Ομελέτα με κιμά
Υλικά
-
4 αβγα
-
2 κ.σ. γαλα
-
4 κ.σ. τριμμενο τυρι
-
6-7 κ.σ. κιμα μεγειρεμενο και ζεσταμενο
-
λιγο λαδι για τηγανισμα
-
αλατι, πιπερι
-
λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο για το σερβιρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταινετε λιγο λαδι σε αντικολλητικο τηγανι και στο μεταξυ χτυπατε σε βαθυ πιατο τα αβγα με το γαλα, το τριμμενο τυρι και το αλατοπιπερο.
-
2
Ριχνετε το μειγμα των αβγων στο καυτο λαδι και οταν ψηθει η ομελετα απο την κατω πλευρα και ροδοκοκκινισει, τη γυριζετε με τη βοηθεια σπατουλας ή πιατου να ψηθει και απο την αλλη.
-
3
Χαμηλωνετε τη φωτια να σιγοψηθει η ομελετα και απλωνετε τον κιμα πανω στην ψημενη πλευρα της.
-
4
Οταν ετοιμαστει, πασπαλιζετε με τον ψιλοκομμενο μαιντανο και σερβιρετε την ομελετα σε πιατελα, διπλωνοντας τη στη μεση.
-
5
Συνοδευετε με σαλατα εποχης.
Σχόλια (4)
Σίγουρα δε γνωριζόμαστε; ;-)