Οι δικοί μου πατατοκεφτέδες
Πειραματίστηκα θέλοντας να κάνω πατατοκεφτέδες διαφορετικούς από τους συνηθισμένους... Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.. Δεν έμεινε ούτε ένας στον μπουφέ μου..
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο αλάτι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τραβήξω φωτογραφία γιατί εξαφανίστηκαν. Καλή Όρεξη.
Υλικά
-
4 μέτριες πατάτες
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
-
1 αυγό
-
4-5 φέτες ζαμπόν
-
1 φλυτζανι τσαγιού τριμμένα τυριά
-
1 χούφτα μαιντανό
-
ελάχιστο άνιθο
-
3-4 φύλλα δυόσμου
-
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
-
4 κ.σ γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για το αλεύρωμα
-
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με press puree. Προσέχουμε να λιώσουν καλά και να μην έχουν κομματάκια.
-
2
Στο μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαιντανό, τον άνιθο και τον δυόσμο. Πολτοποιούμε.
-
3
Προσθέτουμε τις φέτες του ζαμπόν και πολτοποιούμε επίσης.
-
4
Ρίχνουμε το μίγμα αυτό στις πατάτες. Προσθέτουμε επίσης όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
-
5
Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να κάνουν τραγανή εξωτερική κρούστα.
Σχόλια (8)