Οι δίπλες της Βαγγελιώς
Δίπλες Καλαματιανές με αλεύρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από την αδερφή της γιαγιάς μου. Σήμερα τις φτιάξαμε με τη γιαγιά -πρώτη φορά συμμετείχα, εκείνη τις φτιάχνει 60 χρόνια!!!- και είδα πως θέλουν αρκετό χρόνο και κόπο. Αξίζουν όμως, είναι πολύ νόστιμες!Να προσέξετε το εξήςόσο μένουν τα έτοιμα φύλλα που περιμένουν τηγάνισμα στεγνώνουν, οπότε καλύτερα να τις φτιάχνετε πολλοί μαζί ώστε κάποιος να ανοίγει το φύλλο και ο άλλος να τηγανίζει παράλληλα!
Υλικά
-
Για τις δίπλες
-
750 γρ. αλεύρι μπλε
-
75 γρ. άχνη ζάχαρη
-
20 γρ. λάδι
-
8 αυγά
-
1 κ.γλ. baking powder
-
Για το σιρόπι
-
2 ποτήρια του νερού νερό
-
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
-
1 ποτήρι του κρασιού μέλι
-
κανέλα και γαρύφαλλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε καλά. Φτιάχνουμε μια μπάλα απ'την οποία παίρνουμε σιγά σιγά κομμάτια και ανοίγουμε λεπτό φύλλο το οποίο περνάμε στη μηχανή για τα μακαρόνια να γίνει πολύ λεπτό (δείτε τη διαδικασία στη συνταγή "Δίπλες Καλαματιανές").
-
2
Σε καυτό λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο) τηγανίζω μια μια τις δίπλες ακολουθώντας τη διαδικασία του βίντεο (από τη συνταγή "Δίπλες Καλαματιανές").
-
3
Μόλις τις βγάζω τις ακουμπάω σε σχάρα πάνω από ταψί ή σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
-
4
Ετοιμάζω το σιρόπι. Βράζω μαζί όλα τα υλικά και μόλις αρχίσει να δένει βουτάω μέσα για λίγο μια μια τις δίπλες.
-
5
Τις τοποθετώ σε πιατέλα και τις γαρνίρω με καρύδι τριμμένο.
Σχόλια (2)