κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό καρπούζι
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/2 του κιλου τη σάρκα του καρπουζιού
  2. 1/4 του κιλού ζάχαρη
  3. 1/2 κιλό γάλα βρασμένο
  4. 100 γραμμ. κουβερτούρα
  5. 1 κουταλάκι κανέλα
  6. 2 κουταλιές τριμμένα φιστίκια αιγινης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πολτόποιουμε στο μπλέντερ την κρέμα γαλάκτος με το καρπούζι.

  2. 2

    Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να γίνουν αφράτα, ρίχνουμε το γάλα και τα βάζουμε σε μπεν - μαρι τ' ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα, την αφήνουμε να κρυωσει ανακατεύοντας την να μην πιάσει κρούστα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το καρπούζι με την κρέμα γάλακτος, την κανελα την κουβερτουρα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Πασπαλίζουμε το μειγμα με φιστυκια και το βάζουμε στην καταψυξη να κρυωσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

cmoustaka
cmoustaka @cook_8462493
Περιμένω το καλοκαίρι με ανυπομονησία αλλά μια απορία την έχω, τελικά τί γεύση θα έχει;Ξεκάθαρη καρπουζιού ή κάτι μπερδεμένο;

Από

CHRISA KONSTANTINOU (1628)
CHRISA KONSTANTINOU (1628) @Chrisakonstantinou86
στις
ΜΑΝΙΑΚΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ,ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι 37 χρονών παντρεμένη με δύο παιδιά που τα λατρεύω.Μ' αρέσει να ασχολούμαι με την μαγειρική αλλά πιο πολύ με την ζαχαροπλαστική.Ο άντρας μου και τα παιδιά μου τρελαίνονται για τα καινούρια πράγματα που μαθαίνω.
Δες περισσότερα