Παγωτό Γιαούρτι - βύσσινο

Bαθμολογία: 4.6
       
 
15 ψήφοι
teri, 22.10.08

Περιγραφή

Γεύση από καλοκαίρι...
Παγωτό Γιαούρτι - βύσσινο
photo: MAGEIRISSA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 συσκευασία ερμόλ
  • 1 Φλυτζάνι του τσαγιού γλυκό βύσσινο
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γιαούρτι , Γάλα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10 ώ (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το κρύο ζαχαρούχο με την κρύα κρέμμα ερμολ καλά.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθεί με την κρέμμα
  3. Προσθέτουμε το βύσσινο και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  4. Βάζουμε σε μεταλικό μπολ και καταψύχουμε.
  5. Κανα - δυο φορές, μέχρι να παγώσει τελείως το παγωτό ανακατεύουμε το μείγμα για να γίνει πιο αφράτο.
  6. Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ απλή συνταγή και αρέσει σε όλους, γιατί δεν είναι πολύ γλυκό, δεν περιέχει αυγά και έχει πλούσια γεύση γιαουρτιού.

Σχετικές συνταγές

Παγωτό γιαούρτι Παγωτό γιαούρτι
5
       
       
(1)
Σπιτικό γιαουρτοπαγωτό Σπιτικό γιαουρτοπαγωτό
5
       
       
(1)
Frozen Yogurt Frozen Yogurt
4.5455
       
       
(33)
Παγωτό με γιαούρτι Παγωτό με γιαούρτι
5
       
       
(1)

    27 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MASSIMOWOLF, 4-11-08  
    TTI EINAI TO ΕΡΜΟΛ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-11-08  
    Το ερμόλ είναι μια σαντιγύ μέσα σε τενεκεδάκι. Θα το βρεις στα σούπερ μάρκετ μαζί με τα γκαρνί ας πούμε.
    #
    Σχόλιο από MASSIMOWOLF, 5-11-08  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΡΜΟΛ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗΝ ΓΛΩΣΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ ΜΟΝΟ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 13-5-09  
    επειδη της μαμας μου της αρεσει πολυ το παγωτο γιαουρτι...θα ηθελα να ρωτησω τι ποσοτητας ειναι το ερμολ και με τι μπορω να το αντικαταστησω....
    #
    Σχόλιο από bibila, 21-5-09  
    την εφτιαξα εχθες.βρηκα τη γευση εκπληκτικη,απαλη υφη.δεν μου αρεσε πολυ το χρωμα που πηρε με το βυσσινο(απαλο μωβ)
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 26-1-10  
    #
    Σχόλιο από Nikol11, 21-3-10  
    καλα ουτε εγω ξερω τι ειναι το ερμολ αλλα ελπιζω να το βρω..
    θελω να ρωτησω κατι αλλο..επειδη το παγωτο γιαουρτι ειναι το αγαπημενο μου αλλα και επειδη ειμαι φοιτητρια και δεν εχω μιξερ..μπορω να την κανω με σιρμα ή θελει παρα πολυ ανακατεμα και γρηγορο??
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 21-3-10  
    το ερμολ ειναι το ιδιο με το μορφατ η κανω λαθος?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-3-10  
    Το ερμολ είναι ακριβώς ίδιο με το μόρφατ. Είναι και τα δυο κρέμα σαντιγύ, αλλά σε πηχτή μορφή. Δεν ξέρω αν θα μπορούσατε να το αντικαταστησετε με οποιαδηποτε σαντιγύ ή ακόμα και με τυρί κρέμα.
    #
    Σχόλιο από xstam, 6-7-10  
    γευστικοτατο παγωτο θα ηταν αν δεν εριχνα παραπανω γιαουρτι.ξεχασα οτι αγορασα κιλο (γιαουρτι) και εριξα παραπανω απο οτι χρειαζοταν.το φαγαμε γιατι μας αρεσουν οι γλυκοξινες γευσεις.την επομενη φορα θα ειμαι πιο προσεκτικη στη δοσολογια.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 30-7-10  
    Φανταστική γεύση!!!!!!
    Απορώ με μένα, πως δεν την είχα πάρει είδηση τόσο καιρό.
    #
    Σχόλιο από mort, 7-8-10  
    να ρωτήσω γίνεται το γλυκό βύσσινο να αντικατασταθεί με γλυκό φράουλα;
    #
    Σχόλιο από monogramma, 23-8-10  
    κορυφαία η συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από bima, 26-8-10  
    φοβερη συνταγη...το δοκιμασα με κρεπα και ηταν απαιχτο...
    #
    Σχόλιο από kastana, 7-11-10  
    Όταν το έφτιαχνα είχα ξετρελαθεί. Η γεύση του ήταν τέλεια και η υφή του φανταστική. Μόλις πάγωσε... δράμα. Ένα πράγμα που έσπαγε σε κομματάκια και ήταν αδύνατο να βγει σε μπάλες. Το άφησα λίγο να ξεπαγώσει, αλλά τα ίδια. Δεν είχε παγάκια, απλά κόβονταν σε κομμάτια. Το γιαούρτι που χρησιμοποίησα ήταν 2% και ίσως να έφταιγε αυτό.
    #
    Σχόλιο από kabou1234, 22-6-11  
    τελεια γευση!εβαλα σπιτικο γλυκο βυσσινο αλλα τωρα μου τελειωσε.υπαρχει κατι συγκεκριμενο σε στα σουπερ-μαρκετ?
    #
    Σχόλιο από karavour, 3-7-11  
    Συμπαθητικό παγωτό, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν ξετρελλάθηκα. Έβαλα γλυκο κεράσι γιατί δεν είχα βίσινο και λίγο λιγότερο γιαούρτι.
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 26-7-11  
    Θα ήθελε να μπει το γλυκό αφού έχει αρχίσει να παγώνει η κρέμα , για να κάνει κάποια νερά, γιατί έτσι έχει πάρει ένα πολύ μουντό χρώμα. Από γεύση ok.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 13-6-12  
    Τόσο καιρό έψαχνα στα έτοιμα του εμπορίου, παγωτό γιαούρτι... μόλις το πήρα είδηση ότι υπάρχει συνταγή στο σαιτ, (τόσο καιρό τι έκανα), τέρμα το έτοιμο! Αυτό εδώ, είναι πολύυυυυ καλύτερο απ'το έτοιμο, πολύ εύκολο, φτιαγμένο απ'τα χεράκια μου, ξέρω και τι έχει μέσα.
    Τι μόνο 5 πηρουνάκια? Είναι πολύ λίγα....
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή, το δοκίμασαν φιλαράκια μου, και μοίρασα τη συνταγή σου, φυσικά έχεις και τα δικά τους εύσημα. ;)
    #
    Σχόλιο από Wendy, 24-6-12  
    Καταπληκτικό! Το βύσσινο το έβαλα σε στρώσεις, αφού είχα βάλει το παγωτό να παγώσει λίγο, για μια ώρα περίπου στο ψυγείο. Το γιαούρτι που χρησιμοποίησα ήταν με 2% λιπαρά και αντί για ερμόλ έβαλα garni. Το μισό το έκανα με μαρμελάδα κεράσι και ήταν εξίσου ωραίο.

    Μπράβο για τη συνταγή!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από bibila, 21-5-09  
    την εφτιαξα εχθες.βρηκα τη γευση εκπληκτικη,απαλη υφη.δεν μου αρεσε πολυ το χρωμα που πηρε με το βυσσινο(απαλο μωβ)
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 26-1-10  
    #
    Σχόλιο από xstam, 6-7-10  
    γευστικοτατο παγωτο θα ηταν αν δεν εριχνα παραπανω γιαουρτι.ξεχασα οτι αγορασα κιλο (γιαουρτι) και εριξα παραπανω απο οτι χρειαζοταν.το φαγαμε γιατι μας αρεσουν οι γλυκοξινες γευσεις.την επομενη φορα θα ειμαι πιο προσεκτικη στη δοσολογια.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 30-7-10  
    Φανταστική γεύση!!!!!!
    Απορώ με μένα, πως δεν την είχα πάρει είδηση τόσο καιρό.
    #
    Σχόλιο από mort, 7-8-10  
    να ρωτήσω γίνεται το γλυκό βύσσινο να αντικατασταθεί με γλυκό φράουλα;
    #
    Σχόλιο από monogramma, 23-8-10  
    κορυφαία η συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από bima, 26-8-10  
    φοβερη συνταγη...το δοκιμασα με κρεπα και ηταν απαιχτο...
    #
    Σχόλιο από kastana, 7-11-10  
    Όταν το έφτιαχνα είχα ξετρελαθεί. Η γεύση του ήταν τέλεια και η υφή του φανταστική. Μόλις πάγωσε... δράμα. Ένα πράγμα που έσπαγε σε κομματάκια και ήταν αδύνατο να βγει σε μπάλες. Το άφησα λίγο να ξεπαγώσει, αλλά τα ίδια. Δεν είχε παγάκια, απλά κόβονταν σε κομμάτια. Το γιαούρτι που χρησιμοποίησα ήταν 2% και ίσως να έφταιγε αυτό.
    #
    Σχόλιο από kabou1234, 22-6-11  
    τελεια γευση!εβαλα σπιτικο γλυκο βυσσινο αλλα τωρα μου τελειωσε.υπαρχει κατι συγκεκριμενο σε στα σουπερ-μαρκετ?
    #
    Σχόλιο από karavour, 3-7-11  
    Συμπαθητικό παγωτό, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν ξετρελλάθηκα. Έβαλα γλυκο κεράσι γιατί δεν είχα βίσινο και λίγο λιγότερο γιαούρτι.
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 26-7-11  
    Θα ήθελε να μπει το γλυκό αφού έχει αρχίσει να παγώνει η κρέμα , για να κάνει κάποια νερά, γιατί έτσι έχει πάρει ένα πολύ μουντό χρώμα. Από γεύση ok.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 13-6-12  
    Τόσο καιρό έψαχνα στα έτοιμα του εμπορίου, παγωτό γιαούρτι... μόλις το πήρα είδηση ότι υπάρχει συνταγή στο σαιτ, (τόσο καιρό τι έκανα), τέρμα το έτοιμο! Αυτό εδώ, είναι πολύυυυυ καλύτερο απ'το έτοιμο, πολύ εύκολο, φτιαγμένο απ'τα χεράκια μου, ξέρω και τι έχει μέσα.
    Τι μόνο 5 πηρουνάκια? Είναι πολύ λίγα....
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή, το δοκίμασαν φιλαράκια μου, και μοίρασα τη συνταγή σου, φυσικά έχεις και τα δικά τους εύσημα. ;)
    #
    Σχόλιο από Wendy, 24-6-12  
    Καταπληκτικό! Το βύσσινο το έβαλα σε στρώσεις, αφού είχα βάλει το παγωτό να παγώσει λίγο, για μια ώρα περίπου στο ψυγείο. Το γιαούρτι που χρησιμοποίησα ήταν με 2% λιπαρά και αντί για ερμόλ έβαλα garni. Το μισό το έκανα με μαρμελάδα κεράσι και ήταν εξίσου ωραίο.

    Μπράβο για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από stelia, 1-7-12  
    Τέλειο παγωτό γιαούρτι!!!! Μας άρεσε πάρα πολύ! Να πω ότι έβαλα το μισό κουτί από το ζαχαρούχο γάλα για να μήν είναι πολύ γλυκό το παγωτό και έκοψα μπισκότα και αμύγδαλο φιλέ μέσα. Επίσης έβαλα μαστίχα!!!! Μας άρεσε πάρα πολύ! Σ΄ευχαριστούμε!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 1-7-12  
    Τα 5 πιρουνακια απο τον αντρα μου που ξετρελαθηκε ,εγω οχι και τοσο, γουστα ειναι αυτα!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!!
    #
    Σχόλιο από maraki98, 16-7-12  
    Μπραβο καταπληκτικο το εκανα εχτες και δεν εμεινε τιποτα και το κανω παλι!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από somi085, 12-10-12  
    #
    Σχόλιο από Wendy, 12-9-13  
    Τέλειο, γι' αυτούς που τους αρέσει το γιαούρτι.

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από MASSIMOWOLF, 4-11-08  
    TTI EINAI TO ΕΡΜΟΛ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-11-08  
    Το ερμόλ είναι μια σαντιγύ μέσα σε τενεκεδάκι. Θα το βρεις στα σούπερ μάρκετ μαζί με τα γκαρνί ας πούμε.
    #
    Σχόλιο από MASSIMOWOLF, 5-11-08  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΡΜΟΛ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗΝ ΓΛΩΣΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ ΜΟΝΟ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 13-5-09  
    επειδη της μαμας μου της αρεσει πολυ το παγωτο γιαουρτι...θα ηθελα να ρωτησω τι ποσοτητας ειναι το ερμολ και με τι μπορω να το αντικαταστησω....
    #
    Σχόλιο από Nikol11, 21-3-10  
    καλα ουτε εγω ξερω τι ειναι το ερμολ αλλα ελπιζω να το βρω..
    θελω να ρωτησω κατι αλλο..επειδη το παγωτο γιαουρτι ειναι το αγαπημενο μου αλλα και επειδη ειμαι φοιτητρια και δεν εχω μιξερ..μπορω να την κανω με σιρμα ή θελει παρα πολυ ανακατεμα και γρηγορο??
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 21-3-10  
    το ερμολ ειναι το ιδιο με το μορφατ η κανω λαθος?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-3-10  
    Το ερμολ είναι ακριβώς ίδιο με το μόρφατ. Είναι και τα δυο κρέμα σαντιγύ, αλλά σε πηχτή μορφή. Δεν ξέρω αν θα μπορούσατε να το αντικαταστησετε με οποιαδηποτε σαντιγύ ή ακόμα και με τυρί κρέμα.
    #
    Σχόλιο από pvasileiou, 9-7-13  
    Έχω κι εγώ μια ερώτηση να κάνω. Αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω έτοιμα μείγματα και θέλω να φτιάξω την σαντιγύ μόνη μου με τον παραδοσιακό τρόπο, τι ποσότητα κρέμας πρέπει να βάλω για το ένα κιλό γιαούρτι; Μισό λίτρο κρέμας συν την άχνη φτάνει ή θέλει περισσότερο; Ένα λίτρο ίσως; Μόλις μου απαντήσετε θα το φτιάξω και θα επανέλθω με τα πηρουνάκια μου, τα οποία είμαι σίγουρη ότι θα είναι 5. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτή η συνταγή, από τον τίτλο της κιόλας μου έκανε κλικ.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 27-6-12  
    Το έφτιαξα ξανά, μια και είναι εύκολο και πολύ νόστιμο.
    Έβαλα αντί για βύσσινο, μαρμελάδα φράουλας, βγήκε βέβαια πολύ γλυκό, αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά, είναι πολύ νόστιμο κι έτσι!
    Ευχαριστούμε και πάλι.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Φτιάξτε παγωτό
    Το σπιτικό παγωτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είν...
    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ευκολάκια
    Ένα βιβλίο 154 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 292 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi_loutraki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της fjannis
    pagota
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia100
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της ace