Οι πιο light μπουκίτσες βρώμης
Τραγανές μπουκίτσες φτιαγμένες από αγνά υλικά της φύσης όπως είναι η βρώμη το μέλι και το ελαιόλαδο. Νόστιμο και υγιεινό σνάκ χαμηλών θερμίδων για αθλητές και όχι μόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να μην γίνουν σκληρά τα πλάθουμε πολύ λεπτά και τα ψήνουμε λίγο μέχρι να πάρουν χρώμα. Μην ανησυχήσετε αν τα βγάλετε από το φούρνο και είναι ακόμα μαλακά, μόλις κρυώσουν θα σφίξουν και θα είναι πολύ τραγανά.Χρησιμοποιείστε βρώμη χονδροκομμένη κατά προτίμηση και εγώ χρησιμοποίησα σπιτικό πευκόμελο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέθουμε στο multi τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν σκόνη.
-
2
Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά (σκόνη βρώμης,νιφάδες βρώμης και κανέλα) σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
-
3
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και το μέλι.
-
4
Στο μπολ με τα στερεά υλικά προσθέτουμε το μίγμα με το μέλι.
-
5
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία μάζα όχι πολύ σφιχτή,να θρυματίζεται εύκολα.
-
6
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα πατάμε για να γίνουν όσο πιο λεπτά γίνεται.Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 6-7 λεπτά.Όχι παραπάνω από 8 λεπτά.Στα μισά του χρόνου τα γυρίζουμε από την άλλη να πάρουν χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)