Ο πειρασμός του Ιάσονα (janssons frestelse)
Eίναι ένα παραδοσιακό σουηδικό φαγητό με πατάτες, κρεμμύδια, παπαλίνα (είδος μικρής ρέγγας) σε ζάχαρη, αλάτι και μπαχαρικά, φρυγανιά τριμμένη και κρέμα γάλακτος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζει επίσης λίγο πιπέρι, αλάτι δεν χρειάζεται, το ψάρι έχει αρκετό.Στη Σουηδία το συγκεκριμένο ψάρι είναι γνωστό ως αντζούγια, οπότε αν βρείτε αυτο θα είναι σίγουρα πετυχημένη η συνταγή. Στο ΙΚΕΑ ειναι πιθανό να το βρείτε (SKARPSILL Marinated sprat fillets)
Υλικά
-
περίπου 10 μεσαίες πατάτες
-
200 γρ παπαλίνα σε ζάχαρη, αλάτι και μπαχαρικά
-
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
-
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
-
2-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κοβουμε σε λεπτές λωρίδες.
-
2
Συνεχίζουμε το ίδιο με τα κρεμμύδια.
-
3
Κόβουμε την παπαλίνα/μικρή ρέγγα σε μικρά κομμάτια. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Μην πετάξετε το ζωμό, είναι απαραίτητος σε επόμενο βήμα.
-
4
Βάζουμε σε πυρέξ τα υλικά μας, μαζί με το ζωμό απο το ψάρι και την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Βάζουμε κομμάτια βουτύρου απο πάνω.Βάζουμε την σχάρα στη μέση του φούρνου και ψήνουμε στους 200 C για μια ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)