Ο καλύτερος σοκολατοπορτοκαλένιος χαλβάς
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν είναι πολύ χαμηλή η φωτιά ο χαλβάς μας γίνεται άσπρος.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το σιμιγδάλι τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 30 λεπτά για να μην καεί το σιμιγδάλι.
-
2
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι. Αφού ζεσταθεί αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και τις φλούδες και το αδειάζουμε στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι.
-
3
Ανακατεύουμε έως ότου σωθεί το νερό και μείνει ένα σφιχτό μείγμα.
-
4
Αδειάζουμε σε μία φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
-
5
Για το γλάσο σοκολάτας, λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
-
6
Πασπαλίζουμε με κανέλα ή περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια