Ομελέτα φούρνου 2
Πρόχειρη καλοκαιρινή συνταγή με "ότι έχει το ψυγείο μας".
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή που κατά το «μαγειρικό μου ρητό» χρησιμοποιούμε ότι έχουμε στο ψυγείο ( χρωματιστές πιπεριές, μανιτάρια, ότι αλλαντικό μας αρέσει κτλ)
Υλικά
-
5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
-
2 ντομάτες σε ροδέλες
-
1-2 πιπεριές σε ροδέλες
-
200 γρμ φέτα θρυμματισμένη
-
Λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο
-
10 φέτες bacon ή λουκάνικο σε φέτες
-
4 αυγά
-
1 ποτήρι γάλα ή κρέμα γάλακτος
-
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε μια στρώση με πατάτες που τις έχουμε κάνει πολύ λεπτές φέτες. Από πάνω στρώνουμε την μισή ντομάτα, την πιπεριά το κίτρινο τυρί και το αλλαντικό.
-
2
Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες, την φέτα τριμμένη και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα.
-
3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (160ο C) για 40’.
-
4
Προσοχή να έχουμε στην αρχή σκεπασμένο το φαγητό για να μην καεί. Μετά το πέρας τους ψησίματος αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 10’-15’ να δέσει λίγο.
Σχόλια (16)