Osso Bucco
Μοσχαράκι γάλακτος (veal), κομμάτι από το ποδαράκι του με το κόκκαλο και το μεδούλι, συνοδευόμενο από μακαρόνια! Εξαίρετη ιταλική συνταγή... και με καμία ιδιαίτερη δυσκολία!
Λίγα μυστικά ακόμα
TipsΤο μυστικό σε αυτό το φαγητό ειναι να βρείτε καλής ποιότητας κρέας και να προσεξετε την γεύση της σάλτσας. Είναι πολύ ωραίο φαγητό για special Κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
Υλικά
-
4 κομμάτια για Osso Bucco
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1-2 σκελίδες σκόρδο
-
λίγο κόκκινο κρασάκι ή red cooking wine
-
1 κουτί ντομάτα πουρέ
-
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
-
αλεύρι
-
10 κουταλιές περίπου ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
-
φρέσκο μαύρο πιπέρι
-
μπαχάρι
-
αλάτι
-
spaggetti No 5 Barilla
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλευρώνουμε τα κομμάτια κρέατος και τα τσιγαρίζουμε με το λαδάκι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι γυρνώντας τα μία φορά.
-
2
Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε την ντομάτα πουρέ, τη φρέσκια ντομάτα και το κόκκινο κρασάκι.
-
3
Προσθέτουμε λίγο νερό, την ζάχαρη, λίγο μπαχάρι και μπόλικο πιπεράκι και σκεπάζουμε το φαγητό.
-
4
Σιγοψήνουμε, προσθέτοντας νεράκι, αν χρειάζεται, για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να γίνει πολύ πολύ μαλακό.
-
5
Όταν πια μαλακώσει και είναι έτοιμο, προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε. Αφήνουμε να σταθεί λιγάκι για να δέσει η σάλτσα.
-
6
Βράζουμε ενα πακέτο μακαρόνια full al dente και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και extra φρέσκο πιπέρι! Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (15)