Ομελέτα 4 seasons
Ομελέτα οικογενειακή, χορταστική και εύκολη, στο φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο πιάτο σερβίρεται πολύ ωραία με κέτσαπ!Είναι πολύ καλή και μόνο με λαχανικά, κολοκύθια κ.α. σε περίοδο νηστείας. Συνήθως την φτιάχνω με ό,τι έχει ξεμείνει στο ψυγείο, ακόμα και υπολείμματα από κοτόπουλο. Μην πετάτε τίποτα! Γι' αυτό λέγεται 4 seasons, είναι παντώς καιρού!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κύβους σαν KNORR και τις τηγανίζουμε κανονικά.
-
2
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τη ντομάτα, την πιπεριά (ή ό,τι άλλο λαχανικό έχουμε επιλέξει) και αυτά σε κύβους λίγο μικρότερους.
-
3
Κόβουμε και τα αλλαντικά.
-
4
Το τυρί, αν είναι κομμάτι το κόβουμε και αυτό, αν είναι φέτες το αφήνουμε ως έχει.
-
5
Διαλέγουμε ταψί ή πυρέξ που να μας βολεύει το μέγεθος και το βουτυρώνουμε καλά (αν την ομελέτα την θέλουμε φουσκωτή μεσαίο, αν την θέλουμε λεπτή μεγαλούτσικο) και στρώνουμε τις τηγανισμένες πατάτες.
-
6
Από πάνω ρίχνουμε τα κυβάκια των λαχανικών και των αλλαντικών.
-
7
Χτυπάμε τρία από τα αυγά με το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αυγά και χτυπάμε όλα μάζι λιγο ακόμα.
-
8
Ρίχνουμε τα αυγά πάνω στα άλλα υλικά και από πάνω βάζουμε το τυρί. Αν είναι τριμμένο το βάζουμε στα μισά του ψησίματος για να μην καεί.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 160-180 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο.
-
10
Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού για να δούμε αν είναι έτοιμη.
Σχόλια (10)