Παγκάσιους φιλέτο στο φούρνο
Είναι νοστιμότατο το άτιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα πακέτα έχουν από 3 μέχρι 5 φιλέτα-μερίδες. Στρώνω πρώτα κρεμμύδια για να μην κολλησει το ψάρι στο ταψί. Δε βάζω νερό, τα λαχανικά βγάζουν αρκετό από μόνα τους. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται απο το πόσο μαλακό ή ξεροψημένο θέλετε το ψάρι.
Υλικά
-
1 πακέτο φιλέτο παγκάσιους (κατεψυγμένο)
-
1 κιλό κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
-
1 κιλο ντομάτες πολύ ώριμες, κομμένες σε ροδέλες
-
1 κιλό πατάτες (χοντροκομμένες)
-
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
-
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
-
περίπου 1 κούπα λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χρησιμοποιούμε το ταψί του φούρνου.
-
2
Βάζουμε τα μισά λαχανικά σε στρώσεις. Πρώτα τα κρεμμύδια, έπειτα τις ντομάτες και από πάνω σκόρδο, μαιντανό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
-
3
Υστερα βάζουμε τα φιλέτα ψαριού και επαναλαμβάνουμε τις παραπάνω στρώσεις λαχανικών και προσθέτουμε και τις πατάτες.
-
4
Ρίχνουμε το λάδι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στην κάτω θέση, στους 170 βαθμούς, στην πάνω-κάτω αντίσταση για περίπου 1 ώρα.
Σχόλια (16)