Παγωτό γιαούρτι με μέλι και φυστίκια αιγίνης
Είναι μία απο τις επιτυχημένες συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, αξίζει να το κάνετε είναι πολύ ωραίο και χωρίς αυγά και πολλά λιπαρά ειδικά για μας που προσέχουμε τη διατροφή μας. Εγώ το έκανα με άπαχο γιαούρτι και γάλα!
Υλικά
-
2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
-
3 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
-
1/2 φλ. τσαγιού φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα)
-
1/2 φλ. τσαγιού νερό
-
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
-
1 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να παρει μία βράση. Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
-
2
Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά.
-
4
Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει. Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
-
5
Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά.
-
6
Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Γαρνίρουμε με μέλι και φυστίκια αιγίνης
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)