Ομελέτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Στη περίπτωση που έχουν μείνει αρκετά υγρά από το μαγείρεμα των υλικών, τα αφαιρούμε. Προσοχή στο αλάτι, δε θέλει πολύ
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε αρκετά καλά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (όχι να κάψει). Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, να μαγειρευτούν, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το μπέικον κομμένα σε κύβους και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
-
3
Χτυπάμε τα αβγά με πιπέρι, τη γλυκιά πάπρικα και προσθέτουμε μέσα και το τυρί. Έπειτα όλα αυτά τα προσθέτουμε στις πατάτες.
-
4
Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 5-6 λεπτά από τη μια πλευρά, και στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε, με τη βοήθεια ενός πιάτου, για να ψηθεί αλλά 5 λεπτά, από την άλλη πλευρά.
Σχόλια (5)