κύρια φωτογραφία συνταγής Ομελετίτσες χαρούμενες κι ωραίες

Ομελετίτσες χαρούμενες κι ωραίες

11 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

Η σημερινή είναι μία συνταγή “μικρομέγαλη”. Χαρούμενη, χρωματιστή και με αρκετά αθώο περιεχόμενο (με λαχανικά και λίγη άπαχη γαλοπούλα) αλλά και τρόπο μαγειρέματος, μπορεί να είναι ένα γευστικό κυρίως πιάτο για τους “αρκετά αθώους”, μικρούς μας μπόμπιρες. Αντικαθιστώντας τη γαλοπούλα με μπέικον και αρωματίζοντας ακόμη περισσότερο με λίγο σκορδάκι και τρίμματα καυτερής πιπεριάς τα λαχανικά, γίνονται μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση σε πιάτα λιγότερο αθώων και μεγαλύτερων συνδαιτυμόνων. Εάν δε χρησιμοποιήσετε και ειδικών σχημάτων φορμίτσες, θα μπορούσαν να περιέχουν και μηνύματα που σε πολλούς αρέσει να δέχονται και σε άλλους τόσους να στέλνουν.Εάν χρησιμοποιηθούν ακόμη πιο μικρές φορμίτσες και κάποιο πιο “elegant” υλικά (σπαράγγια, για παράδειγμα, που είναι και της εποχής τώρα την Άνοιξη, ή ένα γευστικό ισπανικό hamon (αλλά και το πιο εύκολο να βρεθεί ιταλικό prosciutto), ίσως και λίγη κρέμα γάλακτος μέσα στο μείγμα), οι χαρούμενες αυτές ομελετίτσες μπορούν να αποδειχθούν μία πολύ ωραία επιλογή για ένα μπουφέ, εμφανιζόμενες στο “πεδίο της μάχης” ζεστές-ζεστές, ξεφουρνισμένες την τελευταία στιγμή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι συνδυασμοί υλικών που μπορεί να σκαρφισθεί και να κάνει κάποιος είναι πρακτικά ατελείωτοι. Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να διαλέξουν εκείνα υλικά (και χρωματισμούς), διαφορετικά κάθε φορά που θα τα φτιάχνετε. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 με 10 ομελετίτσες
  1. 100 γρ. καρότα
  2. 50 ml γάλα πλήρες
  3. παρθένο ελαιόλαδο, όσο χρειασθεί
  4. 50 γρ. τριμμένο τυρί parmigiano (ή κεφαλοτύρι, διαλέξτε το πικάντικο)
  5. πιπέρι, όσο χρειασθεί
  6. 100 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  7. μερικά φυλλαράκια μαϊντανό
  8. 80 γρ. γαλοπούλα (ή ζαμπόν), καπνιστά όποια και αν είναι η επιλογή
  9. αλάτι, όσο χρειασθεί
  10. 1 κρεμμύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχίζουμε κόβοντας τα καρότα σε μικρά κυβάκια (ακμών όχι πάνω από 1 εκατοστό, περίπου) και τα ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά., μαζί με τον αρακά, σε καυτό και αλατισμένο νερό.

  2. 2

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και αυτό.

  3. 3

    Όταν αρχίζει να ξανθαίνει, προσθέτουμε στο τηγάνι και τον αρακά και τα καρότα και, γυρίζοντας με ξύλινο κουτάλι να ανακατευθούν καλά, τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να ρουφήξουν γεύση και άρωμα από το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και τα φύλλα του μαϊντανού, καλά ψιλοκομμένα, και τα ανακατεύουμε και αυτά.

  4. 4

    Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα και το τυρί parmigiano, κτυπάμε ακόμη να ανακατευθούν καλά τα υλικά, και διορθώνουμε την γεύση προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

  5. 5

    Προσθέτουμε και το μείγμα καρότων και αρακά.. Ανακατεύουμε ακόμα.

  6. 6

    Προσθέτουμε και την καπνιστή γαλοπούλα (ή το ζαμπόν), σε κομματάκια, και ανακατεύουμε και πάλι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

  7. 7

    Απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάτο ενός ταψιού φούρνου, φροντίζοντας να μη “γυρίζει προς τα πάνω” στις πλευρές του, και αυτό για να καταφέρουμε να είναι απολύτως επίπεδη και ισιωμένη, χωρίς “ανασηκώματα” και ζάρες. Τοποθετούμε πάνω της μεταλλικές φορμίτσες από αυτές που χρησιμεύουν για να φορμάρουμε ρύζι, ζυμαρικά, αυγά (ή και για να κόβουμε ζυμαρικά σε σχήματα). Οι φορμίτσες πρέπει να είναι βουτυρωμένες και αλευρωμένες στο εσωτερικό τους, τουλάχιστον σε ένα ύψος 3 εκατοστών.

  8. 8

    Ρίχνουμε μέσα τους από το μείγμα αυγών και χορταρικών, σε ποσότητα τέτοια που να ανεβαίνει 2 εκατοστά περίπου μέσα στη φόρμα (εάν θέλετε, σημειώστε από πριν αυτό το ύψος με μία “χαρακιά”, που πάνω στη βουτυρωμένη εσωτερική επιφάνεια είναι πολύ εύκολο να γίνει).

  9. 9

    Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

  10. 10

    Τραβούμε το ταψί από το φούρνο και ξεφορμάρουμε τις ομελετίτσες μας (ίσως βοηθούμενοι με τη λάμα ενός μαχαιριού και προσέχοντας λίγο να μη χαλάσουμε το σχήμα τους).

  11. 11

    Σερβίρονται ζεστές. ίσως με τη συνοδεία και μιάς σαλατίτσας ντομάτας, που κάνει καλό στα παιδιά (και θα τα δροσίσει κιόλας).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens