Οι κουραμπιέδες της Εφης

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
bluechip
bluechip @cook_8460242
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ,ΕΛΛΑΔΑ

Κουραμπιέδες μυρωδάτοι, βουτυράτοι για να μοσχομυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα ! Μια συνταγή της φίλης μου της Εφης, δοκιμασμένη πολλά-πολλά χρόνια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στον φούρνο και στη διάρκεια ψησίματος! Οι φούρνοι διαφέρουν μεταξύ τους και η διάρκεια εξαρτάται από το μέγεθος που έχουμε φτιάξει. Οταν φτιάξετε μικρά σχήματα, 20΄ ψησίματος είναι αρκετά. Καλό είναι να παρακολουθούμε το ψήσιμο και να βγάλουμε τους κουραμπιέδες όταν δούμε οτι έχουν πάρει χρυσαφί χρώμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
40-50 κομμάτια μικρά
  1. 400 γρ βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  2. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 2 βανίλιες
  4. 1 κγ μαγειρική σόδα
  5. ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το άχνισμα στο τέλος.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο γάλακτος στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει.

  2. 2

    Συνεχίζουμε το κτύπημα προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, τη σόδα και τέλος, σταδιακά, το αλεύρι.

  3. 3

    Οταν δείτε το μίξερ να "ζορίζεται" με τη ζύμη που έχει σχηματισθεί, συνεχίστε το ανακάτεμα του αλευριού με το χέρι.

  4. 4

    Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ με χριστουγεννιάτικα σχέδια ή με το χέρι.

  5. 5

    Τους βάζουμε σε λαμαρίνες επάνω σε λαδόχαρτο ή φύλλο σιλικόνης για να μην κολλήσουν.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 190-200 βαθμούς για 30΄.

  7. 7

    Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και αφού τους ραντίσουμε με ανθόνερο τους σκεπάζουμε με ζάχαρη άχνη για το "χιονισμένο" αποτέλεσμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

bluechip
bluechip @cook_8460242
στις
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ,ΕΛΛΑΔΑ