ΝΥ style cheesecake

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
meddlingkitty
meddlingkitty @cook_8513099

Θεΐκό cheesecake, New York style με μερικές δικές μου πινελιές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά, αντί για μαρμελάδα έτοιμη, μπορείτε να πάρετε κομπόστα (π.χ. κεράσι ή βύσσινο), να στραγγίσετε το ζουμί της και να το πήξετε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο corn flour, να στήσετε τα κομμάτια του φρούτου πάνω στο γλυκό και να το περιχύσετε με το πηγμένο σιρόπι της κομπόστας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
ένα στρογγυλό ταψάκι
  1. Για τη βάση
  2. 1 συσκευασία γκοφρέτα με γεύση βανίλια (περίπου 175 γρ.)
  3. 1 συσκευασία μπισκότα τύπου digestive
  4. 1 κούπα ανάμικτους ξηρούς καρπούς σε ίδια αναλογία (πεκάν, καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα
  5. 2 κάψουλες βανίλια
  6. 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  7. Για την κρέμα
  8. 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  9. 2 μεγάλα αβγά
  10. 1 κ.σ. ξύσμα λεμόνι
  11. 2 κάψουλες βανίλια
  12. 1/4 κ.γ. αλάτι
  13. Για την sour cream
  14. 2 κουταλιές εβαπορέ γάλα
  15. 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
  16. 1 κάψουλα βανίλια
  17. Μαρμελάδα της επιλογής μας για επικάλυψη (προτιμήστε φρούτα του δάσους ή βατόμουρο).

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τουλάχιστον 8 ώρες πριν πρέπει να ετοιμάσουμε την sour cream. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε εκτός ψυγείου χωρίς να κουνάμε την λεκάνη.

  2. 2

    Τρίβουμε στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη τους ξηρούς καρπούς, τα μπισκότα και την γκοφρέτα, τα ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας την άχνη και τις βανίλιες, και ρίχνουμε το υλικό σε ένα ταψάκι μιας χρήσης ή σε στρογγυλή φόρμα που ξεφορμάρει. Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στο μίγμα της βάσης, ανακατεύουμε πολύ καλά και στρώνουμε σε όλο τον πάτο και στις βάσεις με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.

  3. 3

    Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από το ξύσμα λεμονιού για 3-4 λεπτά, στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε ελαφρά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω-κάτω αντιστάσεις, στρώνουμε την κρέμα στη βάση του cheesecake και ψήνουμε για 25 λεπτά,και στη συνέχεια κατεβάζουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Στην πρώτη φάση του ψησίματος, για να μην μας σπάσει το cheesecake, βοηθάει να έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως στη βάση του φούρνου ένα ταψάκι με λίγο νερό. Μόλις τελειώσει η πρώτη φάση του ψησίματος, αφήνουμε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα.

  4. 4

    Ανακατεύουμε στην sour cream την άχνη και την βανίλια, την στρώνουμε πάνω από την κρέμα στο γλυκό μας και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 170 βαθμούς. Μετά αφήνουμε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή και περιμένουμε τουλάχιστον μία ώρα να κρυώσει σταδιακά το cheesecake. Στη συνέχεια βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

  5. 5

    Πριν το σερβίρουμε, απλώνουμε την μαρμελάδα προσεκτικά παντού ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη στρώση και ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε το πιο γευστικό cheesecake που φάγαμε ποτέ!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

meddlingkitty
meddlingkitty @cook_8513099
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα