Παγωτό λεμόνι 2
Παγωτό λεμόνι
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από την εκπομπή της Ελένης και συγκεκριμένα από την στήλη της Άννα-Μαρία Μπαρού.
Υλικά
-
1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού σουρωμένο
-
Ξύσμα από τρία 3 λεμόνια
-
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
-
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
-
350 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
-
3
Σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε και τον ζελέ.
-
4
Ανακατεύουμε να λιώσει και το ζελέ και αφαιρούμε από την φωτιά.
-
5
Αφήνουμε να κρυώσει και το ενώνουμε με την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
-
6
Τοποθετούμε σε μπόλ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
Σχόλια (6)