Παγωτό βανίλια ή σοκολάτα
Ένα παγωτό πολύ εύκολο που δεν καταλαβαίνει κανείς ότι το φτιάξατε εσείς. Τα παιδιά το λατρεύουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να διπλασιάσουμε τις ποσότητες των υλικών και να φτιάξουμε πολύ μεγάλη ποσότητα παγωτού.Το έχω φτιάξει και με την μισή ζάχαρη και ήταν εξίσου νόστιμο. Εγώ χρησιμοποιώ light και το εβαπορέ και το φρέσκο γάλα και πετυχαίνει τέλεια.Αν θέλουμε να προσθέσουμε μπισκότα, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά, τσουρέκι κτλ. το κάνουμε όταν θα βγάλουμε το παγωτό την πρώτη φορά για να το χτυπήσουμε. Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε.
Υλικά
-
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-
1 σαντιγί γκαρνί (τον ένα φάκελο) με γεύση βανίλια ή σοκολάτα
-
200 ml φρέσκο γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω το γάλα εβαπορέ με το κουτί του για δύο ώρες στην κατάψυξη.
-
2
Όταν το βγάλω το χτυπάω στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά.
-
3
Χτυπάω σε άλλο μπολ το γκαρνί με το φρέσκο γάλα για άλλα 5 λεπτά.
-
4
Ενώνω τα δύο μείγματα και τα χτυπάω στο μίξερ για ακόμα 5 λεπτά.
-
5
Το βάζουμε στην κατάψυξη.
-
6
Το ξαναχτυπάμε δύο φορές κάθε μια ώρα για λίγα λεπτά και το αφήνουμε μετά να παγώσει στην κατάψυξη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)