κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό γιαούρτι με μέλι
sweeney
sweeney @cook_8450967
,Ελλάδα

Παγωτό με γιαούρτι και μέλι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  2. 2 ασπράδια αβγών
  3. 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  4. 1 βανίλια
  5. 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  6. 5 κουτ. σούπας μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτετε το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάτε 1 λεπτό ακόμη.

  2. 2

    Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτετε τη ζάχαρη σε 2 δόσεις και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα και να κάνει κορυφές.

  3. 3

    Ρίχνετε τη μαρέγκα και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.

  4. 4

    Μεταφέρετε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ με καπάκι και το αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα να σκληρύνει λίγο. Το βγάζετε από την κατάψυξη και ανακατεύετε με κουτάλι να αφρατέψει.

  5. 5

    Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μια φορά ακόμη. Ξαναβάζετε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

  6. 6

    Όταν θέλετε να σερβίρετε το αφήνετε εκτός ψυγείου, να μαλακώσει λίγο. Σερβίρετε το παγωτό σε μπολ περιχύνοντας με λίγο μέλι και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
Εχθές ήταν η τέταρτη φορά που το έφτιαξα.Μόνο του δεν με ενθουσιάζει είναι όμως το τέλειο συνοδευτικό για τις φρουτοσαλάτες.Ταιρίαζει απίστευτα.

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα