κύρια φωτογραφία συνταγής Ονειρεμένο τσιζ κέικ
PANZA
PANZA @cook_8469555
,Greece

Τσιζ κέικ με λευκή σοκολάτα, χωρίς ψήσιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι απο τα πιο νόστιμα και δροσιστίκα τσιζ κέικ. Όλοι θα σας ζητούν τη συνταγή. Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη βάση
  2. 60 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  3. 1 κουτ. του γλυκού ανάμικτα μπαχαρικά σε σκόνη (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι)
  4. 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  5. Για τη γέμιση
  6. 1 φακελάκι σκόνη ζελατίνης
  7. 1/2 φλιτζάνι γάλα
  8. 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  9. 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  10. Για την επικάλυψη
  11. 1 και 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα απο κόκκινα φρούτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα ετοιμάζουμε τη βάση. Περνάμε απο το μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα οχι όμως σκόνη. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα ανάμικτα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, χωρίς να κάψει, και το ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε καλα. Σε ενα μικρό στρογγυλό ταψάκι βάζουμε αλουμινόχαρτο και στον πάτο και στα τοιχώματα και απλώνουμε το μείγμα μπισκότων. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για μισή ώρα στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

  2. 2

    Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε 1/4 φλιτζανιού νερό και τη ζελατίνη σε σκόνη και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

  3. 3

    Σε ενα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το γάλα ανακατεύοντας κάλα. Λιώνουμε τη λεύκη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το μίγμα της ζελατίνης.

  4. 4

    Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί και την προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας και ενώνουμε το μίγμα αυτό με το μίγμα του τυριού κρέμας.

  5. 5

    Το μεταφέρουμε στη βάση μπισκότων και τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

  6. 6

    Πριν σερβίρουμε απλώνουμε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα ελαφρώς ζεσταμένη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

vito
vito @cook_8451642
φαίνεται πολύ ωραία συνταγή απλά να ρωτήσω η σκόνη ζελατίνης είναι αυτη που φτιάχνουμε τα ζελέ διαφόρων γεύσεων ?? εάν είναι αυτό τι γεύση του ταιριάζει καλύτερα ? ευχαριστώ

Από

PANZA
PANZA @cook_8469555
στις
,Greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα