Παγωμένη κόλαση!

Bαθμολογία: 4.6725
       
 
229 ψήφοι
Λενάκι!, 04.07.08

Περιγραφή

Ακόμα κι η κόλαση μπορεί να είναι παγωμένη και σούπερ σοκολατένια!!

Παγωμένη κόλαση!
photo: MAGEIRISSA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 2 κουβερτούρες
  • 5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
  • 1 γάλα εβαπορέ μεγάλο και 1 ποτήρι νερό μεγάλο
  • 5 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα

 

για τη σαντιγύ

  • 1 morfat κονσέρβα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο
Περιέχει: Γάλα , Σοκολάτα
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 28' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 65' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιωσουν.
Βήμα 2
2) Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
3) Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
Βήμα 4
4) Τέλος αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα.
Βήμα 5
5) Χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ. Σε ενα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα
Βήμα 6
6) και από πάνω τη σαντιγύ και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα καταπληκτικό,πλούσιο γλυκό που όπου το έχω κάνει, ξετρέλαινε!!

Από πάνω μπορείτε να βάλετε τρούφα ή κερασάκια μαρασκίνο!

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    306 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Chloe, 4-7-08  
    Hi -- I would love try try this recipe sounds great, but please let me know how many grams of vitam and how many grams of kourvetoura. Also, what is MORFAT? I can read Greek but I am from the U.S. Please help with the measurements, I'd love to try this. It sounds wonderful!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-7-08  
    Χλόη για να σου δώσω να καταλάβεις, ένα πακέτο βιτάμ είναι 250γρ., μια κουβερτούρα είναι συνήθως 100γρ και το μόρφατ είναι σαντιγύ σε τενεκεδάκι, σε συμπυκνωμένη κάπως μορφή που απλώς το χτυπάς και γίνεται σαντιγύ (χωρίς γάλα) και δεν περιέχει ζάχαρη. Εάν δεν έχεις εκεί κάτι παρόμοιο, ισως να μπορείς να το αντικαταστήσεις με κανονική σαντιγύ. Ελπίζω να βοήθησα.
    #
    Σχόλιο από Chloe, 4-7-08  
    Sitronella -- euxaristw -- This helps a lot. I just needed the weight of those two items. THANKS AGAIN!
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 4-7-08  
    chloe,να μου πεις πως σου φάνηκε όταν το φτιάξεις!sitro,ευχαριστώ για τη βοήθεια της chloe!φιλιά σε όλους!
    #
    Σχόλιο από Chloe, 5-7-08  
    Lenaki,
    This is a really good recipe -- everyone enjoyed it very much. It's a a keeper and I will be making it again. Thanks for sharing it!
    Chloe
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-7-08  
    Εύκολο, γρήγορο,δροσερό, ΥΠΕΡΟΧΟ!!! Αν είναι έτσι η κόλαση τότε.... Το ευχαριστηθήκαμε όλοι κι είμαστε δύσκολοι πελάτες. Ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 6-7-08  
    χαίρομαι πάρα πολύ που σου αρεσε το γλυκό!!έτσι,πρέπει να μοιραζόμαστε τις ωραίες συνταγές!!
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 7-7-08  
    όταν λες θρυματισμένα μπισκότα εννοείς να τα θρυματίσουμε με τα χέρια ή στο multi να είναι χοντροκομμένα?
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 7-7-08  
    με τα χέρια για να είναι χοντροκομμένα!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 8-7-08  
    Λοιπόν Λενάκι μου καλό
    εφτιαξα τι συνταγή και τι βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα. Μόνο που από επάνω επειδή
    Δεν είχα τρούφα έτριψα κουβερτούρα .Τελικά μας άρεσε αρκετά.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 9-7-08  
    Λενάκι το γλυκάκι σου τελικά ήταν όχι διαβολικό όπως το ονόμασες(κόλαση) χαχαχα αλλά θεικό να φανταστείς δεν το άφησαν να παγώσει καν, είμαστε και λάτρεις των γλυκών με μπισκότα οικογενειακώς οπότε καταλαβαίνεις.Υπέροχο,φανταστικό,ευχαριστούμε για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 10-7-08  
    τώρα μόλις μπήκα και είδα τα σχόλια! χαίρομαι αφάνταστα που το γλυκάκι ξετρέλανε και τους δικούς σας ουρανίσκους!!φιλιά σε όλους!
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 18-7-08  
    για πόσο πρέπει να το αφήσω στο ψυγείο;
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 19-7-08  
    Εγώ την κάνω χρόνια αυτήν την συνταγή αλλά απο πάνω αντί για σαντιγύ το καλύπτω με κρέμα ζαχαροπλαστικής και απο πάνω τρίβω μπισκότα σοκολάτας πριν ακόμα παγώσει η κρέμα,δοκίμασε το είναι και πιο υγιεινό έτσι!!!!
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 19-7-08  
    έκανα 1 μικρό λαθάκι και η κάτω κρέμα δεν έσφιξε καλά αλλά η γεύση είναι τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 19-7-08  
    Επειδή σκέφτομαι να το κάνω, αλλά δεν το θέλω το morfat σε κονσέρβα και δεν το ξέρω. Μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο? Πχ garni?
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 22-7-08  
    Ήταν κόλαση!!!!
    Οι διαφορές από την αρχική συνταγή είναι ότι έσπασα τα μπισκότα στα τέσσερα, χοντροκομμένα. Το έβαλα σε δυο πυρέξ 20επι 25, και στο ψυγείο. Πάνω από το κάθε ένα έβαλα ένα φάκελο garni και λίγο τριμμένη κουβερτούρα.
    Ο άντρας μου ενθουσιάστηκε και ψηφίζει. Γεμάτη γεύση και δροσερό. Ότι πρέπει για το καλοκαίρι!!!
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 23-7-08  
    Ελευθερία,ακριβώς έτσι βγαίνει το γλυκάκι!!με τα μπισκότα χοντροκομμένα!!χαίρομαι που το απολαμβάνετε!
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 24-7-08  
    Mπερδεύτηκα αρχικά, Ελευθερία, γι αυτό σε ρώτησα.
    Αυτό στη συνταγή μοιάζει με τζηζκέικ, ενώ το δικό σου στη φωτό μοιάζει με τούρτα (μωσαϊκό καλύτερα) με σαντιγύ. Και οι 2 απόψεις ωραίες είναι.
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 24-7-08  
    Mπερδεύτηκα αρχικά, Ελευθερία, γι αυτό σε ρώτησα.
    Αυτό στη συνταγή μοιάζει με τζηζκέικ, ενώ το δικό σου στη φωτό μοιάζει με τούρτα (μωσαϊκό καλύτερα) με σαντιγύ. Και οι 2 απόψεις ωραίες είναι.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Επόμενο > Τέλος >>

    254 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 4-7-08  
    chloe,να μου πεις πως σου φάνηκε όταν το φτιάξεις!sitro,ευχαριστώ για τη βοήθεια της chloe!φιλιά σε όλους!
    #
    Σχόλιο από Chloe, 5-7-08  
    Lenaki,
    This is a really good recipe -- everyone enjoyed it very much. It's a a keeper and I will be making it again. Thanks for sharing it!
    Chloe
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-7-08  
    Εύκολο, γρήγορο,δροσερό, ΥΠΕΡΟΧΟ!!! Αν είναι έτσι η κόλαση τότε.... Το ευχαριστηθήκαμε όλοι κι είμαστε δύσκολοι πελάτες. Ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 6-7-08  
    χαίρομαι πάρα πολύ που σου αρεσε το γλυκό!!έτσι,πρέπει να μοιραζόμαστε τις ωραίες συνταγές!!
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 7-7-08  
    με τα χέρια για να είναι χοντροκομμένα!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 8-7-08  
    Λοιπόν Λενάκι μου καλό
    εφτιαξα τι συνταγή και τι βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα. Μόνο που από επάνω επειδή
    Δεν είχα τρούφα έτριψα κουβερτούρα .Τελικά μας άρεσε αρκετά.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 9-7-08  
    Λενάκι το γλυκάκι σου τελικά ήταν όχι διαβολικό όπως το ονόμασες(κόλαση) χαχαχα αλλά θεικό να φανταστείς δεν το άφησαν να παγώσει καν, είμαστε και λάτρεις των γλυκών με μπισκότα οικογενειακώς οπότε καταλαβαίνεις.Υπέροχο,φανταστικό,ευχαριστούμε για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 10-7-08  
    τώρα μόλις μπήκα και είδα τα σχόλια! χαίρομαι αφάνταστα που το γλυκάκι ξετρέλανε και τους δικούς σας ουρανίσκους!!φιλιά σε όλους!
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 19-7-08  
    έκανα 1 μικρό λαθάκι και η κάτω κρέμα δεν έσφιξε καλά αλλά η γεύση είναι τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 24-7-08  
    Mπερδεύτηκα αρχικά, Ελευθερία, γι αυτό σε ρώτησα.
    Αυτό στη συνταγή μοιάζει με τζηζκέικ, ενώ το δικό σου στη φωτό μοιάζει με τούρτα (μωσαϊκό καλύτερα) με σαντιγύ. Και οι 2 απόψεις ωραίες είναι.
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 24-7-08  
    Mπερδεύτηκα αρχικά, Ελευθερία, γι αυτό σε ρώτησα.
    Αυτό στη συνταγή μοιάζει με τζηζκέικ, ενώ το δικό σου στη φωτό μοιάζει με τούρτα (μωσαϊκό καλύτερα) με σαντιγύ. Και οι 2 απόψεις ωραίες είναι.
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 6-8-08  
    Το έφτιαξα προχθές και σήμερα ΔΕΝ υπάρχει!!!! είναι καταπληκτικό!
    Μπράβο σου Λενάκι....
    Απο μένα 5 αστεράκια κ λίγα είναι... :)
    #
    Σχόλιο από Ginger, 8-10-08  
    Την έφτιαξα την κόλαση, τελικά! Μας άρεσε, γιατί ήταν πολύ σοκολατένια, αλλά μου φάνηκε κάπως βαριά, μάλλον λόγω βουτύρου, δεν ξέρω. Πάντως, φαγώθηκε, δεν μπορώ να πω!
    #
    Σχόλιο από mama, 23-1-09  
    Κόλαση... η κόλαση....
    #
    Σχόλιο από tonia, 18-2-09  
    ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ. ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ GINGER. ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΒΑΡΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ (ΚΑΝΟΝΙΚΟ) ΚΟΜΜΑΤΙ.
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 18-2-09  
    Kai giati vre tonia moy na fas panw apo ena kommati? to gliko to ftiaxnoyme gia apolaysi oxi gia na xortasoyme :)
    #
    Σχόλιο από tonia, 22-2-09  
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕΣ'ΤΗ ΛΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΚΕΤΟ...ΧΙ ΧΙ :)
    #
    Σχόλιο από makaronou, 25-4-09  
    Πέντε πιρουνάκια και λίγα είναι. Καταπληκτικό γλυκό. Εγώ χρησιμοποίησα φρέσκο γάλα αντί για εβαπορέ, διότι ποτέ δεν μου άρεσε το δεύτερο. Το συγκεκριμένο γλυκό όσο περισσότερο μένει, τόσο καλύτερο γίνεται. Μπράβο για την υπέροχη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από maggy, 27-4-09  
    τελειο το γλυκακι μολις τ εκανα και ηδη εχει μεινει το μισο
    #
    Σχόλιο από makaronou, 27-4-09  
    maggy θυμήσου με όταν το φας αύριο. Εγώ δεν το έκοβα από κάποια στιγμή και μετά. Το έτρωγα με το κουτάλι από το pyrex!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>

    39 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Chloe, 4-7-08  
    Hi -- I would love try try this recipe sounds great, but please let me know how many grams of vitam and how many grams of kourvetoura. Also, what is MORFAT? I can read Greek but I am from the U.S. Please help with the measurements, I'd love to try this. It sounds wonderful!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-7-08  
    Χλόη για να σου δώσω να καταλάβεις, ένα πακέτο βιτάμ είναι 250γρ., μια κουβερτούρα είναι συνήθως 100γρ και το μόρφατ είναι σαντιγύ σε τενεκεδάκι, σε συμπυκνωμένη κάπως μορφή που απλώς το χτυπάς και γίνεται σαντιγύ (χωρίς γάλα) και δεν περιέχει ζάχαρη. Εάν δεν έχεις εκεί κάτι παρόμοιο, ισως να μπορείς να το αντικαταστήσεις με κανονική σαντιγύ. Ελπίζω να βοήθησα.
    #
    Σχόλιο από Chloe, 4-7-08  
    Sitronella -- euxaristw -- This helps a lot. I just needed the weight of those two items. THANKS AGAIN!
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 7-7-08  
    όταν λες θρυματισμένα μπισκότα εννοείς να τα θρυματίσουμε με τα χέρια ή στο multi να είναι χοντροκομμένα?
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 18-7-08  
    για πόσο πρέπει να το αφήσω στο ψυγείο;
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 19-7-08  
    Επειδή σκέφτομαι να το κάνω, αλλά δεν το θέλω το morfat σε κονσέρβα και δεν το ξέρω. Μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο? Πχ garni?
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 3-8-08  
    το εφτιαφα προχθες για τα γεννεθλια του συζυγου. ήταν καταπληκτικο. τα δυο απο τα παιδια μου εφαγαν το ενα τη σαντιγυ και το αλλο τη σοκολατα με τα μπισκοτα.
    θα ηθελα να σου κανω μια ερωτηση. το εβαλα σε πυρεξ και η σοκολατα μου κολλησε στον πατο. υπαρχει τροπος να μην κολλαει;
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 4-8-08  
    παντα μένει λίγη σοκολάτα κάτω γιατί είναι ρευστή..απλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ανακατεύεις καλά τα μπισκότα μέσα στη σοκολάτα έτσι ώστε να γίνεται πιο παχύρρευστη.χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από afrolekos, 24-9-08  
    θα ηθελα να κανω μια ερωτηση, το γαλα ζαχαρουχο ειναι η μικρη συσκευασια και το morfat ειναι η συσκευασια των 250γρ.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 7-10-08  
    Να ρωτήσω...πόση ώρα περίπου θέλει αυτό το γλυκό να παγώσει; Προλαβαίνω, δλδ, να το φτιάξω κατά τις 7 για να το φάμε απόψε ή θέλει περισσότερες ώρες; Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 24-1-09  
    Με τι μπορω να αντικαταστησω το νουνου με το νερο?? φρεσκο γαλα ισως???
    #
    Σχόλιο από Vai, 9-10-09  
    λοιπον εγω εχω ενα θεμα με αυτη και καποιες παρομοιες συνταγες στην εκτελεση τους..το μειγμα στην κατσαρολα ειναι ζεστο και ριχνοντας τα μπισκοτα μαλακωνουν και δεν μου αρεσουν ετσι...βεβαια θα μπορουσα να το αφησω να κρυωσει και να τα ριξω μετα αλλα θα κανει κρουστα που παλι δεν νομιζω πως ειναι καλη ιδεα,,,μπορειτε να μου προτεινετε καποια λυση η να μου πειτε τελοσπαντων πως σας βγαινει εσας???δεν βαθμολογω γιατι μαλλον κατι κανω λαθος..
    #
    Σχόλιο από dcroula, 9-10-09  
    Εγώ που την έφτιαξα σήμερα το πρωί, δεν μου μαλάκωσαν πολύ τα μπισκότα. Δεν τα έριξα πάντως όταν ήταν πολύ ζεστό το μείγμα.
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 10-10-09  
    Καλησπέρα σε όλους!είχα πολύ καιρό να μπω εδώ μέσα,γι αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα τα όμορφά σας λόγια..πραγματικά αυτό το γλυκό είναι υπέροχο..είναι γλυκό με τα όλα του!!
    Αγαπητή Vai,όσον αφορά τα μπισκότα,ούτως ή άλλως θα σου μαλακώσουν λίγο..αλλά αν τα θες πιο τραγανά,μπορείς να αφήσεις το μείγμα να παγώσει λίγο και μετά να τα ρίξεις μέσα..ανακατεψε το όμως καλά πριν τα ρίξεις για να ''σπάσει'' λιγο η κρούστα που μπορεί να πραγματοποιηθεί.προσπάθησέ το και θα δεις!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 10-11-09  
    Vai,επειδή το έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές και έχω πειραματιστεί αρκετά,θα σου έλεγα να κόψεις το κάθε μπισκότο στα 4 και να τα ανακατέψεις όταν θα έχει κρυώσει το μείγμα σοκολάτας.Επίσης, βάλε περισσότερα μπισκότα απ΄ότι λέει η συνταγή ώστε να τραβήξουν καλά τα υγρά. Αν κάνεις αυτά δε θα σου λιώσουν αλλά μην περιμένεις ότι θα παραμείνουν και τραγανά.
    Όσο να ΄ναι μαλακώνουν και στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από bretonne, 8-12-09  
    Γειά σας, με τόσα καλά σχόλια αποφάσισα να κάνω αυτό το γλυκό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Προβληματίζομαι όμως για την κρέμα. Αν χτυπήσουμε μαζί το μόρφατ και το ζαχαρούχο γάλα, έχω την αίσθηση ότι το μείγμα δε θα πήξει, θα είναι υγρό. Δε θα είναι καλύτερο να χτυπήσω μόνο του το μόρφατ και έπειτα να προσθέσω το γάλα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα; Πρόσφατα μου απέτυχε ένα γλυκό γιατί σύμφωνα με τη συνταγή έπρεπε να χτυπήσω στο μίξερ τυρί φιλαδέλφεια και ζαχαρούχο γάλα και βέβαια δεν έπηζε με τίποτα...Θα ήθελα τη συμβουλή σας πάνω σε αυτό, ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από nikos_se, 13-1-10  
    ωραια η συνταγη,αλλα παραπλανητικη η πρωτη φωτο ή αλλες που εχουν βαλει οι υπολοιποι χρηστες ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα!!

    θα η8ελα να κανω μια ερωτηση σε οσους το εχουν φτιαξει με αλεσμενα τα μπισκοτα,χανει μηπως στο υψος??αλλαζει η εμφανιση προς το καλυτερο??
    #
    Σχόλιο από dimikl, 14-1-10  
    Brettone,αν και δεν απαντώ εγκαίρως και μια και το έχω φτιάξει αρκετές φορές θα σου πω τι γίνειται.
    Λέγοντας morfat σαντιγύ,εννοεί αυτήν στο μεταλλικό κουτί{μοιάζει με του γάλακτος το κουτί της}η οποία είναι ήδη σφιχτή.Βάζοντας λοιπόν το ζαχαρούχο γάλα{το παχύρευστο εννοεί}και χτυπώντας και τα δύο μαζί,κάνεις μια πολύ ωραία κρέμα για την επικάλυψη.
    Αν δεν το έχεις φτιάξει ακόμα,ειλικρινά κατά τη γνώμη και τα γούστα μου....χάνεις!!!!Δοκίμασέ το και θα δεις.
    Good luck!
    #
    Σχόλιο από SONIAML, 19-3-10  
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΒΙΤΑΜ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ (ΣΕ ΧΡΥΣΟΧΑΡΤΟ); ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
    #
    Σχόλιο από golfo, 19-3-10  
    SONIAML σαν γευση δεν εχει καμια διαφορα,απλα στο κυπελακι ειναι σε πιο μαλακια μορφη και απλωνετε η δουλευετε πιο ευκολα απο οτι στο χρυσοχαρτο.
    αλλωστε μην ξεχναμε οτι τα προηγουμενα χρονια με αυτο το βιταμ στο χαρτι φτιαχναμε τα γλυκα μας δεν υπηρχε το κυπελακι.
    οποτε αν θες να φτιαξεις το γλυκο δεν εχει καμια διαφορα ουτως η αλλως σε αυτη τη συνταγη το λιωνεις .
    καλη επιτυχια
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    13 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 19-7-08  
    Εγώ την κάνω χρόνια αυτήν την συνταγή αλλά απο πάνω αντί για σαντιγύ το καλύπτω με κρέμα ζαχαροπλαστικής και απο πάνω τρίβω μπισκότα σοκολάτας πριν ακόμα παγώσει η κρέμα,δοκίμασε το είναι και πιο υγιεινό έτσι!!!!
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 22-7-08  
    Ήταν κόλαση!!!!
    Οι διαφορές από την αρχική συνταγή είναι ότι έσπασα τα μπισκότα στα τέσσερα, χοντροκομμένα. Το έβαλα σε δυο πυρέξ 20επι 25, και στο ψυγείο. Πάνω από το κάθε ένα έβαλα ένα φάκελο garni και λίγο τριμμένη κουβερτούρα.
    Ο άντρας μου ενθουσιάστηκε και ψηφίζει. Γεμάτη γεύση και δροσερό. Ότι πρέπει για το καλοκαίρι!!!
    #
    Σχόλιο από Λενάκι!, 23-7-08  
    Ελευθερία,ακριβώς έτσι βγαίνει το γλυκάκι!!με τα μπισκότα χοντροκομμένα!!χαίρομαι που το απολαμβάνετε!
    #
    Σχόλιο από divagr, 10-5-09  
    Πολύ νόστιμο και καλοκαιρινό,σαν κορμός με σαντιγύ.Εγώ για να το κάνω πιο ελαφρύ,αντικατέστησα το εβαπορέ με μισό λίτρο φρέσκο γάλα με λίγα λιπαρά και τη σαντιγύ την έφτιαξα χτυπώντας 500 ml κρέμα γάλακτος,οπότε έγινε πιο άγλυκη.Πάντα τέτοιες ιδέες να μας δίνετε!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 29-5-09  
    Λενάκι,τέλεια η συνταγή σου!Όλοι μας ξετρελαθήκαμε.Το μόνο του ...ελάττωμα είναι ότι οι θερμίδες μαζί με τη χοληστερίνη κάνουν...πάρτι!!!!

    Να πω ότι την πείραξα λίγο τη συνταγή και έβαλα στη σοκολάτα 1 κουταλάκι γλυκού περίπου νες καφέ και στην κρέμα,χυμό από μισό πορτοκάλι.Του πήγαινε πάρα πολύ! Από χτες βράδυ που το έφτιαξα,έχει μείνει πολύ λίγο.Και να σημειώσω ότι εγώ λόγω δίαιτας,έφαγα μισό κομμάτι μόνο.
    #
    Σχόλιο από Clairie, 10-11-09  
    Από τα 4 διαφορετικά γλυκά που ήταν στο τραπέζι ήταν το μοναδικό που καταναλώθηκε.Τρελάθηκαν όλοι!Το έφτιαξα με κρέμα ζαχαροπλαστικής γιατί η σατιγύ δεν αρέσει στο γιο μου.Απλώς χτύπησα 2 φακελάκια κρέμα με 4 1/2 φλιτάνια γάλα.Ήταν δροσιστικό και ελαφρύ μετά από ένα πλούσιο γεύμα.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 7-3-10  
    Λενάκι συγχαρητήρια!! 5 πιρουνάκια από μένα και άλλα 20 πιρουνάκια από τους προσκεκλημένους μου..χαχαχαχαχα!! Το γλυκό αυτό το είχα βάλει στο μάτι από τότε που γράφτηκα εδώ και τελικά το έφτιαξα την παρασκευή!! Υπέροχο, καθόλου λιγωτικό και πολύ δροσιστικό θα έλεγα...!! Εγώ επειδή ζω στο εξωτερικό δεν χρησιμοποίησα μόρφατ, το χώρισα σε 2 τάπερ και το μισό το κάλυψα με σαντιγύ που έφτιαξα με κρέμα γάλακτος και το άλλο μισό με κρέμα κάσταρντ (σαν κρέμα ζαχαροπλαστικής). Για τα δικά μας γούστα του ταίριαζε η κρέμα απόλυτα!! Το βούτυρο που μπαίνει στη σοκολάτα ούτε που το καταλάβαμε...επίσης χρησιμοποίησα μπισκότα 1 πακέτο τύπου πτι-μπέρ και 1 πακέτο τύπου digestives. Συγχαρητήρια και πάλι και σε ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από LIXOUDIES, 6-4-10  
    Καταπληκτικό γλυκό. Τα παιδιά μου το λάτρεψαν.Χρησιμοποίησα για σαντιγύ χτυπημένη κρέμα γάλακτος χωρίς να προσθέσω ζάχαρη και φρέσκο γάλα αντί εβαπορέ, με αποτέλεσμα μια πολύ δροσερή γεύση. Σε ευχαριστούμε οικογενειακώς για το πεντανόστιμο γλυκό που μοιράστηκες μαζί μας.
    #
    Σχόλιο από eve81, 23-5-10  
    Ωραίο το γλυκό αλλά δεν ξετρελαθηκα ...γούστα είναι αυτά(πχ η αδερφή μου ξετρελαθηκε...)!Καταρχήν δεν έβαλα την ζάχαρη που λέει η συνταγή και βγήκε μια χαρά...γλυκότατο, επίσης αντι για εβαπορέ έβαλα περίπου 450γρ φρέσκο γαλα, τέλος εκτος από ενα πακέτο πτι-μπερ έβαλα καιένα πακέτο "Οreo".
    Πάντως είναι μια πολύ καλή και γρήγορη συνταγή!Δοκιμάστε την!
    #
    Σχόλιο από #VIVIAN#, 26-6-10  
    Πολύ καλό και εύκολο γλυκο.Εγώ πάνω από το σοκολατένιο μίγμα έβαλα δυο φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου και από πάνω έβαλα την σαντιγύ. Απλά τέλειο!
    #
    Σχόλιο από ATHINA.F, 11-4-13  
    ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΑΝΕΠΙΦΎΛΑΚΤΑ. ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΣΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΣΑΝ ΤΟΥΡΤΑ.ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ!!
    #
    Σχόλιο από voula24, 26-7-13  
    Υπεροχο!!!οι δικες μου παραλλαγες ειναι οι εξης: δεν εβαλα ζαχαρη, προσθεσα στο μειγμα με τα μπισκοτα λικερ κ 2 βανιλιες!επισης αντι για το ζαχαρουχο κ μορφατ , εγω εβαλα κρεμα για μιλφειγ!!!!
    #
    Σχόλιο από Cleopatra, 21-1-14  
    Πολύ ωραίο γλυκό. Το φτιάχνω αρκετά χρόνια, και κατέληξα σε κάποιες μικρές παραλλαγές: για την κρέμα σοκολάτα χρησιμοποιώ 1 λίτρο φρέσκο γάλα (κάνει την κρέμα πιο ανάλαφρη και όχι πολύ πηχτή), και ρίχνω το βούτυρο και τις κουβερτούρες κομμένα σε μικρά κομμάτια κατευθείαν στη ζεστή κρέμα, λίγο πριν πήξει τελείως και βγάλω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού στρώσω το μίγμα μπισκότου - κρέμας στο σκεύος μου, το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά και καλύπτω το γλυκό με 200ml χτυπημένη φυτική σαντιγύ χωρίς καθόλου ζάχαρη (κόβει τη γλύκα της κρέμας). Από πάνω τρίβω 2 πλακάκια κουβερτούρας που έχω κρατήσει στην άκρη (δηλ. 200 γρ μέσα στην κρέμα σοκολάτας και 50 γρ για τη γαρνιτούρα). Σε τσέρκι ή μεγάλο τάπερ γίνεται τέλεια τούρτα!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    pagoto
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Γλυκα/Κεικ
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της Elixir
    Παγωτά
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της mastixa
    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 76 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της elena kouroupi