Ο μποξάς της πεθεράς
Μια πολύ νόστιμη και εύκολη πίτα με κρέας από τη Νάξο της Α.Μπαρμπαρίγου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και περισσεύματα από το πασχαλινό αρνάκι (αν είμαστε σε κείνη τη περίοδο).
Υλικά
-
1 κιλό αρνί (μπούτι ψαχνό κομμένο σε κομμάτια)
-
1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
-
200 γρ. Emental σε κύβους
-
1 φλ.τσαγ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
-
1/2 κιλό γιαούρτι σακκούλας
-
1 πακ. σφολιάτα ή κουρού
-
1/2 ματσάκι άνιθο
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρέας και αφού θωρακιστεί ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το αλατοπίπερο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε (για να μη μας αρπάξει) και αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά (να μείνει τελείως στεγνό το κρέας).
-
2
Σε ένα pyrex (ελαφρώς βουτυρωμένο) στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε το γιαούρτι, μετά τη τριμμένη κεφαλογραβιέρα, από πάνω το κρέας και τέλος το Emental σε κύβους.
-
3
Κλείνουμε την πίτα καλά γύρω - γύρω με το δεύτερο φύλλο, το τρυπάμε με ένα πιρουνάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια