κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό all time classic
Riniw
Riniw @cook_8449154

Ευκολο, γευστικο και πανω απ'ολα σπιτικο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Καλο θα ειναι ο,τι γαλα χρησιμοποιησουμε (εκτος του ζαχαρουχου) να ειναι παγωμενα πολυ. 2. Για ευκολια εχετε τα μπολ ετοιμα με τα υλικα μεσα και απλα αλλαζετε το μιξερ. Γλιτωνετε χρονο! 3. Μπορειτε αν θελετε να βαλετε παραπανω βανιλιες για να μη μυριζει το αυγο. Δεν επηρεαζουν σε κατι. Ισα-ισα δινουν αρωμα. 4. Το γαλα που θα χρησιμοποιησουμε και το απλο εβαπορε και το ζαχαρουχο δεν ειναι αραιωμενα με νερο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 κροκαδια αυγου
  2. 1 φλ.τσαγιου ζαχαρη
  3. 1 γαλα εβαπορε
  4. 1 φυτικη κρεμα (μορφατ)
  5. 1 βανιλια
  6. 100 γρ. ζαχαρουχο γαλα
  7. κακαο
  8. 200 γρ. γαλα για τη μορφατ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπαμε τη ζαχαρη, τη βανιλια και τα αυγα στο μιξερ ωσπου να γινουν σφιχτα και ασπρα σαν μαρεγκα, περιπου 5 λεπτα.

  2. 2

    Σε αλλο μπολ χτυπαμε τη μορφατ μεχρι να γινει σαντυγι, να στεκεται δηλαδη. Ενωνουμε τα δυο μερη χτυπωντας στη χαμηλη ταχυτητα στο μιξερ.

  3. 3

    Σε ενα τριτο μπολ χτυπαμε το παγωμενο εβαπορε (το εχουμε αφησει στην καταψυξη για 2-3 ωρες), με το ζαχαρουχο γαλα μεχρι να γινουν κρεμα. Μετα ενωνουμε με το υπολοιπο μιγμα και ανακατευουμε στο μιξερ σε χαμηλη ταχυτητα.

  4. 4

    Χωριζουμε σε δυο μερη, αφηνουμε το ενα οπως ειναι και στο υπολοιπο ριχνουμε οσο κακαο θελουμε, αναλογα ποσο σκουρο το επιθυμουμε. Το βαζουμε υστερα σε εμαγιε ή σε φορμα παγωτου και το βαζουμε στην καταψυξη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (15)

Θάμνος
Θάμνος @cook_8449587
Επιτέλους η γεύση που είχε το παγωτό το 1980! Ειχαμε ξεχάσει πως είναι η γέυση του παγωτού χωρίς σκόνη γάλακτος. Αν μπεί σε μεταλικό μπολ εχει πολυ καλύτερη γεύση. Εγω το χωρισα στην μέση και έβαλα λιωμένη κουβερτούρα αντί για κακάο, αφού είχε μπεί στην κατάψυξη για λίγο, είχε αρχίσει να σταθεροποιείται, και γλύφαμε τα πόδια μας!!!

Από

Riniw
Riniw @cook_8449154
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα