Παγωτό γιαούρτι με μέλι

Bαθμολογία: 2.5
       
 
2 ψήφοι
sweeney, 10.06.08

Περιγραφή

Παγωτό με γιαούρτι και μέλι.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 5 κουτ. σούπας μέλι

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτετε το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάτε 1 λεπτό ακόμη.
  2. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτετε τη ζάχαρη σε 2 δόσεις και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα και να κάνει κορυφές.
  3. Ρίχνετε τη μαρέγκα και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ με καπάκι και το αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα να σκληρύνει λίγο. Το βγάζετε από την κατάψυξη και ανακατεύετε με κουτάλι να αφρατέψει.
  5. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μια φορά ακόμη. Ξαναβάζετε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
  6. Όταν θέλετε να σερβίρετε το αφήνετε εκτός ψυγείου, να μαλακώσει λίγο. Σερβίρετε το παγωτό σε μπολ περιχύνοντας με λίγο μέλι και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Σχετικές συνταγές

Strawberry Frozen Yoghurt Strawberry Frozen Yoghurt
4.8571
       
       
(7)
Παγωτό με γιαούρτι Παγωτό με γιαούρτι
5
       
       
(1)
Frozen Yogurt Frozen Yogurt
4.5455
       
       
(33)
Τέλειο παγωτό Τέλειο παγωτό
4.8889
       
       
(9)
Παγωτό Γιαούρτι - βύσσινο Παγωτό Γιαούρτι - βύσσινο
4.6
       
       
(15)
Παγωτό της Χριστίνας Παγωτό της Χριστίνας
4.5
       
       
(2)

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 30-6-08  
    Εχθές ήταν η τέταρτη φορά που το έφτιαξα.Μόνο του δεν με ενθουσιάζει είναι όμως το τέλειο συνοδευτικό για τις φρουτοσαλάτες.Ταιρίαζει απίστευτα.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 25-5-09  
    Μπορώ να αντικαταστήσω την κρέμα γάλακτος με morfat; Αν ναι, πόσα γραμμάρια χρειάζονται; Ένα κουτάκι είναι καλά; Κι ακόμα, το γιαούρτι πρέπει να είναι πλήρες ή και με λίγα λιπαρά γίνεται; Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 6-6-10  
    Κατ'αρχήν, κατά την ταπεινή μου άποψη, η βανίλλια δεν ταιριάζει σε γιαούρτι παγωτό, μόνο με κρέμα παγωτό, άσπρη η κίτρινη ζευγαρώνει.
    Το παγωτό αν και "δουλεύτηκε" με ασπράδια αυγού δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην κατάψυξη χωρίς να "πετρώσει". 'Επρεπε να μείνει αρκετή ώρα πριν καταναλωθεί, εκτός κατάψυξης ώστε να μαλακώσει. Όσο για αμύγδαλα και μέλι, δεν έβαλα (γι αυτό και η ζάχαρη που πρόσθεσα ήταν 150γρ)
    Εκείνο όμως που περισσότερο με δυσαρέστησε ήταν ότι το υποτιθέμενο "παγωτό" ήταν στερεό σε θερμοκρασία δωματίου πριν ακόμη μπει στην παγωτομηχανή..

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 30-6-08  
    Εχθές ήταν η τέταρτη φορά που το έφτιαξα.Μόνο του δεν με ενθουσιάζει είναι όμως το τέλειο συνοδευτικό για τις φρουτοσαλάτες.Ταιρίαζει απίστευτα.
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 6-6-10  
    Κατ'αρχήν, κατά την ταπεινή μου άποψη, η βανίλλια δεν ταιριάζει σε γιαούρτι παγωτό, μόνο με κρέμα παγωτό, άσπρη η κίτρινη ζευγαρώνει.
    Το παγωτό αν και "δουλεύτηκε" με ασπράδια αυγού δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην κατάψυξη χωρίς να "πετρώσει". 'Επρεπε να μείνει αρκετή ώρα πριν καταναλωθεί, εκτός κατάψυξης ώστε να μαλακώσει. Όσο για αμύγδαλα και μέλι, δεν έβαλα (γι αυτό και η ζάχαρη που πρόσθεσα ήταν 150γρ)
    Εκείνο όμως που περισσότερο με δυσαρέστησε ήταν ότι το υποτιθέμενο "παγωτό" ήταν στερεό σε θερμοκρασία δωματίου πριν ακόμη μπει στην παγωτομηχανή..

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 25-5-09  
    Μπορώ να αντικαταστήσω την κρέμα γάλακτος με morfat; Αν ναι, πόσα γραμμάρια χρειάζονται; Ένα κουτάκι είναι καλά; Κι ακόμα, το γιαούρτι πρέπει να είναι πλήρες ή και με λίγα λιπαρά γίνεται; Ευχαριστώ!

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7143
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Παγωμένη απόλαυση
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos
    παγωτα
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της Νινον!!!!
    ice creame
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της STELLATS
    Τα γλυκά μου
    Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της maromaro