κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό καρπούζι light
vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Eνα παγωτό σαν σορμπέ-γρανίτα!!! Με λιγες θερμίδες και πολύ γεύση!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το veganforum.gr !!! Η γνώμη μου είναι να το χτυπήσουμε 3-4 φορές να αφρατέψει!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
6 άτομα
  1. 250 γραμ. καρπούζι καθαρισμένο από τα σποράκια
  2. 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
  3. χυμός ενός λεμονιού.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και χτυπάμε λίγα λεπτά {3'περίπου}.

  2. 2

    Ρίχνουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.

  3. 3

    Τόσο απλά και υγιεινά, με πολύ λίγα υλικά έχουμε παγωτό δροσερό!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

ArisA
ArisA @cook_8464919
Καλησπέρα σας. Την έχετε δοκιμάσει τη συνταγή;
Αν αντί λεμονιού χρησιμοποιούσατε ένα φλιτζακάκι ξινόγαλο και ζελατίνη το οποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό. Βέβαια αν το θέλετε να μοιάζει περισσότερο με γρανίτα ή σορμπέ αντί για ξινόγαλο βάζετε νερό. Ουσιαστικά ακολουθείτε παρόμοιες οδηγίες όπως αυτές που θα χρησιμοποιούσατε σε ένα ζελέ που είναι της εποχής του κι αυτός και το κάνετε παγωμένο. Γι' αυτό επειδή η ζελατίνη έχει την τάση να γλιτσιάζει δημιουργώντας κρούστα πάγου μόλις βγάλετε απ' την κατάψυξη με το λεπτό μαχαιράκι του βουτύρου την αφαιρείτε όσο μπορείτε προκειμένου να μην αλλοιώσει τη γεύση σας.
Tη συνταγή που μάς δώσατε εγώ τη θεωρώ βάση για να προσθέσει κάποιος υλικά και να φτιάξει κάτι πολύ καλύτερο γευστικά και πλουσιότερο σε θρεπτικά συστατικά.

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα