Ωραίο φαγάκι με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο
Αυτό το φαγάκι το έφτιαξα σήμερα με ό,τι υπήρχε στο ψυγείο απο τα ψώνια της προηγούμενης λαϊκής αγοράς κι έπρεπε άμεσα να χρησιμοποιηθούν. Κρίμα να πετάμε τρόφιμα τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.Αν συμφωνείτε ακολουθήστε με. Έγινε πεντανόστιμο, το εκ των ενόντων φαγάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Απο το σέλινο να αφαιρέσετε τις σκληρές ίνες.Τα λαπαθόφυλλα και το σπανάκι χοντροκομμένα.Προσθέστε λίγη φέτα ή ανθότυρο μόλις κλείσετε την κουζίνα.Ενας ζωμός λαχανικών μπορεί να προστεθεί.ΠΡΟΣΟΧΗ το αλάτι!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο λάδι τσιγαρίζω τα κρεμμυδάκια και τα πράσα μέχρι να μαραθούν.
-
2
Προσθέτω τις πατάτες σε μεγάλους κύβους, το σέλινο καθαρισμένο σε κομμάτια, τις ντομάτες σε κύβους (χωρίς σπόρους), το σπανάκι και τα λαπαθόφυλλα τελευταία να μη διαλυθούν.
-
3
Αφήνω να βρασουν προσθέτοντας λίγο-λίγο ζεστο νεράκι. Αφού το μαγειρεμά τους κοντεύει να τελειώσει, στην αρκετή υγρή σάλτσα, ρίχνω τον τραχανά και μαγειρεύω 5-10 λεπτά ακόμα, να δέσουν τα υλικά
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια