Παγωμένο τσάι
Τώρα το καλοκαίρι, ένα κρύο τσαγάκι είναι ό,τι πρέπει για να μας δροσίσει.Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό κρύο τσάι, με όποια γεύση σας αρέσει.
Recipe by Sitronella
Υλικά
-
τσάι
-
παγάκια
-
νερό
-
Προαιρετικά
-
φέτες λεμόνι ή πορτοκάλι
-
ζάχαρη
-
φύλλα δυόσμου ή μέντας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε φρέσκο νεράκι να βράσει.
-
2
Επιλέξτε τη γεύση που σας αρέσει. Μπορεί να είναι κάποιο τσάι σε φακελάκι, ή χύμα ή ακόμα και κάποιο ρόφημα (πχ λουίζα, τσάι βουνού κλπ). Μπορείτε να αναμείξετε και γεύσεις φυσικά.
-
3
Βάλτε σε τσαγιέρα το βραστό νερό και τη διπλή δόση τσάι από αυτή που θα βάζατε κανονικά. Όταν κρυώνει το τσάι η γεύση γίνεται πιο αδύναμη, οπότε θέλετε να το κάνετε δυνατό.
-
4
Όταν κρυώσει, βγάλτε τα φακελάκια (ή ό,τι έχετε χρησιμοποιήσει) από μέσα, βάλτε το τσάι σε μια κανάτα, προσθέστε παγάκια και βάλτε το στο ψυγείο, ή καταναλώστε άμεσα. Να ξέρετε πως αν το βάλετε στο ψυγείο, το πιο πιθανό είναι το τσάι σας να θολώσει λιγάκι (αλλά αυτό φυσικά δεν επηρεάζει τη γεύση).
-
5
Εάν βιάζεστε και θέλετε να έχετε άμεσα το κρύο τσάι σας, τότε όταν θα το φτιάξετε, βάλτε την τριπλή δόση τσαγιού από αυτή που θα βάζατε κανονικά και προσθέστε πολλά παγάκια.
Σχόλια (14)