κύρια φωτογραφία συνταγής Οι σπιτικές χυλοπίτες της γιαγιάς μου
pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Σπιτικές χυλοπίτες από τα χεράκια σας! Συνταγή της γιαγιάς, αγαπημένη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Άλλος τρόπος για να κόψουμε χυλοπίτες είναι να τυλίξουμε το φύλλο πριν το αφήσουμε να ξεραθεί,γύρω από τον πλάστη ρίχνοντας αλεύρι ενδιάμεσα για να μην κολλήσει. Μετά βγάζουμε τον πλάστη τινάζοντας τις χυλοπίτες, μετά κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις αφηνουμε να στεγνώσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2880 Minutes
  1. 1 κιλό γάλα
  2. λίγο αλάτι
  3. αλεύρι σκληρό όσο πάρει

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάω τα αυγά με ένα πιρούνι να ενωθούν οι κρόκοι. Βράζω το γάλα και το αφήνω να κρυώσει.

  2. 2

    Ανακατεύω το κρύο γάλα με τα αυγά και προσθέτω το αλεύρι με το αλάτι, όσο αλεύρι πάρει και αρχίζω να ζυμώνω.

  3. 3

    Ανοίγω το φύλλο με ένα πλάστη το οποίο πρέπει να είναι λεπτό. Το αφήνω να στεγνώσει, όχι για πολύ, λιγότερο από μισή ώρα.

  4. 4

    Έπειτα το κόβετε σε κάθετες λωρίδες και το αφήνεται σε δροσερό μέρος.

  5. 5

    Αφού ξεραθούν είναι έτοιμες για μαγείρεμα.

Αντιδράσεις

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα