Ομελέτα με πατάτες

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
9 ψήφοι
ΛΙΤΣΑ901, 24.05.09
Ομελέτα με πατάτες
photo: yumyum

Συνταγή από:

ΛΙΤΣΑ901

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 αυγά
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού κασέρι τριμμένο
  • λίγο πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με αυγά
Μέθοδος: Τηγανιού
Σερβίρει: 2 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε όπως όταν τις κάνουμε τηγανιτές.
  2. Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
  3. Χτυπάμε τα αυγά.
  4. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί τις πατάτες και τις αλατίζουμε ελαφρά.
  5. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το μπέικον.
  6. Σε λίγο λάδι σωτάρουμε ελαφρά την πιπεριά και το μπέικον.
  7. Προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  8. Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνουμε τις τηγανιτές πατάτες.
  9. Ρίχνουμε τα αυγά και στη συνέχεια το κασέρι.
  10. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε εώς ότου ψηθεί το αυγό.
  11. Τέλος σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται συνοδεύοντας την ομελέτα με μαγιονέζα.

Σχετικές συνταγές

Ομελέτα φούρνου 2 Ομελέτα φούρνου 2
4.4444
       
       
(9)
Νόστιμη ομελέτα Νόστιμη ομελέτα
4.7273
       
       
(11)
Πατάτες με αυγά Πατάτες με αυγά
4.907
       
       
(43)
Η ομελέτα του Όμορφου Η ομελέτα του Όμορφου
5
       
       
(2)
Ομελέτα διαίτης Ομελέτα διαίτης
5
       
       
(2)
Ομελέτα με κιμά Ομελέτα με κιμά
4.3333
       
       
(3)
Ομελέτα με απλά βήματα Ομελέτα με απλά βήματα
4.7692
       
       
(13)
Ομελέτα Ισπανική Ομελέτα Ισπανική
4.7778
       
       
(9)
Ομελέτα με λουκάνικα Ομελέτα με λουκάνικα
4.8333
       
       
(6)
Ομελέτα της Δευτέρας Ομελέτα της Δευτέρας
5
       
       
(1)

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από yumyum, 12-11-09  
    Φαίνεται πολύ νόστιμη θα την φτιάξω και θα επιστρέψω με πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από yumyum, 12-11-09  
    Λίτσα μου πολύ ωραία η συνταγή σου μου άρεσε πάρα πολύ.Εύκολη γρήγορη νόστιμη.Αξια τα πηρουνάκια σου.Σου ανήκουν δικαιωματικά.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 26-2-10  
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 20-1-12  
    την σερβιρα σε στρωσεις με φρυγανισμενο ψωμι...υπεροο μεσα στην απλοτητα του...να'σαι καλα...
    #
    Σχόλιο από dcroula, 20-7-12  
    Νοστιμότατη.
    #
    Σχόλιο από niki27, 18-1-13  
    teleia i sontagi sou.. tin ftiaxno omos kai me vasi makaronia kofta.. anti gia patata
    #
    Σχόλιο από tzenych, 10-5-13  
    Ελεος βρε κοριτσια μια απλη ομελετα ειναι.. το δυσκολο ειναι να "σπασεις τ αυγα"..!!
    Λιτσα κανε μου μια χαρη.. στην επομενη δημοσιευση σου πες μας πως βραζουμε νερο.. ειμαι σιγουρη οτι καποιες θα ξετρελαθουν!!
    #
    Σχόλιο από ggr, 15-5-13  
    Και εκεί που πήγαινα, που λέτε, είδα κάτι πίτουρα και έτρεξα.....

    Και ας λένε ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες".

    Μια και είμαστε, όμως, στο θέμα (αυγά γαρ) θα το αποτολμήσω...
    Είναι πράγματι μία απλή συνταγή. Που δεν θέλει ούτε ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε ιδιαίτερη δεξιότητα. Ούτε και κληρονομικό χάρισμα, να έχεις για παράδειγμα παππού chef ή προπάππο fra (μοναχό σε καθολικό μοναστήρι) για να την ετοιμάσεις.

    Αλλά πόσες τέτοιες συνταγές υπάρχουν εδώ μέσα (με μεταπτυχιακό σε διαχείριση κινδύνων πιτσιλίσματος και master σε χημεία τροφίμων) που να δίνουν το δικαίωμα στους φερέλπιδες μαγείρους που τις “διαχειρίζονται” και τις “υποστηρίζουν” (όροι και αυτοί…) να αντιμετωπίζουν με τόση απαξίωση μία απλή (πλην γευστική) συνταγή και τα θετικά σχόλια που μπορεί να συγκεντρώσει…

    Αλήθεια (και εδώ το θέμα αποκτά προσωπικό ενδιαφέρον και με νομιμοποιεί να “ανακατευθώ με τα πίτουρα (βλ. σχόλια τρίτων)”, πόσοι ξέρουν για το βράσιμο του νερού κάτι περισσότερο από το ότι γίνεται μέσα σε ένα σκεύος που είναι πάνω σε μία αναμμένη εστία ? Όχι περισσότεροι από όσους γνωρίζουν ότι στην Carbonara, το μπέικον συμμετέχει και αυτό, με τη θερμότητά του, στο ψήσιμο των αυγών. Συνεπώς ΔΕΝ το κρυώνουμε.

    Θωρώντας ότι το σχόλιο της Λυδίας Φωκά, εκφράζει ακριβώς αυτό που προσφέρει η συνταγή, την βαθμολογώ ανάλογα.
    #
    Σχόλιο από tzenych, 23-5-13  
    Απευθύνομαι αποκλειστικά, φανερά, κ ευθέως στην "ggr".
    Ήταν χιούμορ, ίσως λίγο βρετανικό, ίσως όχι αντιληπτό εύκολα κ απ όλους.
    Δεν δίνω έκταση στο Α' μισό του συγκεκριμένου σχολίου. Για το Β' μισό τώρα, που αφορά στην συνταγή "Καρμπονάρα, η αυθεντική συνταγή", είναι ακριβώς αυτή που πρέπει κ όλα στη σωστή θερμοκρασία(ειδικά το μπέικον). Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο έγραψα σε παρένθεση κ για να προλάβω τέτοιου είδους σχόλια "ότι δεν θέλουμε να κάνουμε ΟΜΕΛΈΤΑ γι αυτό κ δεν χρειαζόμαστε υψηλές θερμοκρασίες..
    #
    Σχόλιο από MissFagana, 20-8-13  
    Έχουμε μπλέξει τα πιρουνάκια με τα μαχαίρια εδώ...
    Το βασικό όμως είναι οτι η συνταγή είναι πολύ καλή!! Την καταευχαριστήθηκα :)

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από yumyum, 12-11-09  
    Φαίνεται πολύ νόστιμη θα την φτιάξω και θα επιστρέψω με πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από yumyum, 12-11-09  
    Λίτσα μου πολύ ωραία η συνταγή σου μου άρεσε πάρα πολύ.Εύκολη γρήγορη νόστιμη.Αξια τα πηρουνάκια σου.Σου ανήκουν δικαιωματικά.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 26-2-10  
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 20-1-12  
    την σερβιρα σε στρωσεις με φρυγανισμενο ψωμι...υπεροο μεσα στην απλοτητα του...να'σαι καλα...
    #
    Σχόλιο από dcroula, 20-7-12  
    Νοστιμότατη.
    #
    Σχόλιο από niki27, 18-1-13  
    teleia i sontagi sou.. tin ftiaxno omos kai me vasi makaronia kofta.. anti gia patata
    #
    Σχόλιο από tzenych, 10-5-13  
    Ελεος βρε κοριτσια μια απλη ομελετα ειναι.. το δυσκολο ειναι να "σπασεις τ αυγα"..!!
    Λιτσα κανε μου μια χαρη.. στην επομενη δημοσιευση σου πες μας πως βραζουμε νερο.. ειμαι σιγουρη οτι καποιες θα ξετρελαθουν!!
    #
    Σχόλιο από ggr, 15-5-13  
    Και εκεί που πήγαινα, που λέτε, είδα κάτι πίτουρα και έτρεξα.....

    Και ας λένε ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες".

    Μια και είμαστε, όμως, στο θέμα (αυγά γαρ) θα το αποτολμήσω...
    Είναι πράγματι μία απλή συνταγή. Που δεν θέλει ούτε ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε ιδιαίτερη δεξιότητα. Ούτε και κληρονομικό χάρισμα, να έχεις για παράδειγμα παππού chef ή προπάππο fra (μοναχό σε καθολικό μοναστήρι) για να την ετοιμάσεις.

    Αλλά πόσες τέτοιες συνταγές υπάρχουν εδώ μέσα (με μεταπτυχιακό σε διαχείριση κινδύνων πιτσιλίσματος και master σε χημεία τροφίμων) που να δίνουν το δικαίωμα στους φερέλπιδες μαγείρους που τις “διαχειρίζονται” και τις “υποστηρίζουν” (όροι και αυτοί…) να αντιμετωπίζουν με τόση απαξίωση μία απλή (πλην γευστική) συνταγή και τα θετικά σχόλια που μπορεί να συγκεντρώσει…

    Αλήθεια (και εδώ το θέμα αποκτά προσωπικό ενδιαφέρον και με νομιμοποιεί να “ανακατευθώ με τα πίτουρα (βλ. σχόλια τρίτων)”, πόσοι ξέρουν για το βράσιμο του νερού κάτι περισσότερο από το ότι γίνεται μέσα σε ένα σκεύος που είναι πάνω σε μία αναμμένη εστία ? Όχι περισσότεροι από όσους γνωρίζουν ότι στην Carbonara, το μπέικον συμμετέχει και αυτό, με τη θερμότητά του, στο ψήσιμο των αυγών. Συνεπώς ΔΕΝ το κρυώνουμε.

    Θωρώντας ότι το σχόλιο της Λυδίας Φωκά, εκφράζει ακριβώς αυτό που προσφέρει η συνταγή, την βαθμολογώ ανάλογα.
    #
    Σχόλιο από tzenych, 23-5-13  
    Απευθύνομαι αποκλειστικά, φανερά, κ ευθέως στην "ggr".
    Ήταν χιούμορ, ίσως λίγο βρετανικό, ίσως όχι αντιληπτό εύκολα κ απ όλους.
    Δεν δίνω έκταση στο Α' μισό του συγκεκριμένου σχολίου. Για το Β' μισό τώρα, που αφορά στην συνταγή "Καρμπονάρα, η αυθεντική συνταγή", είναι ακριβώς αυτή που πρέπει κ όλα στη σωστή θερμοκρασία(ειδικά το μπέικον). Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο έγραψα σε παρένθεση κ για να προλάβω τέτοιου είδους σχόλια "ότι δεν θέλουμε να κάνουμε ΟΜΕΛΈΤΑ γι αυτό κ δεν χρειαζόμαστε υψηλές θερμοκρασίες..
    #
    Σχόλιο από MissFagana, 20-8-13  
    Έχουμε μπλέξει τα πιρουνάκια με τα μαχαίρια εδώ...
    Το βασικό όμως είναι οτι η συνταγή είναι πολύ καλή!! Την καταευχαριστήθηκα :)

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Νηστίσιμα φαγητά ορεκτικά-λαδερά
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Κυρίως πιάτο
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της christmast