Ομελέτα με αγκινάρες
Υλικά
-
4 καρδιές αγκινάρες κατεψυγμένες
-
4 κ.σ. λάδι
-
4 αυγά
-
1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λίγο άνηθο ή μαιντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε τις αγκινάρες σε ένα κατσαρολάκι με λίγο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
-
2
Ύστερα τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε φέτες.
-
3
Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε λίγο τις αγκινάρες μέχρι να ροδίσουν.
-
4
Χτυπάτε τα αυγά σε ενα μπολ με το τυρί και το πιπέρι και περιχύνετε τις αγκινάρες στο τηγάνι.
-
5
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοψήνετε την ομελέτα.
-
6
Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά,τη γυρίζετε με τη βοήθεια ενός πιάτου να ψηθεί και από την άλλη.
-
7
Τη βγάζετε από το τηγάνι προσεκτικά και τη σερβίρετε αμέσως ζεστή πασπαλίζοντας με επιπλέον τυρί και ψιλοκομμένο άνηθο ή μαιντανό.
Σχόλια (6)