Παγωτό βανίλια και διάφορες γεύσεις

Bαθμολογία: 4.8182
       
 
11 ψήφοι
Πάνος-Ζακ, 10.06.10

Περιγραφή

Είναι ένα σπιτικό υπέροχο εύκολο παγωτό με βάση το γάλα χωρίς αυγά, δοκιμασμένο. Είναι βασική συνταγή με δικιά μου παραλλαγή σε γεύσεις και βελτιωμένο στα υλικά. Απλά δοκιμάστε το!!
Παγωτό βανίλια και διάφορες γεύσεις

Τι χρειαζόμαστε:

Βασικά υλικά:
  • 500 γραμ. ζωική κρέμα γάλακτος (κρύα απο το ψυγείο)
  • 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (εκτός ψυγείου)
  • 150 γραμ. γάλα φρέσκο (κρύο απο το ψυγείο)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (κρύο απο το ψυγείο)
Υλικά για διάφορες γεύσεις:

Για γεύση σοκολάτας.
  • 4 με 5 κουτ. σούπας κακάο
  • 4 με 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • μισό φακελάκι σταγόνες κουβερτούρας.
Για γεύση καραμέλας. (υπέροχο)
  • 6 κουτ. σούπας έτοιμο συρόπι καραμέλας
  • 5 με 6 κουταλάκια τούτι φρούτι (φρουί γλασέ, έτοιμα ψυλοκομένα γλυκά κοματάκια φρούτων)
Για γεύση βανίλιας.
  • 5 βανίλιες.

Για γεύση φράουλας.
  • 100 γραμ. έτοιμο συρόπι φράουλας
  • μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Για γεύση στρατσιατέλα.
  • μισό φακελάκι σταγόνες κουβερτούρα
  • μισο φακελάκι τριμένη κουβερτούρα.
  • 5 βανίλιες

Για γεύση μόκα.
  • 3 κουταλάκια nes cafe διαλειμμέμο σε λίγο ζεστό γάλα απο αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή αφου το κρυώσουμε καλά.
  • λίγη ζάχαρη άχνη (προεραιτικά)

  • 7) Για γεύση μέντας. 2 με 3 σφηνάκια λικέρ μέντας, μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο, ( αν δεν έχετε ανακατέψτε σε συνδιασμό λίγες σταγόνες μπλέ με κίτρινο και θα βγεί πράσινο)
  • **
  • 8) Παγωτό βανίλιας με κόρν φλέιξ. Στη συνταγή βανίλιας προσθέστε κόρν φλέιξ αυτά που είναι με ξηρούς καρπούς, ξερα φρούτα, κοματάκια σοκολάτας, κ.λ.π. απλά χοντροκόψτετα στο μπλέντερ, μην βάλετε τη σκόνη.
  • **
  • 9) Για γεύση μαστίχας. 3 με 4 κουταλάκια σκόνη μαστίχας.
  • *
  • Αυτές οι γεύσεις είναι δοκιμασμένες επιτυχώς, κάνω πολλά κιλά κάθε καλοκαίρι.
  • Και πολλές ακόμα παραλαγές. Φαντασία χρειάζετε...
  • Αν φτιάξω και άλες γεύσεις θα τις προσθέσω.
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 1,500 κιλό περίπου παγωτό.
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κτυπάμε όλα τα υλικά της βασικής συνταγής στο μίξερ, στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα τουλάχιστον για 10 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Για τις γεύσεις.
  1. Όλα τα υγρά υλικά και τις σκόνες (όπως κακάο, βανίλια, συρόπια) τα ρίχνουμε μαζί με τα υλικά. Τα δε τούτι φρούτι, σταγόνες κουβερτούρα, κόρν φλέιξ, κ.λ.π τα ρίχνουμε αφού το παγωτό μας έχει σχεδόν παγώσει.
  2. Άν χρησημοποιήσουμε παγωτομηχανή τα ρίχνουμε λίγο πρίν τελειώσουμε το πάγωμα, αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το κτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου και ξανά ανά 1 ώρα για 2 ακόμα φορές να γίνει αφράτο, και τα ρίχνουμε στο τελευταίο κτύπημα. Αυτό για να σταθούν και να μην μας κάτσουν στο πάτο. Τη δοσολογία γεύσεων μπορείτε να την αλάξετε ανάλογα με το γούστο σας, πιό έντονο η πιό ελαφρή, εγώ χρησιμοποιώ αυτή την δοσολογία και είνα εξερετικό.
  3. Το κρατάμε στην κατάψυξη σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην παγώσει πολύ, ή διαφορετικά το βγάζουμε απο την κατάψυξη για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλκοόλ βοηθά στο να μην μας παγώσει πολύ και κρυσταλώσει το παγωτό, και του δίνει την σχετική αφράτη αφή του παγωτού. Προσοχή όμως, όχι παραπάνω απο 1 - 3 κουταλιές αλκοόλ ανά λίτρο παγωτού, και όχι έντονης γεύσης διότι θα μας χαλάσει την γεύση.

Επίσης, μπορείτε να χωρίσετε τη βασική συνταγή αφού έχετε κτυπήσει τα υλικά και χωρίς να έχετε βάλει τα υλικά γεύσης, σε δύο μέρη, και να κάνετε δυο διαφορετικές γεύσεις που προτιμάτε. Μόνο που θα βάλετε τα μισά υλικά για την γεύση.

Δοκιμάστε και πείτε μου την γνώμη σας.

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από MaRiVa, 13-6-10  
    #
    Σχόλιο από anthaki, 14-6-10  
    Μπραβο, έτσι μένουν ικανοποιημένοι όλοι με τις διαφορες παραλλαγες!!!
    Μπορείς να μας πεις πάνο-ζακ ή όποιος αλλος το έφτιαξε τι υφή έχει το παγωτό? μένει μαλακό στην καταψυξη ή γίνεται πέτρα? Επίσης κάνει κρυστάλλους?
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Πάνος-Ζακ, 14-6-10  
    Σαν συνταγή η υφή του είναι πολύ καλή κατα 90% του κανονικού παγωτού. Όπως ξέρουμε όμως, το παγωτό θέλει μία συγκεκριμένη θερμοκρασία (δεν θυμάμε τι βαθμούς κελσίου) για να κρατηθεί απαλό και μαλακό. Αυτό λυπόν θα εξαρτηθεί από εσάς ρυθμήζοντας την κατάψυξη σε ευνοική θερμοκρασία για το παγωτό. Η το βγάζετε για 5 λεπτά εκτός ψυγείου. Οχι κρυστάλους δεν κάνει, ιδικά αν το παγώσετε σε παγωτομηχανή. Αν όχι, γιαυτό λέμε να το κτυπήσουμε 3 και 4 φορες ανά 1 ώρα περίπου, για να μήν κάνει κρυστάλους και να γίνει απαλό.
    #
    Σχόλιο από mpourekaki, 15-6-10  
    εκανα το παγωτο καραμελα και ξετρελαθηκαν τα παιδια μου υπεροχη συνταγη.
    #
    Σχόλιο από κικκη, 6-8-10  
    #
    Σχόλιο από genovefa, 10-3-11  
    Πόσα γραμ. είναι η φυτική κρεμα?
    #
    Σχόλιο από Πάνος-Ζακ, 31-3-11  
    genovefa, Δεν θυμαμε ποσα γρμ. είναι... αλλα νομίζω ότι μία συσκεβασια υπάρχει... είναι περίπου όσο ενα κουτί γάλα ζαχαρούχο σε μέγεθος... λίγο πιό μικρό. Ελπίζω να σε βοήθησα...
    #
    Σχόλιο από ALEXIA08, 8-7-11  
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!Η ΥΦΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ 3-4 ΦΟΡΕΣ!!ΜΠΡΑΒΟ!!!5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από LenaPsychoDoll, 10-8-11  
    #
    Σχόλιο από gouki, 12-3-12  
    #
    Σχόλιο από marien, 9-5-12  
    ποσο περίπου γίνεται? για ποσα ατομα?
    #
    Σχόλιο από Πάνος-Ζακ, 29-5-12  
    Σας ευχαριστώ κορίτσια για τα πιρουνάκια σας...

    marien φτιάχνει περίπου 1,100 με 1,200 κιλά παγωτο η συνταγή.

    Χωρις να θεωρηθει διαφήμηση, απλά για πιό τέλεια γεύση, και επιδή η συνταγή είναι φτιαγμένη με αυτά τα υλικά, για τέλεια γεύση καραμέλας, χρησημοποιήστε σιρόπι καραμέλας carte dor
    #
    Σχόλιο από aslan2, 13-5-13  
    Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:
    πως το χτυπάμε κάθε τόσο? το βγάζουμε από το μπολ? κι επίσης: έτσι όπως είναι παγωμένο χτυπιέται???
    Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από mmmmi, 18-6-13  
    poli teleia I sintagi sou. thanks!
    #
    Σχόλιο από jenaki, 8-9-13  
    Πολύ καλή συνταγή, εύκολη και πάνω απ'όλα χωρίς βράσιμο της κρέμας και αυγά. Το βασικό μείγμα έγινε πολύ αφράτο και πολύ εύκολα με μίξερ χειρός. Σε 5 λεπτά στεκόταν σαν σαντιγί.

    Το κουτί σαντιγί που αναφέρει ο Πάνος-Ζακ είναι "φυτική σαντιγί 250 γρ.". Οπότε κάποιος, όπως εγώ, μπορεί να φτιάξει την αντίστοιχη ποσότητα πρώτα και μετά να βάλει τα υπόλοιπα.

    Για την δική μου παγωτομηχανή το βασικό μείγμα έγινε πολύ, οπότε έβαλα το μισό και το άλλο στην κατάψυξη και το έκανα σε δύο δόσεις, ενημερωτικά το λέω.

    Σε ευχαριστούμε για αυτή τη πολύ καλή συνταγή Πάνο!
    #
    Σχόλιο από melinaki_ilias, 18-6-14  

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από MaRiVa, 13-6-10  
    #
    Σχόλιο από mpourekaki, 15-6-10  
    εκανα το παγωτο καραμελα και ξετρελαθηκαν τα παιδια μου υπεροχη συνταγη.
    #
    Σχόλιο από κικκη, 6-8-10  
    #
    Σχόλιο από genovefa, 10-3-11  
    Πόσα γραμ. είναι η φυτική κρεμα?
    #
    Σχόλιο από ALEXIA08, 8-7-11  
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!Η ΥΦΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ 3-4 ΦΟΡΕΣ!!ΜΠΡΑΒΟ!!!5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από LenaPsychoDoll, 10-8-11  
    #
    Σχόλιο από gouki, 12-3-12  
    #
    Σχόλιο από marien, 9-5-12  
    ποσο περίπου γίνεται? για ποσα ατομα?
    #
    Σχόλιο από mmmmi, 18-6-13  
    poli teleia I sintagi sou. thanks!
    #
    Σχόλιο από jenaki, 8-9-13  
    Πολύ καλή συνταγή, εύκολη και πάνω απ'όλα χωρίς βράσιμο της κρέμας και αυγά. Το βασικό μείγμα έγινε πολύ αφράτο και πολύ εύκολα με μίξερ χειρός. Σε 5 λεπτά στεκόταν σαν σαντιγί.

    Το κουτί σαντιγί που αναφέρει ο Πάνος-Ζακ είναι "φυτική σαντιγί 250 γρ.". Οπότε κάποιος, όπως εγώ, μπορεί να φτιάξει την αντίστοιχη ποσότητα πρώτα και μετά να βάλει τα υπόλοιπα.

    Για την δική μου παγωτομηχανή το βασικό μείγμα έγινε πολύ, οπότε έβαλα το μισό και το άλλο στην κατάψυξη και το έκανα σε δύο δόσεις, ενημερωτικά το λέω.

    Σε ευχαριστούμε για αυτή τη πολύ καλή συνταγή Πάνο!
    #
    Σχόλιο από melinaki_ilias, 18-6-14  

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από anthaki, 14-6-10  
    Μπραβο, έτσι μένουν ικανοποιημένοι όλοι με τις διαφορες παραλλαγες!!!
    Μπορείς να μας πεις πάνο-ζακ ή όποιος αλλος το έφτιαξε τι υφή έχει το παγωτό? μένει μαλακό στην καταψυξη ή γίνεται πέτρα? Επίσης κάνει κρυστάλλους?
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Πάνος-Ζακ, 14-6-10  
    Σαν συνταγή η υφή του είναι πολύ καλή κατα 90% του κανονικού παγωτού. Όπως ξέρουμε όμως, το παγωτό θέλει μία συγκεκριμένη θερμοκρασία (δεν θυμάμε τι βαθμούς κελσίου) για να κρατηθεί απαλό και μαλακό. Αυτό λυπόν θα εξαρτηθεί από εσάς ρυθμήζοντας την κατάψυξη σε ευνοική θερμοκρασία για το παγωτό. Η το βγάζετε για 5 λεπτά εκτός ψυγείου. Οχι κρυστάλους δεν κάνει, ιδικά αν το παγώσετε σε παγωτομηχανή. Αν όχι, γιαυτό λέμε να το κτυπήσουμε 3 και 4 φορες ανά 1 ώρα περίπου, για να μήν κάνει κρυστάλους και να γίνει απαλό.
    #
    Σχόλιο από Πάνος-Ζακ, 31-3-11  
    genovefa, Δεν θυμαμε ποσα γρμ. είναι... αλλα νομίζω ότι μία συσκεβασια υπάρχει... είναι περίπου όσο ενα κουτί γάλα ζαχαρούχο σε μέγεθος... λίγο πιό μικρό. Ελπίζω να σε βοήθησα...
    #
    Σχόλιο από Πάνος-Ζακ, 29-5-12  
    Σας ευχαριστώ κορίτσια για τα πιρουνάκια σας...

    marien φτιάχνει περίπου 1,100 με 1,200 κιλά παγωτο η συνταγή.

    Χωρις να θεωρηθει διαφήμηση, απλά για πιό τέλεια γεύση, και επιδή η συνταγή είναι φτιαγμένη με αυτά τα υλικά, για τέλεια γεύση καραμέλας, χρησημοποιήστε σιρόπι καραμέλας carte dor
    #
    Σχόλιο από aslan2, 13-5-13  
    Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:
    πως το χτυπάμε κάθε τόσο? το βγάζουμε από το μπολ? κι επίσης: έτσι όπως είναι παγωμένο χτυπιέται???
    Ευχαριστώ!!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Φτιάξτε παγωτό
    Το σπιτικό παγωτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Παγωτά
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της portokalopita
    litsa
    Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    nostimnies
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της sofia.kourtidou
    ΕΦΗ ΠΑΓΩΤΑ
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris