Οι αυθεντικές patatas bravas
Η αυθεντική συνταγή των patatas bravas μεταφρασμένη από το ισπανικό sitewww.spain-recipes.com Δοκιμάστε την! Είναι εξαιρετική! Iδανικές πατατούλες για γαρνιτούρα ή ακόμα και σκέτες με συνοδεία μπύρας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Νομίζω πως είναι πολύ καλύτερα να είναι ζεστές οι πατάτες και κρύα η sauce.
Υλικά
-
Για τη σάλτσα
-
3 κ.σ. λάδι
-
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
1 και 1/2 κ.σ. πάπρικα
-
1/4 κ.σ. θυμάρι
-
1/4 κ.σ. σάλτσα tabasco
-
1/2 κούπα κέτσαπ
-
1/2 κούπα μαγιονέζα
-
αλάτι, πιπέρι
-
Για τις πατάτες
-
1 κιλό περίπου πατάτες
-
αλάτι
-
Για το σερβίρισμα
-
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζεις σε μικρό τηγάνι ή κατσαρολάκι το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
-
2
Σβήνεις τη φωτιά και προσθέτεις την πάπρικα, το θυμάρι και το tabasco. Aνακατεύεις καλά για λίγο, όσο να αναδυθούν τα αρώματα τους.
-
3
Μεταφέρεις σε ένα μπολ και προσθέτεις την κέτσαπ και τη μαγιονέζα ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν.
-
4
Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσεις.
-
5
Κόβεις τις πατάτες σε κύβους 1,5 εκατοστού περίπου, τις αλατίζεις και τις τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. (Προσοχή όταν βάζουμε τις πατάτες στο καυτό λάδι γιατί μπορεί,λόγω του αλατιού, να πιτσιλάει).
-
6
Τις βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζεις επιπλέον αν χρειάζεται.
-
7
Ανακατεύεις τις πατάτες με τη sauce ή απλά τις περιχύνεις ακριβώς πριν το σερβίρισμα για να μείνουν οι πατάτες τραγανές.
-
8
Τέλος ρίχνεις από πάνω ψιλοκομμένο φρέσκο ή αποξηραμένο μαϊντανό.
Σχόλια (4)