Ογκρατέν με πατάτες, κοτόπουλο και πράσα

demyca
demyca @cook_8488108

Πολύ νόστιμη συνταγή. Εξαιρετικός ο συνδυασμός του κοτόπουλου με το πράσο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το φαγητό θα μπορούσε να γίνει και με στήθος κοτόπουλου ή ολόκληρο κοτόπουλο. Απλώς τα μπούτια είναι πιο μαλακά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 1/2 κιλό πράσα (σε ροδέλες, το άσπρο μέρος)
  2. 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  3. 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  4. 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  5. 4 μπούτια κοτόπουλο (βρασμένα και ξεκοκαλισμένα)
  6. 1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  7. 1 κιλό πατάτες (βρασμένες, να κρατάνε λίγο και κομμένες σε φέτες)
  8. 150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεματίζουμε τα πράσα σε νερό που βράζει για 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

  2. 2

    Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα πράσα να σοταριστούν και αυτά. Προσθέτουμε και το κοτόπουλο σε κομματάκια. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για μερικά λεπτά να δέσουν όλα τα υλικά.

  4. 4

    Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε μια στρώση πατάτες (τις μισές), από πάνω το μισό από το μείγμα του κοτόπουλου να καλύψει τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το μισό από το τριμμένο τυρί. Ξανά μια στρώση πατάτες, το υπόλοιπο μείγμα κοτόπουλου, το υπόλοιπο τυρί και τελειώνουμε με κρέμα γάλακτος.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 170οC για 40-45 λεπτά αφού το σκεπάσουμε στην αρχή με αλουμινόχαρτο.

Αντιδράσεις

Από

demyca
demyca @cook_8488108
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα