Λουκουμάδες 2
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την βρήκα στο site μα-γυρεύοντας με την Αλεξάνδρα. Την δοκίμασα και είναι καταπληκτική!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε στο γάλα τη μαγιά με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 10 λεπτά να αφρίσει.
-
2
Προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ 2 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα να γίνουν πηκτός χυλός.
-
3
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει,σε ζεστό περιβάλλον περίπου 30 λεπτά.
-
4
Βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί καλά. Με ένα κουταλάκι που το βουτάμε κάθε φορά σε ένα ποτήρι νερό, κόβουμε κομμάτια ζύμης που σχηματίζουμε ζουλώντας μέσα στο χέρι μας το ζυμάρι.
-
5
Ρίχνουμε τα κομμάτια της ζύμης μέσα στο καυτό λάδι και τα γυρίζουμε να ψηθούν απ’όλες τις μεριές.
-
6
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
-
7
Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με ζεστό μέλι, καρύδια και μπόλικη κανέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)