κύρια φωτογραφία συνταγής OREO Cheesecake με philadelphia
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
  1. 250 γρ μπισκότα Oreo
  2. 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  3. 200 γρ φρέσκο τυρί κρέμα philadelphia
  4. 1/2 φλυζ. ζάχαρη
  5. 1/2 κ.γ σκόνη βανίλια
  6. 1/2 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
  7. 1 κ.γ χυμό λεμόνι (ή περισσότερο ανάλογα με τις προτιμήσεις)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

  2. 2

    Xτυπάμε στο μούλτι 15 μπισκότα, να τρυφτούν καλά.

  3. 3

    Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι ή ταρτιέρα (16x12).

  5. 5

    Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και την βανίλια.

  6. 6

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  7. 7

    Διαδοχικά ρίχνουμε τα 2 αυγά στο μίγμα.

  8. 8

    Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα υπόλοιπα μπισκότα (φυλάμε μερικά κομμάτια για την διακόσμηση στο τέλος) και τα προσθέτουμε στο μίγμα.

  9. 9

    Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι που έχουμε στρώσει τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια που έχουμε φυλάξει.

  10. 10

    Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180°C.

  11. 11

    Αφού κρυώσει εντελώς το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πρίν το σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (44)

grandchef
grandchef @cook_8450852
Ωραίο ακούγεται και έχω δοκιμάσει cheesecake oreo και είναι εκπληκτικό! Απλά ήθελα να ρωτήσω αν η κρέμα βγαίνει σφιχτή (όπως στα αμερικάνικα cheesecakes). Κι αν όχι, πάντα είχα την απορία, πώς μπορεί να βγει πιο σφιχτή η κρέμα? Περισσότερο τυρι??

Από

Afroditi D
Afroditi D @cook_8450858
στις
Patra,