marymyt
marymyt @Mary_Savelou
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Στη περίπτωση που έχουν μείνει αρκετά υγρά από το μαγείρεμα των υλικών, τα αφαιρούμε. Προσοχή στο αλάτι, δε θέλει πολύ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 2 μικρές πατάτες ή 1 κανονική
  2. 2 φέτες γαλοπούλα
  3. 2 φέτες μπέικον
  4. 1 μικρό κρεμμύδι πολτοποιημένο
  5. 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  6. 1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  7. 1 φλ. του τσαγιού τυρί γκούντα τριμμένο
  8. αλάτι-πιπέρι
  9. 1/2 φλ. καφέ ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε αρκετά καλά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (όχι να κάψει). Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, να μαγειρευτούν, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το μπέικον κομμένα σε κύβους και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά.

  3. 3

    Χτυπάμε τα αβγά με πιπέρι, τη γλυκιά πάπρικα και προσθέτουμε μέσα και το τυρί. Έπειτα όλα αυτά τα προσθέτουμε στις πατάτες.

  4. 4

    Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 5-6 λεπτά από τη μια πλευρά, και στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε, με τη βοήθεια ενός πιάτου, για να ψηθεί αλλά 5 λεπτά, από την άλλη πλευρά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

despinal
despinal @despinal
Πολύ ωραία η ομελέτα! Έβαλα τηγανιτές πατάτες και την έφτιαξα σε ομελετιέρα.

Από

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
στις
,Ελλάδα