Ομελέτα με σπαράγγια

Bαθμολογία: 4.7273
       
 
11 ψήφοι
Λίλα, 01.04.09

Περιγραφή

Κλασσική συνταγή. Απλή στην εκτέλεση, αλλά πεντανόστιμη.
Ομελέτα με σπαράγγια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. σπαράγγια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • άνιθο
  • ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 ποτηράκι του κρασιού νερό
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι-πιπέρι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Παίρνουμε το σπαράγγι στο χέρι μας και το λυγίζουμε κι αυτό θα σπάσει σε κάποιο σημείο. Πετάμε το πίσω κομμάτι κρατάμε αυτό που έχει το κεφαλάκι. Τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μέγεθος σπιρτόξυλου.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν γυαλίσει και μαλακώσει προσθέτουμε τα σπαράγγια. Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί.
  3. Όταν σωθεί το κρασί, ρίχνουμε το νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να σωθεί και να μείνουν με το λαδάκι τους.
  4. Χτυπάμε τα αυγά καλά ρίχνοντας μέσα και ένα κουταλάκι αλεύρι, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω στα σπαράγγια και ψήνουμε την ομελέτα από την μια μεριά. Γυρίζουμε με τη βοήθεια πιάτου την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στην ομελέτα και τυρί. Η συνταγή γίνεται και με άγρια και με σπαράγγια καλλιέργειας.
Για να είναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι αλεύρι χωρίς γλουτένη.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής γι' αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη, κάντε τα εξής:

  • χρησιμοποιείστε αλεύρι χωρίς γλουτένη.

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 7-4-09  
    Πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή! Πιστεύω ταιριάζουν πιο πολύ τα άγρια σπαράγγια. Εγώ τα φτιάχνω πιο απλά, μόνο αυγά για την ομελέτα, και πάλι είναι πεντανόστιμα!!
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 12-1-10  
    Φανταστικό! Και να φανταστείς ότι δεν τα πολυτρώω τα σπαράγγια..
    #
    Σχόλιο από xaroula, 26-2-10  
    μας αρεσει παρα πολυ και οποτε μαζεψω αγρια σπαραγγια παντα τα κανω με αυγα μονο που τα φτιαχνω λιγο πιο απλα,οπως η Αργυρουλα,μολις βρασουν στο νερακι και μεινουν με το λαδακι τους ριχνω τα αυγα χτυπημενα..
    #
    Σχόλιο από cookstella, 22-3-10  
    Νόστιμη και ελαφριά συνταγή!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από imakolata, 22-3-10  
    πολυ νοστιμη :)
    #
    Σχόλιο από angy85, 23-3-10  
    Πολύ ωραία συνταγή και πολύ νόστιμή.
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 23-3-10  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 21-12-11  
    μαγεια...η καλυτερη ever...
    #
    Σχόλιο από july88, 18-4-12  
    Τέλεια
    #
    Σχόλιο από sirios am, 27-2-14  
    Η συνταγή είναι τέλεια. Έκανα μόνο μια αλλαγή. Έβαλα και μια πιπεριά κομμένη σε δαχτυλίδια, από αυτές που τηγανίζουμε, μαζί με τα σπαράγγια. Δοκίμασε το. Έγινε πεντανόστιμη. Αξίζει τα πέντε πιρουνάκια. Μπράβο.
    #
    Σχόλιο από somi085, 14-4-14  

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 7-4-09  
    Πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή! Πιστεύω ταιριάζουν πιο πολύ τα άγρια σπαράγγια. Εγώ τα φτιάχνω πιο απλά, μόνο αυγά για την ομελέτα, και πάλι είναι πεντανόστιμα!!
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 12-1-10  
    Φανταστικό! Και να φανταστείς ότι δεν τα πολυτρώω τα σπαράγγια..
    #
    Σχόλιο από xaroula, 26-2-10  
    μας αρεσει παρα πολυ και οποτε μαζεψω αγρια σπαραγγια παντα τα κανω με αυγα μονο που τα φτιαχνω λιγο πιο απλα,οπως η Αργυρουλα,μολις βρασουν στο νερακι και μεινουν με το λαδακι τους ριχνω τα αυγα χτυπημενα..
    #
    Σχόλιο από cookstella, 22-3-10  
    Νόστιμη και ελαφριά συνταγή!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από imakolata, 22-3-10  
    πολυ νοστιμη :)
    #
    Σχόλιο από angy85, 23-3-10  
    Πολύ ωραία συνταγή και πολύ νόστιμή.
    #
    Σχόλιο από Πανδώρα, 23-3-10  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 21-12-11  
    μαγεια...η καλυτερη ever...
    #
    Σχόλιο από july88, 18-4-12  
    Τέλεια
    #
    Σχόλιο από sirios am, 27-2-14  
    Η συνταγή είναι τέλεια. Έκανα μόνο μια αλλαγή. Έβαλα και μια πιπεριά κομμένη σε δαχτυλίδια, από αυτές που τηγανίζουμε, μαζί με τα σπαράγγια. Δοκίμασε το. Έγινε πεντανόστιμη. Αξίζει τα πέντε πιρουνάκια. Μπράβο.
    #
    Σχόλιο από somi085, 14-4-14  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της lskalidaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της macgyver200
    συνταγές με σπαράγγια
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    σπαράγγια
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της fataoulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]