Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Πιο εύκολο στην προετοιμασία και πιο ζουμερό και μαλακό κοτόπουλο, δε γίνεται!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κοτόπουλο έτσι διαλύεται πραγματικά. Τόσο που είναι δύσκολο να το βγάλεις από την κατσαρόλα! Έχει πάρει ένα υπέροχο χρώμα από τα μπαχαρικά και θα δείτε πως έχει και πάρα πολύ ζουμί.Αυτό ακριβώς το ζουμάκι μπορείτε να το αξιοποιήσετε με δυο τρόπους1. Να φτιάξετε μια ωραία σάλτσα. Βάλτε τη σε κατσαρολάκι και δέστε τη με λίγο κορν φλάουερ. Αν προσθέσετε και λίγο κρασάκι άσπρο μέσα θα γίνει σούπερ!2. Να φτιάξετε σπιτικό ζωμό. Αφήστε το μέσα στο slow cooker. Αφού τελειώσετε με το κοτόπουλο, όλα τα κοκκαλάκια που έχουν μείνει, βάλτε τα ξανά μέσα. Είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσετε τα κόκκαλα, καθώς το κρεατάκι βγαίνει από πάνω τους χωρίς καμία προσπάθεια. Βάλτε μέσα επίσης ό,τι λαχανικό θέλετε, ένα κρεμμύδι, ένα φύλλο δάφνης, ένα καρότο, ό,τι έχει το ψυγείο σας τέλος πάντων, και γεμίστε το slow cooker με νεράκι (όχι μέχρι πάνω πάνω βέβαια, πρέπει να αφήνετε πάντα λίγο περιθώριο). Το αφήνετε και πάλι όλο το βράδυ και το πρωί έχετε έτοιμο ζωμό κοτόπουλου. Σουρώστε καλά και κρατήστε το για να το χρησιμοποιήσετε σε όποια συνταγή ζητάει ζωμό.Τη συνταγή τη βρήκα στο 100 days of real food.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  2. 2 κ.γ. πάπρικα
  3. 1 κ.γ. αλάτι
  4. 1 κ.γ. θυμάρι
  5. 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  6. λίγο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μας σε ένα μπολάκι

  2. 2

    Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το τοποθετούμε στον πάτο του slow cooker

  3. 3

    Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο. Το τρίβουμε γύρω γύρω με τα μπαχαρικά. Εγώ έβαλα και λίγο κάτω από την πέτσα όπου μπορούσα, αλλά και μέσα στην κοιλιά του.

  4. 4

    Βάζουμε το κοτόπουλο να κάτσει πάνω στα κρεμμυδάκια μας μέσα στο slow cooker (χωρίς υγρά ή λάδι, τίποτα άλλο, σκέτο το κοτοπουλάκι).

  5. 5

    Προγραμματίζουμε το slow cooker μας να μαγειρέψει όλο το βράδυ ώστε το πρωί να έχουμε το πιο νόστιμο, ζουμερό και τρυφερό κοτόπουλο που έχουμε φάει! Εγώ το άφησα στο αυτόματο για 6 ώρες.

Αντιδράσεις

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα