Παγωτο all time classic

Bαθμολογία: 4.8182
       
 
11 ψήφοι
Riniw, 21.05.07

Περιγραφή

Ευκολο, γευστικο και πανω απ'ολα σπιτικο!!!
Παγωτο all time classic
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κροκαδια αυγου
  • 1 φλ.τσαγιου ζαχαρη
  • 1 γαλα εβαπορε
  • 1 φυτικη κρεμα (μορφατ)
  • 1 βανιλια
  • 100γρ. ζαχαρουχο γαλα
  • κακαο
  • 200γρ. γαλα για τη μορφατ
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Σοκολάτα , Γάλα , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπαμε τη ζαχαρη, τη βανιλια και τα αυγα στο μιξερ ωσπου να γινουν σφιχτα και ασπρα σαν μαρεγκα, περιπου 5 λεπτα.
  2. Σε αλλο μπολ χτυπαμε τη μορφατ μεχρι να γινει σαντυγι, να στεκεται δηλαδη. Ενωνουμε τα δυο μερη χτυπωντας στη χαμηλη ταχυτητα στο μιξερ.
  3. Σε ενα τριτο μπολ χτυπαμε το παγωμενο εβαπορε (το εχουμε αφησει στην καταψυξη για 2-3 ωρες), με το ζαχαρουχο γαλα μεχρι να γινουν κρεμα. Μετα ενωνουμε με το υπολοιπο μιγμα και ανακατευουμε στο μιξερ σε χαμηλη ταχυτητα.
  4. Χωριζουμε σε δυο μερη, αφηνουμε το ενα οπως ειναι και στο υπολοιπο ριχνουμε οσο κακαο θελουμε, αναλογα ποσο σκουρο το επιθυμουμε. Το βαζουμε υστερα σε εμαγιε ή σε φορμα παγωτου και το βαζουμε στην καταψυξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Καλο θα ειναι ο,τι γαλα χρησιμοποιησουμε (εκτος του ζαχαρουχου) να ειναι παγωμενα πολυ.
2. Για ευκολια εχετε τα μπολ ετοιμα με τα υλικα μεσα και απλα αλλαζετε το μιξερ. Γλιτωνετε χρονο!
3. Μπορειτε αν θελετε να βαλετε παραπανω βανιλιες για να μη μυριζει το αυγο. Δεν επηρεαζουν σε κατι. Ισα-ισα δινουν αρωμα.
4. Το γαλα που θα χρησιμοποιησουμε και το απλο εβαπορε και το ζαχαρουχο δεν ειναι αραιωμενα με νερο.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από Θάμνος, 17-7-07  
    Επιτέλους η γεύση που είχε το παγωτό το 1980! Ειχαμε ξεχάσει πως είναι η γέυση του παγωτού χωρίς σκόνη γάλακτος. Αν μπεί σε μεταλικό μπολ εχει πολυ καλύτερη γεύση. Εγω το χωρισα στην μέση και έβαλα λιωμένη κουβερτούρα αντί για κακάο, αφού είχε μπεί στην κατάψυξη για λίγο, είχε αρχίσει να σταθεροποιείται, και γλύφαμε τα πόδια μας!!!
    #
    Σχόλιο από zoe, 11-5-08  
    Μπορεί κάποιος να μου διευκρινήσει , η μόρφατ πρέπει να χτυπηθεί με γάλα ή είναι γκαρνί;
    #
    Σχόλιο από mama, 11-5-08  
    Σαντιγί Μόρφατ υπάρχει και σε κονσέρβα που θέλει μόνο χτύπημα, αλλά και σε σκόνη όπως είναι το γκαρνί... Στην δευτερη περίπτωση εννοείτε πως θέλει γάλα να χτυπηθεί...:o)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 11-5-08  
    Αν παραλειψω τα κροκαδια δε θα γινει καλο??
    #
    Σχόλιο από Riniw, 12-5-08  
    Φίλε Θάμνο,το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ όταν το δοκίμασα.Καλή μου πεταλουδίτσα,αν είδες την πρώτη φάση πρέπει να χτυπήσεις τα κροκάδια με τη ζάχαρη για να γίνει σαν μαρέγκα.Καταλαβαίνεις ότι αν τα παραλείψεις δεν θα μπορέσει να γίνει το μείγμα.Δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις κάτι άλλο έστω να φτιάξεις κάτι παραπλήσιο.Δυστυχώς δεν το ξέρω αυτό.
    Σε ότι έχει να κάνει με τη μόρφατ,εγώ βάζω σε σκόνη και τη διαλύω.Δεν έχω δοκιμάσει την έτοιμη σε κουτάκι.Προσοχή όμως στην ποσότητα.Μην είναι λιγότερη ή περισσότερη και δεν βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από zoe, 12-5-08  
    Δοκιμάστε το! Γρήγορο , εύκολο και νοστιμότατο.Το μόνο που πρόσθεσα ήταν το αμύγδαλάκι καβουρντισμένο και το χτύπησα ξανά ,μετά από μια ώρα ,για πιο αφράτο.Μπράβο,Ρινιώ.Θα το φτιάχνω συνέχεια...και θα κάνω και οικονομία γιατί αγοράζουμε μεγάλες ποσότητες παγωτό χειμώνα-καλοκαίρι!!!
    #
    Σχόλιο από rinoula.k, 21-4-09  
    Χριστός Ανέστη τ σε όλους με πολλές καλές συνταγές! Είμαι καινούρια στην σελίδα. Όσο για το παγωτό το έχω δοκιμάσει και είναι τέλειο' και με πολλές γεύσεις! Μπράβο σου!!
    #
    Σχόλιο από rinoula.k, 21-4-09  
    Χριστός Ανέστη σε όλους σας με πολύ καλές συνταγές!! Το παγωτό το έφτιαξα και ήταν υπέροχο σε πολλές γεύσεις! Μπράβο σου Riniw!!!
    #
    Σχόλιο από rinoula.k, 21-4-09  
    Χριστός Ανέστη σε όλους σας με πολύ καλές συνταγές! Το παγωτό το έφτιαξα και με πολλές γεύσεις και ήταν υπέροχο!! Μπράβο σου Riniw!!!
    #
    Σχόλιο από piatelas, 28-6-09  
    ΤΕΛΕΙΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!
    **********5 ΠΗΡΟΥΝΙΑ****************
    #
    Σχόλιο από Denta, 10-11-09  
    #
    Σχόλιο από pinelia, 12-6-11  
    Το παγωτακι σου απαιχτο!Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από idrohoa, 10-5-12  
    THN ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΛΕΙΠΩΣ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ.ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΚΑΚΑΟ ΑΛΛΑ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ Η ΓΑΛΑΚΤΟς ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΜΑ....
    #
    Σχόλιο από delphinakigr, 10-6-12  
    Δεν εχω παγωτομηχανη οποτε ειμαι στη φαση που το βγαζω ανα 1 με 1,5 ωρα απο τη καταψυξη και το ανακατευω. μέχρι τώρα το έχω κάνει μία φορά, αλλά νομίζω ότι η ποσότητα είναι τέτοια που μάλλον πρέπει να το κάνω σε μεγαλύτερα διαστήματα για να προλαβαίνει να σταθεροποιείται λίγο. Η γεύση του ειναι εξαιρετική. ειναι αρκετά ρευστό ακόμη και εχω ενα φόβο μήπως κάτι έχω κανει λάθος. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκόνη σαντιγύ, ούτε τενεκεδάκι morfat, οποτε εκανα σαντιγύ με κρέμα γάλακτος 250 gr. επίσης τα γάλατα, εβαπορέ (πολύ πολύ παγωμένο)και ζαχαρούχο παγωμένο δεν έγιναν σταθερή κρέμα αν και τα χτύπησα πολύ ώρα. Αν η υφή του πάντως αφού παγώσει είναι παρόμοια της γεύσης, νομίζω ότι τα πιρουνάκια είναι λίγα για να σε βαθμολογήσω. I'll be back!!
    #
    Σχόλιο από delphinakigr, 22-6-12  
    αργησα αλλα επεστρεψα. εχω ηδη φτιαξει το παγωτο τρεις φορες. μου θυμίζει πολύ τη κρέμα του παγωτού παρφαί της ΔΩΔΩΝΗΣ. είναι τέλειο. λιώνει λιγάκι γρήγορα. κοβεται εύκολα, οχι οπως αλλα παγωτά σπιτικά που πρεπει να μείνουν εκτός για λίγη ώρα. τα σχολια που ακουσα από τα παιδια ήταν καλά. Με καποιους μεγάλους ειχα βεβαια ενα θεματακι γιατι τους ερχεται πολυ εντονη η μυρωδια και η γευση του γαλακτος. περι ορέξεως... 5 πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από superpitas, 27-6-12  
    μου εδειξε πολυ καλα αποτελεσματα στην υφη του.πρεπει να ειναι αφρατο σαν παγωτο.σου βαζω 5 πιρουνια και για το αποτελεσμα αυριο σας ενημερωνω.

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από rinoula.k, 21-4-09  
    Χριστός Ανέστη τ σε όλους με πολλές καλές συνταγές! Είμαι καινούρια στην σελίδα. Όσο για το παγωτό το έχω δοκιμάσει και είναι τέλειο' και με πολλές γεύσεις! Μπράβο σου!!
    #
    Σχόλιο από rinoula.k, 21-4-09  
    Χριστός Ανέστη σε όλους σας με πολύ καλές συνταγές!! Το παγωτό το έφτιαξα και ήταν υπέροχο σε πολλές γεύσεις! Μπράβο σου Riniw!!!
    #
    Σχόλιο από rinoula.k, 21-4-09  
    Χριστός Ανέστη σε όλους σας με πολύ καλές συνταγές! Το παγωτό το έφτιαξα και με πολλές γεύσεις και ήταν υπέροχο!! Μπράβο σου Riniw!!!
    #
    Σχόλιο από piatelas, 28-6-09  
    ΤΕΛΕΙΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!
    **********5 ΠΗΡΟΥΝΙΑ****************
    #
    Σχόλιο από Denta, 10-11-09  
    #
    Σχόλιο από pinelia, 12-6-11  
    Το παγωτακι σου απαιχτο!Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από idrohoa, 10-5-12  
    THN ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΛΕΙΠΩΣ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ.ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΚΑΚΑΟ ΑΛΛΑ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ Η ΓΑΛΑΚΤΟς ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΜΑ....
    #
    Σχόλιο από delphinakigr, 10-6-12  
    Δεν εχω παγωτομηχανη οποτε ειμαι στη φαση που το βγαζω ανα 1 με 1,5 ωρα απο τη καταψυξη και το ανακατευω. μέχρι τώρα το έχω κάνει μία φορά, αλλά νομίζω ότι η ποσότητα είναι τέτοια που μάλλον πρέπει να το κάνω σε μεγαλύτερα διαστήματα για να προλαβαίνει να σταθεροποιείται λίγο. Η γεύση του ειναι εξαιρετική. ειναι αρκετά ρευστό ακόμη και εχω ενα φόβο μήπως κάτι έχω κανει λάθος. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκόνη σαντιγύ, ούτε τενεκεδάκι morfat, οποτε εκανα σαντιγύ με κρέμα γάλακτος 250 gr. επίσης τα γάλατα, εβαπορέ (πολύ πολύ παγωμένο)και ζαχαρούχο παγωμένο δεν έγιναν σταθερή κρέμα αν και τα χτύπησα πολύ ώρα. Αν η υφή του πάντως αφού παγώσει είναι παρόμοια της γεύσης, νομίζω ότι τα πιρουνάκια είναι λίγα για να σε βαθμολογήσω. I'll be back!!
    #
    Σχόλιο από delphinakigr, 22-6-12  
    αργησα αλλα επεστρεψα. εχω ηδη φτιαξει το παγωτο τρεις φορες. μου θυμίζει πολύ τη κρέμα του παγωτού παρφαί της ΔΩΔΩΝΗΣ. είναι τέλειο. λιώνει λιγάκι γρήγορα. κοβεται εύκολα, οχι οπως αλλα παγωτά σπιτικά που πρεπει να μείνουν εκτός για λίγη ώρα. τα σχολια που ακουσα από τα παιδια ήταν καλά. Με καποιους μεγάλους ειχα βεβαια ενα θεματακι γιατι τους ερχεται πολυ εντονη η μυρωδια και η γευση του γαλακτος. περι ορέξεως... 5 πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από superpitas, 27-6-12  
    μου εδειξε πολυ καλα αποτελεσματα στην υφη του.πρεπει να ειναι αφρατο σαν παγωτο.σου βαζω 5 πιρουνια και για το αποτελεσμα αυριο σας ενημερωνω.

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zoe, 11-5-08  
    Μπορεί κάποιος να μου διευκρινήσει , η μόρφατ πρέπει να χτυπηθεί με γάλα ή είναι γκαρνί;
    #
    Σχόλιο από mama, 11-5-08  
    Σαντιγί Μόρφατ υπάρχει και σε κονσέρβα που θέλει μόνο χτύπημα, αλλά και σε σκόνη όπως είναι το γκαρνί... Στην δευτερη περίπτωση εννοείτε πως θέλει γάλα να χτυπηθεί...:o)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 11-5-08  
    Αν παραλειψω τα κροκαδια δε θα γινει καλο??
    #
    Σχόλιο από Riniw, 12-5-08  
    Φίλε Θάμνο,το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ όταν το δοκίμασα.Καλή μου πεταλουδίτσα,αν είδες την πρώτη φάση πρέπει να χτυπήσεις τα κροκάδια με τη ζάχαρη για να γίνει σαν μαρέγκα.Καταλαβαίνεις ότι αν τα παραλείψεις δεν θα μπορέσει να γίνει το μείγμα.Δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις κάτι άλλο έστω να φτιάξεις κάτι παραπλήσιο.Δυστυχώς δεν το ξέρω αυτό.
    Σε ότι έχει να κάνει με τη μόρφατ,εγώ βάζω σε σκόνη και τη διαλύω.Δεν έχω δοκιμάσει την έτοιμη σε κουτάκι.Προσοχή όμως στην ποσότητα.Μην είναι λιγότερη ή περισσότερη και δεν βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Θάμνος, 17-7-07  
    Επιτέλους η γεύση που είχε το παγωτό το 1980! Ειχαμε ξεχάσει πως είναι η γέυση του παγωτού χωρίς σκόνη γάλακτος. Αν μπεί σε μεταλικό μπολ εχει πολυ καλύτερη γεύση. Εγω το χωρισα στην μέση και έβαλα λιωμένη κουβερτούρα αντί για κακάο, αφού είχε μπεί στην κατάψυξη για λίγο, είχε αρχίσει να σταθεροποιείται, και γλύφαμε τα πόδια μας!!!
    #
    Σχόλιο από zoe, 12-5-08  
    Δοκιμάστε το! Γρήγορο , εύκολο και νοστιμότατο.Το μόνο που πρόσθεσα ήταν το αμύγδαλάκι καβουρντισμένο και το χτύπησα ξανά ,μετά από μια ώρα ,για πιο αφράτο.Μπράβο,Ρινιώ.Θα το φτιάχνω συνέχεια...και θα κάνω και οικονομία γιατί αγοράζουμε μεγάλες ποσότητες παγωτό χειμώνα-καλοκαίρι!!!

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Φτιάξτε παγωτό
    Το σπιτικό παγωτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είν...
    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    Παγωτά
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της MANIABOLI
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 413 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA
    Γλασα & κρεμες
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    ΠΑΓΩΤΑ
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της ATHINA.F