alexandrouil
alexandrouil @cook_8500679

Ενδιαφέρουσες εναλλαγές γεύσης στο παιχνίδι μεταξύ γλυκιάς κολοκύθας και αλμυρής φέτας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Νομίζω πως θα ταίριαζαν πολύ ωραία και ελιές σε αυτήν τη συνταγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 4-5 αβγά
  2. κολοκύθα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
  3. πιπεριά κόκκινη και πράσινη κομμένη σε κομματάκια
  4. φέτα []
  5. 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
  6. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  7. λίγο λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

  2. 2

    Τότε προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.

  3. 3

    Αν χρειαστεί, στην πορεία, προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να βράσει λίγο η κολοκύθα και να μαλακώσουν τελείως οι πιπεριές. Τότε τα βγάζουμε από τη φωτιά.

  4. 4

    Σπάμε και χτυπάμε τα αβγά σε μπολ μαζί με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα, τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη ρίγανη.

  5. 5

    Κάνουμε τη φέτα κομματάκια και τη ρίχνουμε μέσα στα χτυπημένα αβγά.

  6. 6

    Αν τη θέλουμε στο τηγάνι, αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και το επαναφέρουμε στη φωτιά, αλλά με πιο χαμηλή ένταση.

  7. 7

    Αν τη θέλουμε στον φούρνο, λαδώνουμε ένα πυρέξ στον πάτο του και γύρω γύρω στα τοιχώματα ώστε να μην κολλήσει η ομελέτα, αδειάζουμε τις πιπεριές με την κολοκύθα και το απλώνουμε στο πυρέξ. Από πάνω περιχύνουμε με τα αβγά και τη φέτα και βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

ouraniaxira
ouraniaxira @ourania10
Ωραία συνταγή. Την φτιάχνω κι εγώ κυρίως στο φούρνο. Αν έχω, προσθέτω και αλλαντικά

Από

alexandrouil
alexandrouil @cook_8500679
στις