέλειο θεικό, εγώ και τα παιδιά με μερέντα, να λιώνει ετσι όπως ήταν ζεστά, άλλο να το τρως και άλλο να το γράφεις.... ο άντρας μου με κανέλα και ζάχαρη, ούτε γλάσο ούτε τίποτα, ονειρικό. δεν ξέρω αν μπορούμε να τα διατηρήσουμε και πως??? δεν μένουν όμως και πολλά εμείς είμαστε και πενταμελής οικογένεια.
    #
    Σχόλιο από sofia_chios, 8-6-09  
    Ξέχασα τα πηρουνάκια 5+++
    #
    Σχόλιο από elena_dimitris, 9-6-09  
    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!! Ήθελα και εγώ να τα κάνω στο φούρνο αλλά σκέφτηκα ότι δεν τα κάνω και πολύ συχνά οπότε ας τα ευχαριστηθούμε και τηγανιτά που είναι σαφώς πιο ωραία! Η πεθερά μου κάνει πάρα πολλά θαύματα άρα καταλαβαίνεις ΜΑΡΑΤΑ ότι δεν δενείζεται εύκολα μια τέτοια γυναίκα!!! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και σας ευχαριστώ που την βαθμολογήσατε!!!
    #
    Σχόλιο από Tania, 16-6-09  
    Τα συγχαρητήρια μου στην πεθερούλα σου Ελενα μου! Υπέροχα γίνανε.. Πάρα πολλά βγηκανε μοίρασα παντου και μείνανε και γι αεμάς.. Τα έψησα στο φούρνο κι εγω΄, εκανα τα μισα με γλάσο σοκολάτα και τα μισά με γλάσο αχνη-νερο-λεμόνι απο πάνω. Κράτησα και μερικα σκέτα σε μια σακουλα κ στην καταψυξη, ελπίζω να είναι το ίδιο νόστιμα και μετά που θα τα ξεπαγώσω... Χιλια ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 16-6-09  
    Ρε συ Tania,αλήθεια κι εγώ εφτιαξα πολλά αλλά δεν τάισα και την γειτονιά όλη.Με έκανες και κατουρήθηκα στο γέλιο.Τι στο καλό διπλά τα έβαλες τα υλικά!!!Να'σαι καλά πολύ γέλασα!!!Χίλια χρόνια να ζήσεις!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>

    167 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xristina33, 2-11-08  
    Πολύ ωραία συνταγή. Έγιναν σαν τους λουκουμάδες με τη ζάχαρη που πουλάνε οι φούρνοι. Φοβερά. Όσοι δοκίμασαν ξετρελάθηκαν. Ευχαριστώ!!!!
    #
    Σχόλιο από Glykeria, 3-12-08  
    Τέλεια συνταγή!! Η δεύτερη φορά που την έκανα!! Τα παιδιά μου τρελαθήκαν! Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 3-12-08  
    Αυτή τη συνταγή κάνω κι εγώ για τους λουκουμάδες παραλίας με τη διαφορά ότι αφού τους κόψω με το ποτήρι τους αραδιάζω σε ρηχό ταψί με λαδόχαρτο και τους ψήνω για 15 λεπτά στο φούρνο στους 170 βαθμούς (μην ανησυχείτε δεν ροδίζουν) μετά έχω ζεστάνει το λάδι στο τηγάνι και βγάζοντας τους απο το φούρνο απ`ευθείας τους βάζω στο τηγάνι να ροδίσουν.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 20-3-09  
    Καταπληκτική συνταγή!!!! Συγχαρητήρια πρώτα στη πεθερά σου και μετά σε σένα που μας την έδωσες!!!! Πράγματι, σαν τους λουκουμάδες που πουλάνε στους φούρνους!!!
    #
    Σχόλιο από kessy, 6-4-09  
    .απλά κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή συνταγή.Στην ζυμη πρόσθεσα λίγη κανέλλα.Τα μισά τα έκανα με τρυπα στην μέση και τα πασπάλισα με ζάχαρη και τα υπόλοιπα χωρίς τρύπα γεμιστα΄με σως μερέντας (λίγο γάλα+μερέντα στα μικροκύματα)...Κόλαση!!!1
    #
    Σχόλιο από louna, 20-4-09  
    Μπράβο Ελενίτσα,πολύ καλή συνταγή
    τα καλύτερα ντόνατς που έχω φάει ποτέ!
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 22-4-09  
    Να ναι καλα η πεθερα σου ,τα ντονατς ηταν παρα πολυ νοστιμα,τα παιδια μου ενθουσιαστηκαν και ζητησαν κι αλλα.Για πρωτη φορα μου βγηκαν λιγο "μελαχρινα"αλλα δεν υστερουσαν σε γευση.5 τα πηρουνακια.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 4-5-09  
    Κα-τα-πλη-κτι-κά και λίγο λέω.Χίλια ευχαριστώ σε εσένα και στην πεθερά σου για την καταπληκτική συνταγή,έκανε θραύση.Έψαχνα χρόνια να βρω τη συνταγή των ντόνατς της παραλίας.5 πιρουνάκια είναι πολύ λίγα.
    #
    Σχόλιο από PENELOPITSA, 2-6-09  
    Είναι πραγματικά υπέροχα τα ντόνατς. Τα έφτιαξα χθες και τα παιδιά μου ξετρελλάθηκαν!! Καλύτερα και απ΄ αυτά του εμπορίου. Με λίγα υλικά και σχετικά εύκολη παρασκευή. Και δεν χρειάζεται να μείνουν πολλή ώρα στο τηγάνι. Μόλις μπουν ροδοκοκκίζουν! Τέλεια!! Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 2-6-09  
    το μονο πραγμα που κοιταζω οταν μπαινω μεσα σε φουρνο ειναι αν εχει αυτα τα θεικα γλυκα ντονατς.μιλαμε οτι τρελαινομαι για αυτα .
    μπραβο για τη συνταγη.οσο για το γλασο οτι εχω βαζω,ειδικα τωρα που εχουμε μαρμελαδες απο φρεσκα φρουτα.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 3-6-09  
    Τη συνταγή αυτή την κάνω χρόνια τώρα και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη όπου έχω κεράσει.Τα παιδιά μου τρελαίνονται.
    Ας είναι καλά η αδερφή μου που μου την είχε δώσει.
    Για να πετύχουν και στο ψήσιμο,θέλουν χαμηλή φωτιά και όχι πολύ ώρα,ώστε να αποκτήσουν χρυσοκίτρινο χρώμα.Εγώ τους φέρνω 1-2 τούμπες στο λάδι και τα βγάζω και γίνονται τέλεια!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΣ.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 8-6-09  
    Το πεθερικό ντόνατς είναι καταπληκτικό!!!Τα έκανα εχτές το βράδυ και στον ύπνο μου τα λειγουρευόμουνα!!!Σηκώθηκα πολύ νωρίς μόνο και μόνο για να τα ξανατσακίσω!!!Να σε ρωτήσω η πεθερά κάνει και άλλα τέτοια θαύματα!!!Θα μου την δανείσεις για καμιά 15αριά μέρες και θα στην επιστρέψω στο ορκίζομαι!!!
    #
    Σχόλιο από sofia_chios, 8-6-09  
    Ξέχασα τα πηρουνάκια 5+++
    #
    Σχόλιο από elena_dimitris, 9-6-09  
    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!! Ήθελα και εγώ να τα κάνω στο φούρνο αλλά σκέφτηκα ότι δεν τα κάνω και πολύ συχνά οπότε ας τα ευχαριστηθούμε και τηγανιτά που είναι σαφώς πιο ωραία! Η πεθερά μου κάνει πάρα πολλά θαύματα άρα καταλαβαίνεις ΜΑΡΑΤΑ ότι δεν δενείζεται εύκολα μια τέτοια γυναίκα!!! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και σας ευχαριστώ που την βαθμολογήσατε!!!
    #
    Σχόλιο από Tania, 16-6-09  
    Τα συγχαρητήρια μου στην πεθερούλα σου Ελενα μου! Υπέροχα γίνανε.. Πάρα πολλά βγηκανε μοίρασα παντου και μείνανε και γι αεμάς.. Τα έψησα στο φούρνο κι εγω΄, εκανα τα μισα με γλάσο σοκολάτα και τα μισά με γλάσο αχνη-νερο-λεμόνι απο πάνω. Κράτησα και μερικα σκέτα σε μια σακουλα κ στην καταψυξη, ελπίζω να είναι το ίδιο νόστιμα και μετά που θα τα ξεπαγώσω... Χιλια ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 16-6-09  
    Ρε συ Tania,αλήθεια κι εγώ εφτιαξα πολλά αλλά δεν τάισα και την γειτονιά όλη.Με έκανες και κατουρήθηκα στο γέλιο.Τι στο καλό διπλά τα έβαλες τα υλικά!!!Να'σαι καλά πολύ γέλασα!!!Χίλια χρόνια να ζήσεις!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 24-7-09  
    Πάρα πολύ ωραία τα ντονατσ.Εγω αντί για κουβερτούρα έβαλα μερέντα και έγιναν τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από ALEKAKI, 21-8-09  
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΟΣΟΙ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ
    #
    Σχόλιο από Ουρανοκατέβατη, 2-9-09  
    Τέλειοι.Συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 16-9-09  
    Angolina η συνταγή σου φαίνεται πραγματικά πεντανόστιμη!!! Βρίσκομαι στη διαδικασία που φουσκώνουν!!! Μόλις τα δοκιμάσω θα επανέλθω με βαθμολογία!! Αν και υποψιάζομαι πως της αξίζουν οοοοοοολα τα πιρουνάκια!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    34 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sofia_chios, 8-6-09  
    ΟΧΙ, απλώς τέλειο θεικό, εγώ και τα παιδιά με μερέντα, να λιώνει ετσι όπως ήταν ζεστά, άλλο να το τρως και άλλο να το γράφεις.... ο άντρας μου με κανέλα και ζάχαρη, ούτε γλάσο ούτε τίποτα, ονειρικό. δεν ξέρω αν μπορούμε να τα διατηρήσουμε και πως??? δεν μένουν όμως και πολλά εμείς είμαστε και πενταμελής οικογένεια.
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 9-7-09  
    Πολύ ωραία και ίσως πιο καλά ακόμη και από αυτά του εμπορίου. Δεν βάζω 5 πιρουνάκια μόνο και μόνο γιατί το απόγευμα της ημέρας που τα έφτιαξα (!) δεν ήταν όπως την ώρα που τα έβγαλα από το τηγάνι. Ενώ ήταν αφράτα μετά έγιναν πολύ σφιχτά και λαστιχωτά :( Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να τα διατηρήσω (έστω για μία ημέρα)?
    #
    Σχόλιο από elena_dimitris, 9-7-09  
    MamaKiki, εγώ αυτό που κάνω είναι αυτά που θα περισσέψουν να τα βάλω σε μια πιατέλα καλυμμένη πολύ καλά με μεμβράνη και μένουν πολύ αφράτα και δεν λαστιχώνουν καθόλου! Μπορείς να τα βάλεις και σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν τα αφήσεις μια νύχτα έξω χωρίς να τα σκεπάσεις θα μπαγιατέψουν και δεν θα τρώγονται. Πάντως εμένα δεν μου έχουν λαστιχώσει ποτέ!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 3-8-09  
    Ευχαριστώ για το tip. θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω. Και κάτι ακόμα: Όταν θέλεις να τα κρατήσεις για την επομένη, τους βάζεις τη μερέντα ή ότι άλλο την ημέρα που τα φτιάχνεις ή όταν είναι να τα φας?
    #
    Σχόλιο από elena_dimitris, 3-8-09  
    MamaKiki εγώ με το που τα βγάζω απο το τηγάνι βάζω αμέσος το γλάσο.Δεν έχω δοκιμάσει να τα αφήσω σκέτα μέχρι την άλλη μέρα!Συνήθως δεν μένει ούτε ένα για δείγμα για την άλλη μέρα...!
    #
    Σχόλιο από γιωτινι, 24-4-10  
    απαιχτα...λεω να ανοιξω μαγαζι και να πουλαω ντονατς.ο γιος μου τα τσακισε ολα...ενα προλαβα να δοκιμασω...
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 28-6-10  
    SOS!!! Ξεκίνησα να τα φτιάχνω και η ζύμη κολλάει στα χέρια! Να συμπληρώσω με αλεύρι ή είναι εντάξει;;
    #
    Σχόλιο από nenouli, 2-5-11  
    στο τηγανι τι λαδι χρησιμοποιω?
    #
    Σχόλιο από aristea76, 28-6-11  
    Μήπως μπορεί κανείς να με διαφωτίσει στο πως τα γεμίζουμε με μερέντα? Είδε ο γιος μου τη συνταγή και με έχει φάει να του τα κάνω γεμιστά!
    #
    Σχόλιο από iliaxtida, 16-8-11  
    καλησπερα....σημερα εψαχνα κι εγω μια συνταγη για ντονατσακια κι αν κρινω απο τα σχόλια μάλλον αυτήν εδω πρεπει να δοκιμάσω...θα ήθελα να ρωτησω...οταν λες οτι βαζουμε σε αλευρωμενη πετσετα τα δαχτυλίδια απο το καπακι του μπουκαλιού, εννοείς ότι περιμένουμε να φουσκώσουν και τα κάνουμε κατα τον ίδιο τρόπο? και κάτι άλλο: μπορούμε όπως διάβασα σε άλλες συνταγές να τα γεμίσουμε απο το πλάι με μια σύριγγα με μερέντα λιωμένη ή δέχοντε μόνο απο πάνω γλάσσο? ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από Mia, 21-9-11  
    Αν ετοιμάσω τη ζύμη απόψε και τη βάλω στο ψυγείο για να τηγανίσω τα donuts αύριο πρωί, θα υπάρχει πρόβλημα?
    #
    Σχόλιο από legoo, 26-1-12  
    μηπως μπορει καποιος να μου πει αν η ζυμη αντεχει αψητη στο ψυγειο για 1-2 μερες; σκεφτομαι να τα κανω.
    #
    Σχόλιο από stauroulinaa, 2-10-12  
    επειδη λεω να το προσπαθησω...να ρωτησω...τι λαδι χρησιμοποιουμε και ποσο περιπου;εννοω να τα καλυπτει;; και τι αλευρι χρησιμοποιουμε;αυτο που φουσκωνει μονο του;;
    #
    Σχόλιο από stauroulinaa, 2-10-12  
    Καλησπερα!!!Να ρωτησω επειδη λεω να τα προσπαθησω..τι λαδι χρησιμοποιουμε για το τηγανισμα και σε τι ποσοτητα (δηλ.να τα καλυπτει ή να ειναι μισα μεσσα;)και τι ειδους αλευρι;που φουσκωνει μονο του;
    #
    Σχόλιο από Sage, 30-10-12  
    Όταν λέτε μία κούπα στα ντόνατς πόσα γραμμάρια εννοείται.
    Σάς ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 30-10-12  
    Δες στις μετατροπές http://www.sintagespareas.gr/metatropes γιατί για κάθε υλικό το φλυτζάνι αντιστοιχεί σε άλλη ποσότητα.
    #
    Σχόλιο από Sage, 30-10-12  
    Ναυσικα σέ ευχαριστώ γιά την ανταπόκριση όμως δέν αναφέρεται σέ κούπα στήν σελίδα αυτή
    #
    Σχόλιο από elena_dimitris, 20-12-12  
    Γειά σου blackstone. Συγνώμη για την καθυστέρηση. Δεν τα έχω μετρήσει τα υλικά σε γραμμάρια αλλά αν σε βοηθάει όταν λέμε μία κούπα ή 1/4 της κούπας ή 3/4 της κούπας εννοώ την δοσομετρική κούπα και όχι την κούπα που πίνουμε τον καφέ. Δηλάδη την κούπα που γράφει πάνω 1/4, 2/3, 1/4, 1 κ.τ.λ. Αν δεν έχεις την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω θα τα ζυγήσω. Πάντως μια τέτοια κουπα είναι πολύ χρήσιμη στην κουζίνα. Συγνώμη αν δεν σε βοήθησα.....
    #
    Σχόλιο από elena_dimitris, 27-1-13  
    Γεια σου chrysatsi! Βγαίνουν γύρο στα 24 ντόνατς ανάλογα πόσο παχιά ή λεπτή θα ανοίξεις τη ζύμη. Εμένα άλλη φορά μου βγαίνουν 20 και άλλη φορά 28 και άλλη 24!!!
    #
    Σχόλιο από Misspink20018, 14-4-13  
    Πολύ ωραία η συνταγή αλλά αντί για γάλα και ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε και ζαχαρούχο γάλα ?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 2-6-09  
    Τέλεια και πανεύκολα! Μου πήρε λίγο παραπάνω αλεύρι και τα έψησα στο φούρνο.
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 3-6-09  
    Angolina πως σου έγιναν στο φούρνο?Ρωτάω επειδή η συγκεκριμένη συνταγή απ'ότι διαβάζω είναι πολύ καλή και γίνεται στο τηγάνι,θα'θελα να την φτιάξω αλλά αν γίνονται και στον φούρνο το ίδιο καλά θα'θελα να το μάθω για να τα φτιάξω και εγώ!Περιμένω λεπτομέρειες!!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 3-6-09  
    Τα έψησα στους 220 για 15 -20΄. Αλλά την άλλη μέρα δεν είναι μαλακά . Σαφώς στο τηγάνι πρέπει να είναι πιο νόστιμα.
    #
    Σχόλιο από jasmmin, 18-12-11  
    ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!! ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΑ ΕΨΗΣΑ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΝΑ ΡΟΔΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΙΤΑΜ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΑ ΓΕΜΙΣΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ
    #
    Σχόλιο από AGI, 10-2-13  
    Για να βγουν τα ντόνατς μεγάλα, ολοστρόγγυλα και σαν αγοραστά, εγώ χρησιμοποίησα στρογγυλά κουπ-πατ από το ΙΚΕΑ.

    Το μεγάλο είναι 10,5εκ ενώ το μικρό 3,5εκ.(Βλέπε φωτό)
    Με αυτή την δοσολογία βγαίνουν περίπου 12 μεγάλα ντόνατς!

    Έτσι είναι τέλεια και σε σχήμα γιατί απο γεύση σχίζουν! :-)
    #
    Σχόλιο από Kate11, 7-7-13  
    Είναι καταπληκτική συνταγή. Σ΄ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας! Άρεσαν πολύ σε όλους. Και μια μικρή παραλλαγή: δεν έβαλα το αυγό αλλά έβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Έγιναν πάλι υπέροχα. Τολμώ να πω καλύτερα από του φούρνου...
    #
    Σχόλιο από lena!, 31-10-14  
    Υπεροχη συνταγη τα εφτιαξα!!! Γεμισα κ καποια με μερεντα κ ξετρελαθηκαν!!!! Τα ζητανε συνεχεια με τα μανιας!!!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 259 αγαπημένων συνταγών, του/της Κατερίνα Μ
    Μπισκότα - Κεράσματα
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της giotakicv
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της idrohoa
    ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της SOFITSA
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της xristina_nt