Όλα τα λεφτά μέσα σε μια σφολιάτα
Είναι σφολιάτα με γέμιση mix λαχανικών, κρέατος και τυριού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι κυρίως πιάτο αλλά έχω φτιάξει παραλλαγήμικρά κομμάτια για μπουφέ.Τη συνταγή την εντοπίσα σε μια εκπομπή πρωινή (δεν θυμάμαι ποια).
Υλικά
-
1 κουτί σφολιάτας (δυο φύλλα δηλαδή)
-
3-4 κομμάτια κρέατος (πανσέτα ή μπριζολα) ή ψαχνό κοτόπουλου ή χοιρινή τηγάνια όση θέλει ο καθένας
-
5 πατάτες
-
1 κρεμμύδι
-
προαιρετικά 2 ντομάτες τριμμένες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά, το κρέας, τις πατάτες και το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια.
-
2
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω με λίγο λάδι το κρεμμύδι, έπειτα το κρέας ως που να ροδίσει λιγάκι. Έπειτα τα λαχανικά και τις πατάτες (και τη ντομάτα αν την προτιμάτε) και μισή κούπα νερό και αλατοπίπερο ως που να πιει τα υγρά και να μαλακώσουν τα λαχανικά και την αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας στα 2 κάθετα από τη μακριά μεριά και το ανοίγουμε λίγο με τα δαχτυλάκια μας. Έτσι έχουμε 4 κομμάτια έτοιμα προς γέμιση.
-
4
Στο μισό μέρος του κάθε φύλλου βάζουμε γέμιση και από πάνω της από ένα κομμάτι τυριού της αρεσκείας μας και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν φάκελο, πιέζοντας τις άκρες με πηρουνάκι η το δαχτυλάκι μας.
-
5
Αλείφουμε με αυγό από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω με αέρα ως που να ροδίσει καλά. Το τσακίζουμε..
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια