Ομελέτα αλλιώς
Πρόκειται για μια ομελέτα φούρνου, με τυριά και λαχανικά, χωρίς οσμή αυγού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ προτιμώ τη γραβιέρα, όμως μπορεί να μπει κι οποιοδήποτε άλλο τυρί, όπως φέτα ή ροκφόρ. Επίσης κάποιες φορές έχω προσθέσει μανιτάρια και πάριζα, προτιμώ όμως την εκδοχή που σας περιέγραψα παραπάνω. Ο άντρας μου απεχθάνεται οτιδήποτε έχει να κάνει με αυγό κι έτσι πειραματίστηκα.... στην αρχή δεν του είπα οτι είναι ομελέτα, το πέρασε για σουφλέ. Σας πληροφορώ την εξαφανίζει κάθε φορά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πατάτες σε μπαστουνάκια και τις αλατίζουμε.
-
2
Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα λαχανικά, το μπέικον και τα τυριά και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κύμινο, ρίγανη κι ανακατεύουμε με το χέρι σαν ελαφρύ μασάζ, να ωριμάσουν τα αρώματα.
-
3
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει, τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ψηθούν, όχι όμως να κοκκινίσουν πολύ.
-
4
Βάζουμε σε άλλο μπολάκι τα αυγά και τα χτυπάμε με μια τσιμπιά αλάτι και μια τσιμπιά μοσχοκάρυδο.
-
5
Σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο ταψάκι τοποθετούμε με τη σουρωτή κουτάλα μια στρώση πατάτες (να μένει και λίγο λαδάκι από το τηγάνι πάνω τους). Από πάνω βάζουμε μια στρώση από το μείγμα λαχανικών, έπειτα τις υπόλοιπες πατάτες και τέλος το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών.
-
6
Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά, να πάνε παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 30'.
-
7
Καλή επιτυχία!!!!
Σχόλια