Παγωμένο Panettone με κρέμα και φρούτα του δάσους
Ένα πανεύκολο γλυκάκι που γίνεται γρήγορα και είναι πολύ εντυπωσιακό. Η συνταγή είναι απο την ιστοσελίδα του Αγγλικού σουπερμάρκετ Sainsbury's.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το Panettone της φωτογραφίας είναι του 1 κιλού κι οχι των 500γρ.
Υλικά
-
1 Panettone των 500 γρ. με κομματάκια σοκολάτας ή το κλασσικό
-
300 ml κρέμα γάλακτος
-
400 γρ. φρούτα του δάσους (βατόμουρα, φράουλες κλπ)
-
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 κ.σ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το panettone σε 5-6 φέτες.
-
2
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα φρούτα σε ένα μπωλ.
-
3
Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντυγί.
-
4
Ανακατεύουμε τα φρούτα απαλά μέσα στη σαντυγί.
-
5
Παίρνουμε μια φέτα panettone την βάζουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε σαντυγί και μετά πάλι μια φέτα panettone μέχρι να μπει η τελευταία φέτα πάνω πάνω.
-
6
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, την αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το Panettone.
-
7
Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες και το βγάζουμε 10 λεπτά πρωτού σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)