Παγκάσιους φιλέτο στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.5333
       
 
15 ψήφοι
Κοντέσσα Μαρία, 22.11.09

Περιγραφή

Είναι νοστιμότατο το άτιμο!

Παγκάσιους φιλέτο στο φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φιλέτο παγκάσιους (κατεψυγμένο)
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κιλο ντομάτες πολύ ώριμες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κιλό πατάτες (χοντροκομμένες)
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • περίπου 1 κούπα λάδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σκόρδο , Ντομάτες
Σερβίρει: 3-5 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χρησιμοποιούμε το ταψί του φούρνου.
  2. Βάζουμε τα μισά λαχανικά σε στρώσεις. Πρώτα τα κρεμμύδια, έπειτα τις ντομάτες και από πάνω σκόρδο, μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  3. Υστερα βάζουμε τα φιλέτα ψαριού και επαναλαμβάνουμε τις παραπάνω στρώσεις λαχανικών και προσθέτουμε και τις πατάτες.
  4. Ρίχνουμε το λάδι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στην κάτω θέση, στους 170 βαθμούς, στην πάνω-κάτω αντίσταση για περίπου 1 ώρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα πακέτα έχουν από 3 μέχρι 5 φιλέτα-μερίδες. Στρώνω πρώτα κρεμμύδια για να μην κολλησει το ψάρι στο ταψί. Δε βάζω νερό, τα λαχανικά βγάζουν αρκετό από μόνα τους. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται απο το πόσο μαλακό ή ξεροψημένο θέλετε το ψάρι.

Σχετικές συνταγές

    18 Όλα

    #
    Σχόλιο από dcroula, 9-5-10  
    Δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ το συγκεκριμένο ψάρι Μαρία. Αλλά τελευταία, είχα αρχίσει να ακούω καλά σχόλια και το αποφάσισα. Και ήταν τελικά, πάρα πολύ νόστιμο το φαγητό, έχεις δίκιο. Το έφαγε κι ο "παράξενος", ο άντρας μου, μόλις του έβαλα 2η μερίδα.
    Περιόρισα μονάχα την ποσότητα του κρεμμυδιού και του σκόρδου, που δεν είμαι πολύ φίλη.
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 10-5-10  
    Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και χαιρομαι ιδιαιτερα που αρεσε στον άντρα σου!!!

    #
    Σχόλιο από sofia-56, 6-8-10  
    Μαράκι μου τι ηταν αυτο το φαγητο! Θεσπέσιο.Τελικά αυτη η συνταγη δινει νοστιμιά στα ψάρια που δε ειναι και τοσο ΄νόστιμα'.Μπράβο τα πιρουνακια όλα δικά σου.
    #
    Σχόλιο από dimidana, 14-1-11  
    τέλειο!!!!!!! και όσο περισσότερο μαιντανό βάζεις τόσο καλύτερο γίνεται. γνώμη μου βέβαια εμένα που μου αρέσει ο μαιντανός. μπράβο πάντως και δεν του φαινότανε!!!
    #
    Σχόλιο από savefico, 27-5-11  
    Υπέροχο, και σε αυτή την έκδοση το παγκάσιους ήταν φοβερό.Ευχαριστώ ¨-)
    #
    Σχόλιο από skran, 18-11-11  
    Το έφτιαξα σήμερα και ήαν πολύ νόστιμο! Επειδή δεν είχα ντομάτες πολλές πρόσθεσα τοματοχυμό και αρκετό πιπεράκι!!! Πραγματικά πεντανόστιμο! Θέλει νομίζω αρκετά κρεμμύδια καθώς μαζεύονται πολύ!
    Πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από annas, 26-6-12  
    Το πρώτο μου σχόλιο.


    Αλλά πώς να μην αναφέρω ότι η κόρη μου που είναι δύσκολη στο φαγητό, χαρακτήρισε το ψάρι ''θεϊκό.''



    Αλλά και τα άλλα μου μικρά παιδιά το λάτρεψαν όπως και εγώ.


    Τελευταία στιγμή είδα τη συνταγή και είχα έλλειψη ποσότητας σε υλικά. Έβαλα 2 κουτιά ντοματάκια κονσέρβα, πολλά κρεμμύδια και μισό ματσάκι μαϊντανό και όλα τα άλλα ίδια και τα έβαλα κατά στρώσεις αλλά σε μία σειρά, χωρίς την επανάληψη υλικών γιατί το ταψί ήταν μεγάλο.Αλλά έλιωσαν όλα μαζί τα λαχανικά και οι πατάτες και το ψάρι ψήθηκαν θαυμάσια στο ζωμό όλων των λαχανικών αλλά και του ίδιου του ψαριού...


    5 πιρουνάκια επάξια λοιπόν!!!
    #
    Σχόλιο από ALEXANDRAN, 10-10-12  
    #
    Σχόλιο από ALEXANDRAN, 10-10-12  
    πολυ καλη συνταγη,πεντανοστιμο!!
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 11-10-12  
    Ειλικρινα χαιρομαι πολυ που σας αρεσε. Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και για τα πιρουνακια .
    #
    Σχόλιο από antoniappa, 28-11-12  
    γευστικοτατη!!!
    #
    Σχόλιο από stavros_kom, 8-12-12  
    #
    Σχόλιο από ελενη80, 31-1-13  
    #
    Σχόλιο από Loizakos, 12-10-13  
    kalo !
    #
    Σχόλιο από gkordoulis, 19-10-13  
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 11-2-14  
    Πανέμορφο,εγώ απλά του πρόσθεσα και τρίχρωμες πιπεριές και μια καυτερή πιπερίτσα
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από eua235, 13-4-14  
    πολύ νόστιμο! ευχαριστούμε!!
    #
    Σχόλιο από ALEXANDRAN, 6-5-14  

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από dcroula, 9-5-10  
    Δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ το συγκεκριμένο ψάρι Μαρία. Αλλά τελευταία, είχα αρχίσει να ακούω καλά σχόλια και το αποφάσισα. Και ήταν τελικά, πάρα πολύ νόστιμο το φαγητό, έχεις δίκιο. Το έφαγε κι ο "παράξενος", ο άντρας μου, μόλις του έβαλα 2η μερίδα.
    Περιόρισα μονάχα την ποσότητα του κρεμμυδιού και του σκόρδου, που δεν είμαι πολύ φίλη.
    #
    Σχόλιο από sofia-56, 6-8-10  
    Μαράκι μου τι ηταν αυτο το φαγητο! Θεσπέσιο.Τελικά αυτη η συνταγη δινει νοστιμιά στα ψάρια που δε ειναι και τοσο ΄νόστιμα'.Μπράβο τα πιρουνακια όλα δικά σου.
    #
    Σχόλιο από dimidana, 14-1-11  
    τέλειο!!!!!!! και όσο περισσότερο μαιντανό βάζεις τόσο καλύτερο γίνεται. γνώμη μου βέβαια εμένα που μου αρέσει ο μαιντανός. μπράβο πάντως και δεν του φαινότανε!!!
    #
    Σχόλιο από savefico, 27-5-11  
    Υπέροχο, και σε αυτή την έκδοση το παγκάσιους ήταν φοβερό.Ευχαριστώ ¨-)
    #
    Σχόλιο από skran, 18-11-11  
    Το έφτιαξα σήμερα και ήαν πολύ νόστιμο! Επειδή δεν είχα ντομάτες πολλές πρόσθεσα τοματοχυμό και αρκετό πιπεράκι!!! Πραγματικά πεντανόστιμο! Θέλει νομίζω αρκετά κρεμμύδια καθώς μαζεύονται πολύ!
    Πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από ALEXANDRAN, 10-10-12  
    #
    Σχόλιο από ALEXANDRAN, 10-10-12  
    πολυ καλη συνταγη,πεντανοστιμο!!
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 11-10-12  
    Ειλικρινα χαιρομαι πολυ που σας αρεσε. Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και για τα πιρουνακια .
    #
    Σχόλιο από antoniappa, 28-11-12  
    γευστικοτατη!!!
    #
    Σχόλιο από stavros_kom, 8-12-12  
    #
    Σχόλιο από ελενη80, 31-1-13  
    #
    Σχόλιο από Loizakos, 12-10-13  
    kalo !
    #
    Σχόλιο από gkordoulis, 19-10-13  
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 11-2-14  
    Πανέμορφο,εγώ απλά του πρόσθεσα και τρίχρωμες πιπεριές και μια καυτερή πιπερίτσα
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από eua235, 13-4-14  
    πολύ νόστιμο! ευχαριστούμε!!
    #
    Σχόλιο από ALEXANDRAN, 6-5-14  

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 10-5-10  
    Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και χαιρομαι ιδιαιτερα που αρεσε στον άντρα σου!!!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από annas, 26-6-12  
    Το πρώτο μου σχόλιο.


    Αλλά πώς να μην αναφέρω ότι η κόρη μου που είναι δύσκολη στο φαγητό, χαρακτήρισε το ψάρι ''θεϊκό.''



    Αλλά και τα άλλα μου μικρά παιδιά το λάτρεψαν όπως και εγώ.


    Τελευταία στιγμή είδα τη συνταγή και είχα έλλειψη ποσότητας σε υλικά. Έβαλα 2 κουτιά ντοματάκια κονσέρβα, πολλά κρεμμύδια και μισό ματσάκι μαϊντανό και όλα τα άλλα ίδια και τα έβαλα κατά στρώσεις αλλά σε μία σειρά, χωρίς την επανάληψη υλικών γιατί το ταψί ήταν μεγάλο.Αλλά έλιωσαν όλα μαζί τα λαχανικά και οι πατάτες και το ψάρι ψήθηκαν θαυμάσια στο ζωμό όλων των λαχανικών αλλά και του ίδιου του ψαριού...


    5 πιρουνάκια επάξια λοιπόν!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της stauros1960
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της elisabetkorre
    Θαλασσινή αύρα
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζουμερή Ντομάτα
    ψαρια και θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Ψαρικά
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1