Οι πατατοκεφτέδες της μαμάς μου
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή το λάδι να είναι πολύ καυτό γιατί αλλιώς θα ανοίξουν.Τυρί μπορείτε να προσθέσετε και παραπάνω αν σας αρέσει.Καλό είναι να τους τηγανίσετε σε μπόλικο λάδι, να σκεπάζονται. Εγώ τους κάνω σε φριτέζα.
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
4 αυγά
-
1 κούπα και λίγο παραπάνω ψωμί τριμμένο οχι μουλιασμενο
-
1 κούπα κεφαλοτύρι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
-
κύμινο κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους.
-
2
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις καθαρίζουμε και τις περνάμε στην πρέσα του πουρέ.
-
3
Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν.
-
4
Πλάθουμε σε σχήμα όπως τα σουτζουκάκια αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)