κύρια φωτογραφία συνταγής Ουγγαρέζικα βραστά κεφτεδάκια με νουντλς

Ουγγαρέζικα βραστά κεφτεδάκια με νουντλς

Στυλιανός Βάσσης
Στυλιανός Βάσσης @cook_8461449
,Ελλάς

Μοιάζουν με γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα. Προέρχεται από την Ιταλοαμερικάνικη συνταγή Κεφτέδες με μακαρόνια.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠαραλλαγήΜοιάζει όμως και με τα Σουηδικά Κεφτεδάκια μόνο που αυτοί βάζουν και μαρμελάδα. Εναλλακτικά στα Σουηδικά κεφτεδάκια βάζω μηλίτη ή μπύρα και μηλόζουμο. Την μπύρα σιγά - σιγά την βράζουμε. Το συνιστώ με μπύρα τις βροχερές ημέρες. Θα νομίζετε ότι έχει λιακάδα χικ. Αν θέλετε Ιταλική νότα βάλτε και όσπρια και ζυμαρικά να γίνει σούπα Μινεστρόνε.Θα την βρείτε στο expertvillage

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 μερίδες
  1. 1 πακέτο νουντλ ή 1/2 πακέτο λαζανάκι
  2. 700 γραμ. βοδινό κιμά
  3. ελαιόλαδο
  4. 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  5. 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
  6. 1 ψιλοκομμένο καρότο
  7. 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
  8. αλάτι - πιπέρι
  9. βασιλικό - δεντρολίβανο προαιρετικά
  10. 10 φύλλα παρμεζάνα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το νουντλ ή το λαζανάκι. Σουρώνουμε, δεν βάζουμε κρύο νερό και δεν βουτυρώνουμε, αλλά λαδώνουμε. Μπορούμε να τα βγάλουμε και al dente.

  2. 2

    Έχουμε βοδινό κιμά. Ρίχνουμε μισή κούπα τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε ένα αυγό. Ζυμώνουμε με τα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδακια. Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Το πάμε πέρα δώθε και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε τα κεφτεδάκια. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε.

  3. 3

    Στο τηγάνι με το λάδι από τα κεφτεδάκια ροδίζουμε ένα κρεμμύδι, πιπεριά και καρότο.

  4. 4

    Για τη σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε χοντροκομμένη ντομάτα. Προσθέτουμε τα λαχανικά. Βάζουμε τα κεφτεδάκια. Βράζει για 10-13 λεπτά σε δυνατή φωτιά, αν βιαζόμαστε ή καμιά ώρα σε σιγανή φωτιά για να καραμελώσει. Στο τέλος βάζουμε αλάτι και τρίβουμε πιπέρι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο.

  5. 5

    Σ’ ένα κεραμικό ταψάκι στρώνουμε το νουντλ ή το λαζανάκι. Τοποθετούμε τη σάλτσα μια στρώση, τα κεφτεδάκια και τέλος τα φύλλα της παρμεζάνας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

cmoustaka
cmoustaka @cook_8462493
Πόση ώρα ψήνουμε στο τέλος;Μέχρι να λιώσει το τυρί;Θυμίζει κανελόνια πάντως όπως διαβάζω τη συνταγή

Από

Στυλιανός Βάσσης
στις
,Ελλάς
Μου αρέσει η μαγειρική Fussion Continental, δηλ. επιρροές των Έθνικ συνταγών σε Ευρωπαικά ή Ελληνικά στάνταρτς.Τα περισσότερα κλασσικά Ελληνικά φαγητά έχουν έρθει από έξω και μάλιστα μισές οι συνταγές π.χ. μπούτι γεμιστό (Άραβες - Ραμαζάνι), πιπεριές γεμιστές (Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη), κεφτέδες (Σουηδία), γιουβαρλάκια, ντολμαδάκια, λαχανοντολμάδες (Κ. Ευρώπη), ντοματό ή ρεβυθοκεφτέδες (Αίγυπτος),πιλάφια (Τσετσένοι, Κοζάκοι, Τούρκοι, Πέρσες), Ρυζότο (Arborio Ιταλοί), στιφάδο - λαχανιά (Bigos Πολωνίας, Borsch Ρωσσίας), ρολό κιμά (ΗΠΑ), Κολοκυθοκεφτέδες (Ισραήλ - γιορτή της Χανουκά Δεκέμβριος), Τηγανητός Πατσάς (Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία κλπ). Άλλες πήγαν έξω και τροποποιήθηκαν π.χ. τραχανάς. Βρίσκω τις αυθεντικές συνταγές και τις μεταφράζω. Σε κάποια προιόντα δεν έχουμε οι Έλληνες πολλές συνταγές π.χ φακές (αμέτρητες στο Πακιστάν και την Ινδία), όσπρια (βλ. Αίγυπτος), σιμιγδάλι (βλ. Άραβες),ρέβες και σελινόριζα (Άγγλοι), σιτάρι (βλ. Ρώσσοι) κλπ. Η Ρουμανία πήρε από εμάς μουσακά και πατσά. Τα πιο υγιεινά και καθαρά πιάτα έχουν οι Αρμένιοι και οι Πέρσες. Δοκιμάστε και τις Τούρκικες και Τσετσένικες γιαουρτόσουπες.ΧόμπυΖωγραφική , Φωτογραφία, χορός (10 χρόνια έχω κάνει), ξυλογλυπτική (είχα δασκάλα), γυμναστήριο, μαγειρική, λουλούδια, καναρίνια.ΕνδιαφέρονταΑνθρωπιστικές επιστήμες (οι σπουδές μου), Θέατρο, λογοτεχνία, Cinema.Περισσότερα στο FacebookVassis Stelios.
Δες περισσότερα