ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Επιτέλους, μουσακάς ελαφρύς, χωρίς να "πνίγεται" στο λάδι!

Recipe by ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

102 Minutes
  1. 3-4 μελιτζάνες
  2. Μπεσαμέλ
  3. Για την παρασκευή του κιμά
  4. 300-350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  5. 2 τομάτες στο blender
  6. αλάτι/πιπέρι
  7. λίγη ζάχαρη
  8. 1 ξύλο κανέλας
  9. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  10. τριμμένο κεφαλοτύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόψτε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια

  2. 2

    Αραδιάστε τα σε λαμαρίνα, ραντίστε με ελαιόλαδο και αλατίστε τα ελαφρά

  3. 3

    Βάλτε τη λαμαρίνα στο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς στο 1ο ράφι για περίπου 40 με 50 λεπτά, να μην έχουν υγρά

  4. 4

    Παρασκευάστε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τη συνταγή που έχω δημοσιεύσει στο site

  5. 5

    Μόλις φτιάξετε τη μπεσαμέλ καλύψτε τη με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα

  6. 6

    ΚιμάςΣε κατσαρολάκι σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο ή αν θέλετε για πιο ελαφρυά γεύση, απλά βράστε το με τον κιμά

  7. 7

    Προσθέστε τον κιμά να ροδίσει

  8. 8

    Ρίξτε την τομάτα, αλάτι πιπέρι, κανελίτσα και νεράκι, όχι πολύ

  9. 9

    Σιγοβράστε μέχρι να πιεί τα υγρά του

  10. 10

    Σε ταψί βάλτε 1 στρώση μελιτζάνες και 1 στρώση κολοκυθάκια

  11. 11

    Αν σας περισσεύουν, επαναλάβετε

  12. 12

    Απλώστε παντού τον κιμά

  13. 13

    Απλώστε και την μπεσαμέλ, να καλύψει όλη την επιφάνεια

  14. 14

    Πασπαλίστε με το τυρί

  15. 15

    Ψήστε στους 200 βαθμούς να ροδίσει η μπεσαμέλ και να λιώσει το τυρί

Αντιδράσεις

Σχόλια (45)

Liana Tzamparli
Liana Tzamparli @cook_8507473
πολύ καλή συνταγή αλλα λείπουν οι πατάτες για στρώση κάτω

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις