κύρια φωτογραφία συνταγής Οι δικοί μου πατατοκεφτέδες
femcook
femcook @femcook
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Πειραματίστηκα θέλοντας να κάνω πατατοκεφτέδες διαφορετικούς από τους συνηθισμένους... Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.. Δεν έμεινε ούτε ένας στον μπουφέ μου..

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στο αλάτι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τραβήξω φωτογραφία γιατί εξαφανίστηκαν. Καλή Όρεξη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
  1. 4 μέτριες πατάτες
  2. 1 μέτριο κρεμμύδι
  3. 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  4. 4-5 φέτες ζαμπόν
  5. 1 φλυτζανι τσαγιού τριμμένα τυριά
  6. 1 χούφτα μαιντανό
  7. ελάχιστο άνιθο
  8. 3-4 φύλλα δυόσμου
  9. αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  10. καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με press puree. Προσέχουμε να λιώσουν καλά και να μην έχουν κομματάκια.

  2. 2

    Στο μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαιντανό, τον άνιθο και τον δυόσμο. Πολτοποιούμε.

  3. 3

    Προσθέτουμε τις φέτες του ζαμπόν και πολτοποιούμε επίσης.

  4. 4

    Ρίχνουμε το μίγμα αυτό στις πατάτες. Προσθέτουμε επίσης όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

  5. 5

    Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να κάνουν τραγανή εξωτερική κρούστα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

ermioni98
ermioni98 @cook_8482963
Πολύ καλή και ευκολή.Γευστικότατοι οι κεφτέδες σου.

Από

femcook
femcook @femcook
στις
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα
Λατρεύω την δημιουργική μαγειρική, τα τελευταία χρόνια κάνω low carb και keto διατροφή αλλά πότε πότε θυμάμαι τις παλιές μου αγαπημένες συνταγές !! Μ΄αρέσει να πειραματίζομαι στην κουζίνα, να δημιουργώ νέες συνταγές αλλά και να κάνω παραλλαγές σε παλιές.. !! Εννοείται ότι δεν αφήνω να πάνε χαμένες καλές συνταγές από φίλους και γνωστούς.. !! Εάν σας αρέσουν τα γευστικά ταξίδια ακολουθήστε με στην περιπλάνηση μου.. !!
Δες περισσότερα